Рішення
від 09.04.2020 по справі 365/102/20
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 365/102/20

Номер провадження: 2/365/112/20

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

09.04.2020 смт. Згурівка Київської області

Згурівський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Денисенко Н.О.

секретар

судового засідання Матвієнко Н.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судового засідання за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Войтівської сільської ради Згурівського району Київської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування,

В С Т А Н О В И В:

11 березня 2020 року уповноважений представник позивача звернувся до суду із зазначеним вище позовом, посилаючись на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла мати позивача ОСОБА_2 та ІНФОРМАЦІЯ_2 - батько ОСОБА_3 . Після смерті останнього позивачу відкрилася спадщина, яку позивач прийняв своїми фактичними діями. До складу спадщини входить право на земельну частку (пай), розміром 3,40 в умовних кадастрових гектарах, розташовану на території Войтівської сільської ради Згурівського району Київської області відповідно до Сертифіката серії КВ № 0109197. Однак позивач не може оформити свої спадові права на це майно із-за відсутності Сертифіката, тому просить визнати за позивачем право на спірну земельну частку (пай) та у разі задоволення позову не стягувати із відповідача понесені судові витрати.

Ухвалою Згурівського районного суду Київської області від 13.03.2020 витребувано від Згурівської районної державної нотаріальної контори Київської області інформацію про заведення спадкової справи щодо майна померлого ОСОБА_3 та про наявність складених ним заповітів.

В судове засідання учасники справи не з`явилися, про дату, час і місце судового засідання були належним чином повідомлені, направили суду заяви про розгляд справи за їхньої відсутності, позивач позов підтримує повністю, відповідач позов визнає повністю, просить суд прийняти визнання позову.

Виходячи з наведеного суд вбачає, що у справі можливо ухвалити рішення про задоволення позову.

Відповідно ч. 4 до ст. 206 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 є спадкоємцем за законом померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 та прийняв спадщину у встановленому порядку. Спадкова справа відкрита. Інших спадкоємців судом не встановлено.

До спадкової маси входить право на земельну частку (пай) у землі, яка перебувала у колективній власності КСП Войківське , розміром 3,40 в умовних кадастрових гектарах, розташована на території Войтівської сільської ради Згурівського району Київської області, згідно з виданим на ім`я ОСОБА_3 . Сертифікатом на право на земельну частку (пай) серії КВ в„– 0109197.

Інформація про передачу у власність земельної ділянки на підставі спірного права на земельну частку (пай) та видачу відповідного Державного акта у Відділі у Згурівському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області відсутня.

Нормативна грошова оцінка земельної частки (паю) становить 125720,27 грн.

Згурівська районна державна нотаріальна контора Київської області відмовила позивачу у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом на спірне спадкове майно, оскільки позивач не надав Сертифіката право на земельну частку (пай), який був виданий спадкодавцю.

Сертифікат на право на земельну частку (пай) серії КВ в„– 0109197 є втраченим, про що у щотижневій газеті Згурівщини Панорама від 13.03.2020 розміщене оголошення.

Враховуючи право відповідача на визнання позову та те, що визнання позову не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд вбачає за можливе прийняти визнання позову відповідачем та ухвалити рішення про задоволення позову.

Роз`яснити сторонам, що повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Позивач при подачі позову сплатив судовий збір 1257,21 грн.

На підставі ч. 1 ст. 142 ЦПК України та ч. 3 ст. 7 Закону України Про судовий збір у зв`язку із визнанням позову відповідачем до початку розгляду справи по суті вбачається за необхідне повернути позивачу із державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову, що становить 628,60 грн, на підставі копії цього рішення та копіі квитанції про сплату судового збору. Решту понесених витрат залишити за ним.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 142, 206 ЦПК України, ч. 3 ст. 7 Закону України Про судовий збір ,-

У Х В А Л И В:

Позов ОСОБА_1 до Войтівської сільської ради Згурівського району Київської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування задовольнити повністю.

Визнати за ОСОБА_1 як спадкоємцем за законом померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 право на земельну частку (пай), розміром 3,40 в умовних кадастрових гектарах, без визначення між цієї частки в натурі на місцевості, у землі, яка перебувала у колективній власності КСП Войківське , що належала ОСОБА_3 на підставі Сертифіката серії КВ № 0109197.

Повернути ОСОБА_1 сплачену суму судового збору у розмірі 628 (шістсот двадцять вісім) грн 60 коп. на підставі копії цього рішення та копії квитанції про сплату судового збору від 10.03.2020 № 0.0.1643675343.1 (розрахунковий рахунок в Згур. УК/смт. Згурівка/22030101 UA728999980313111206000010274), оригінал якої знаходиться при матеріалах цивільної справи № 365/102/20.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Київського апеляційного суду через Згурівський районний суд Київської області протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне судове рішення не було вручено у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного судового рішення.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строк подання апеляційної скарги на рішення суду продовжується на строк дії такого карантину.

Позивач ОСОБА_1 , житель АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 .

Відповідач Войтівська сільська рада Згурівського району Київської області, село Войтове вулиця Чкалова, буд. 1 Згурівського району Київської області, 07621, ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 04362823.

Повне судове рішення складене 9 квітня 2020 року.

Головуючий суддя Н.О. Денисенко

СудЗгурівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення09.04.2020
Оприлюднено10.04.2020
Номер документу88674403
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —365/102/20

Рішення від 09.04.2020

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

Ухвала від 13.03.2020

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні