Ухвала
від 06.04.2020 по справі 766/3487/20
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/3487/20

н/п 1-кс/766/3266/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.04.2020 року слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання сторони кримінального провадження №12020230000000093 від 12.02.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, слідчого ВРОТЗ СУ ГУНП в Херсонській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення, -

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , надійшло клопотання сторони кримінального провадження №12020230000000093 від 12.02.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, слідчого ВРОТЗ СУ ГУНП в Херсонській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, а саме: до матеріалів стосовно капітального ремонту правосторонніх доріг з твердим покриттям управління Головного Каховського магістрального каналу в Каховському районі Херсонської області, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) та дозволити вилучення всіх оригіналів документів, а саме :

- реєстраційні та дозвільні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »;

- журнали виконання робіт;

- виконавчі схеми з графічним нанесенням лінійних розмірів фактично виконаного капітального ремонту;

- акти на приховані роботи;

- документи, що підтверджують вартість використаних машин, механізмів та обладнання;

- штатний розклад на момент виконання робіт;

- кількість працівників, які були задіяні при виконанні будівельних робіт;

- документи, якими підтверджується витрачання коштів на перевезення працівників задіяних на роботах автомобільним транспортом;

- експертний висновок щодо відповідності проектно-кошторисної документації з додатками;

- проектна документація;

- дефектні акти;

- кадастровий план з графічним нанесенням розмірів фактично виконаних робіт із зазначенням площі та інші документи, які можуть бути доказами по справі.

Мотивуючи клопотання, слідчий вказує, що досудове розслідування проводиться за фактом можливого зловживання службовим становищем службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та привласнення бюджетних грошових коштів під час капітального ремонту правосторонніх доріг з твердим покриттям управління Головного Каховського магістрального каналу в Каховському районі Херсонської області.

Встановлено, що 29.09.2017 Управлінням Головного Каховського магістрального каналу у інтернет-ресурсі « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було подано оголошення про проведення відкритих торгів (UA-2017-09-29-001664-c) із закупівлі послуг, пов`язаних із виконанням ремонтних робіт, а саме - «Капітальний ремонт правосторонніх доріг з твердим покриттям управління Головного Каховського магістрального каналу (ПК 60-294+50 МК (інв. № 10330071), ПК 295-438 МК (інв. № 10330101), міст №4 ПК 295 МК (інв. № 10330126), міст №1 по Р-2 ПК 0+75 Р-2 (інв. № 10330123), ділянка (ПК 0-39) дороги вздовж каналу Р-2 ПК 0-387+50 (інв. №10330122)». Розмір бюджетного призначення за кошторисом або очікувана вартість предмета закупівлі, згідно інформації, викладеної у оголошенні, складає 35 782 767,20 грн.

Переможцем тендерної процедури визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

17.11.2017 між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) був укладений договір № 693, предметом якого є «Капітальний ремонт правосторонніх доріг з твердим покриттям управління ІНФОРМАЦІЯ_1 » в Каховському районі Херсонської області з договірною ціною 35 193 624,00 грн.

Також встановлено, що документи, стосовно капітального ремонту дороги, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути використані, як доказ фактів чи обставин, що встановлюються під час досудового розслідування перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ). Без їх дослідження неможливо об`єктивно з`ясувати обставини використання бюджетних коштів посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та виконати засади кримінального провадження.

Необхідність тимчасового доступу до оригіналів вищевказаних документів обґрунтовується призначенням судових експертиз, в ході яких будуть дослідженні їх оригінали. Для проведення дослідження експертам, згідно наказу Мінюсту України № 53/5 від 08.10.1998 року, необхідно надати оригінали документів. Іншим способом ніж вилучити зазначенні документи не можливо забезпечити їх дослідження під час проведення експертизи.

Таким чином, під час досудового розслідування виникла необхідність отримати тимчасовий доступ та провести вилучення всіх матеріалів щодо капітального ремонту правосторонніх доріг з твердим покриттям управління ІНФОРМАЦІЯ_4 магістрального каналу в Каховському районі Херсонської області, виконані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » і мають суттєве значення для встановлення всіх обставин вчиненого злочину та можуть бути використані в якості речових доказів. Крім того, отримання ухвали на проведення тимчасового доступу обґрунтовується ймовірною можливістю внесення змін до існуючих документів з метою ухилення від подальшої кримінальної відповідальності.

Посилаючись на те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, у зв`язку із чим слідчий просить клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явився, надав до суду заяву, зі змісту якої вбачається, що клопотання підтримує в повному обсязі та просить розглянути клопотання за його відсутності, додаткових пояснень до клопотання не має.

Особа, у володінні якої знаходяться документи та речі, які просить вилучити слідчий, у судове засідання не з`явилась, про час, день та місце розгляду справи повідомлялась у відповідності до норм діючого законодавства, причини неявки не повідомила.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий зазначив, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що речі і документи, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), мають суттєве значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин зазначеного кримінального провадження.

Відповідно до ч. 6 ст.163КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи доводи клопотання слідчого, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню частково, а саме в частині надання тимчасового доступу до речей і документів з можливістю вилучення їх оригіналів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), а саме: реєстраційні та дозвільні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; журнали виконання робіт; виконавчі схеми з графічним нанесенням лінійних розмірів фактично виконаного капітального ремонту; акти на приховані роботи; документи, що підтверджують вартість використаних машин, механізмів та обладнання; штатний розклад на момент виконання робіт; кількість працівників, які були задіяні при виконанні будівельних робіт; документи, якими підтверджується витрачання коштів на перевезення працівників задіяних на роботах автомобільним транспортом; експертний висновок щодо відповідності проектно-кошторисної документації з додатками; проектна документація; дефектні акти; кадастровий план з графічним нанесенням розмірів фактично виконаних робіт із зазначенням площі за період 2019 року та які стосуються укладеного договору № 693 від 17.11.2017 року про «Капітальний ремонт правосторонніх доріг з твердим покриттям управління Головного Каховського магістрального каналу» в Каховському районі Херсонської області, оскільки є достатні підстави вважати, що вказані речі та документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а іншими способами їх довести неможливо. При цьому, слідчий суддя вважає за необхідне зазначити конкретний період яким датовані документи, оскільки відповідно до матеріалів клопотання та витягу з ЄРДР у вказаному кримінальному провадженні, можливе вчинення протиправних дій щодо привласнення бюджетних коштів здійснювалось у 2019 році. Крім того, в частині надання тимчасового доступу до інших документів, які можуть бути доказами по справі, клопотання задоволенню не підлягає, оскільки слідчим не конкретизовано до яких саме інших речей і документів необхідно отримати тимчасовий доступ.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166 КПК України слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого ВРОТЗСУ ГУНПв Херсонськійобласті капітанаполіції ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати стороні кримінального провадження №12020230000000093 від 12.02.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, слідчому СУ ГУНП в Херсонській області ОСОБА_3 , іншому слідчому, включеного до складу слідчої групи в даному кримінальному провадженні ОСОБА_4 та (або) ОСОБА_5 та (або) ОСОБА_6 та (або) ОСОБА_7 та (або) ОСОБА_8 та (або) ОСОБА_9 та (або) ОСОБА_10 та (або) ОСОБА_11 та (або) ОСОБА_12 та (або) ОСОБА_13 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, з можливістю вилучення їх оригіналів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), а саме: реєстраційні та дозвільні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; журнали виконання робіт; виконавчі схеми з графічним нанесенням лінійних розмірів фактично виконаного капітального ремонту; акти на приховані роботи; документи, що підтверджують вартість використаних машин, механізмів та обладнання; штатний розклад на момент виконання робіт; кількість працівників, які були задіяні при виконанні будівельних робіт; документи, якими підтверджується витрачання коштів на перевезення працівників задіяних на роботах автомобільним транспортом; експертний висновок щодо відповідності проектно-кошторисної документації з додатками; проектна документація; дефектні акти; кадастровий план з графічним нанесенням розмірів фактично виконаних робіт із зазначенням площі за період 2019 року та які стосуються укладеного договору № 693 від 17.11.2017 року про «Капітальний ремонт правосторонніх доріг з твердим покриттям управління Головного Каховського магістрального каналу» в Каховському районі Херсонської області.

В іншій частині клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.04.2020
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу88688422
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —766/3487/20

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 28.09.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 11.09.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 11.09.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 02.09.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 06.04.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 03.03.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні