Ухвала
від 17.01.2018 по справі 362/250/18
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/250/18

Провадження 2/362/959/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"17" січня 2018 р. Васильківський міськрайонний суд Київської області, у складі головуючого судді Кравченко Л.М., при секретарі - Яренко Н.М., розглянувши в залі суду в м.Василькові Київської області заяву представника позивача ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 про забезпечення позову-,

В С Т А Н О В И В :

17.01.2018 р. до Васильківського міськрайонного суду Київської області надійшла позовна заява ОСОБА_2 до ТОВ АРГО РОНГО , ОСОБА_3 , КП Центр розвитку та інвестицій Васильківського району , Васильківської райдержадміністрації про визнання недійсним та скасування Державного акту на право власності на земельну ділянку за кадастровим № 3221487800:03:004:0029 площею 30,3998 га, що розташована на території Тростинської сільської ради Васильківського району Київської області, виданим на ім`я ОСОБА_3 , та скасувати державну реєстрацію права власності на вказану земельну ділянку, оскільки позивачу видано Державний акт на право постійного користування вказаною земельною ділянкою.

Оскільки в грунді 2017 р. двічі змінились власники оскаржуваної земельної ділянки, і в подальшому знову можуть вчинятись дії щодо незаконного відчуження вказаної земельної ділянки, що може суттєво ускладнити рішення суду у разі його задоволення, та грубо порушити права позивача, представник позивача звернулась до суду з заявою про забезпечення позову шляхом накладення арешту на земельну ділянку кадастровий номер №3221487800:03:004:0029 площею 30,3998 га, цільове призначення - для ведення особистого селянського господарства, що розташована на території Тростинської сільської ради Васильківського району Київської області та заборонити вчиняти будь-які дії щодо її відчуження, передачі у користування (оренду, суборенду тощо) іншим юридичним та фізичним особам, використовувати земельну ділянку у якості застави у цивільно-правових відносинах.

Дослідивши заяву про забезпечення позову та матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Предметом розгляду вказаної справи є земельна ділянка кадастровий номер №3221487800:03:004:0029 площею 30,3998 га, цільове призначення - для ведення особистого селянського господарства, що розташована на території Тростинської сільської ради Васильківського району Київської області.

Відповідно до інформації з Державного реєстру прав на нерухоме майно станом на 08.01.2018 р. право власності на зазначену земельну ділянку належить ТОВ Агро Ронго .

Відповідно до ч.1 ст.153 ЦПК України , заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи.

Згідно ч.ч.1, 2 ст.149 ЦПК України , суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до п.1,2 ч.1 ст.150 ЦПК України , позов забезпечується, зокрема: шляхом накладення арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб; забороною вчиняти певні дії.

Відповідно до п. 4 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам. При встановленні зазначеної відповідності слід враховувати, що вжиті заходи не повинні перешкоджати господарській діяльності юридичної особи або фізичної особи, яка здійснює таку діяльність і зареєстрована відповідно до закону як підприємець. Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв`язку із застосуванням відповідних заходів. Наприклад, обмеження можливості господарюючого суб`єкта користуватися та розпоряджатися власним майном іноді призводить до незворотних наслідків.

Згідно п. 6 зазначеної Постанови, особам, які беруть участь у справі, має бути гарантована реальна можливість захистити свої права при вирішенні заяви про забезпечення позову, оскільки існує ризик спричинення їм збитків у разі, якщо сам позов або пов`язані з матеріально-правовими обмеженнями заходи з його забезпечення виявляться необґрунтованими.

За таких обставин, враховуючи наявність спору між сторонами та вагомість доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, суд вважає, що існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання рішення суду у разі задоволення позову.

З урахуванням наведеного, враховуючи, що вид забезпечення позову, який просить застосувати заявник - відповідає заявлений позовним вимогам, суд вважає за можливе задовольнити дану заяву про забезпечення позову шляхом накладення арешту на спірну земельну ділянку та заборони вчиняти будь-які дії щодо її відчуження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.149-153, 157ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву про забезпечення позову - задовольнити.

Накласти арешт на земельну ділянку кадастровий номер №3221487800:03:004:0029 площею 30,3998 га, цільове призначення - для ведення особистого селянського господарства, що розташована на території Тростинської сільської ради Васильківського району Київської області, що належить ТОВ Агро Ронго та заборонити вчиняти будь-які дії щодо її відчуження і передачі у користування (оренду, суборенду тощо) іншим юридичним та фізичним особам, використовувати земельну ділянку у якості застави у цивільно-правових відносинах.

Виконання постановленої ухвали покласти на відділ Державної виконавчої служби Васильківського міськрайонного управління юстиції.

Стягувач: ОСОБА_2 (РНОКПП - НОМЕР_1 , адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ; електронна адреса - відсутня).

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю «АРГО РОНГО» (код ЄДРПОУ - 41829779, адреса місця знаходження: м. Київ, вул. Мартиросяна, 16/14, електронна пошта невідома).

Відповідно до ч.1 ст.157 ЦПК України , ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Строк пред`явлення рішення до виконання - протягом трьох років.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Київської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Л.М.Кравченко.

Дата ухвалення рішення17.01.2018
Оприлюднено13.04.2020
Номер документу88698315
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —362/250/18

Постанова від 10.02.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Журба Сергій Олександрович

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Журба Сергій Олександрович

Ухвала від 02.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Журба Сергій Олександрович

Ухвала від 09.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Журба Сергій Олександрович

Ухвала від 13.07.2021

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 16.04.2020

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 16.04.2020

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 17.01.2018

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Рішення від 14.02.2020

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 15.06.2018

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні