Ухвала
від 10.04.2020 по справі 365/127/20
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 365/127/20

Номер провадження: 2-о/365/9/20

У Х В А Л А

іменем України

10.04.2020 року смт. Згурівка

Згурівський районний суд Київської області в складі:

головуючого - судді ХИЖНОГО Р.В.

присяжних ЄВТІНА А.М., ЗДОР С.В.

за участю секретаря судового засідання НОСОВОЇ О.О.

в ході розгляду у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань № 1 справи окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Шевченківська сільська рада Згурівського району Київської області, про визнання громадянина недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 звернулась до Згурівського районного суду Київської області з вищезазначеною заявою, в якій вказує, що її брат ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є інвалідом І групи з дитинства, має розумову відсталість тяжкого ступеня та перебуває на обліку у психіатра Згурівської ЦРЛ з приводу хронічного психічного розладу. Внаслідок хвороби ОСОБА_2 не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. Враховуючи викладене, заявник просить суд для визначення психічного стану ОСОБА_2 і його здатності усвідомлювати значення своїх дій і керувати ними призначити у справі судово-психіатричну експертизу.

В судове засідання заявник, його представник та представник заінтересованої особи не з`явились, про дату, час і місце розгляду були повідомлені належним чином, направили до суду заяви, в яких просили проводити розгляд справи у їх відсутність.

Суд визнав можливим вирішити питання про призначення експертизи без участі учасників справи, оскільки їх неявка не перешкоджає вирішенню вказаного питання.

Згідно ч. 1 ст. 104 ЦПК України про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

В силу п. 2 ч. 1 ст. 105 ЦПК України призначення експертизи судом є обов`язковим також за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках: призначення судом експертизи.

Враховуючи обов»язковість призначення експертизи для встановлення психічного стану ОСОБА_2 , суд вважає за необхідне призначити у справі судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам КЗ КОР Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання та на час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Керуючись ст.ст.103,104,105,252,253,260 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Призначити у справі судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам Комунального закладу Київської обласної ради Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання , попередивши експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

На вирішення експертизи поставити наступні питання:

1.Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , будь - якими психічними захворюваннями?

2.Чи може ОСОБА_2 усвідомлювати значення своїх дії та/або керувати ними?

На час проведення судово-психіатрічної експертизи провадження у справі зупинити.

Для експертних досліджень направити до Комунального закладу Київської обласної ради Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання (адреса: 08631, смт. Глеваха, вул. Вокзальна, 8, Васильківського району Київської області) копію даної ухвали, матеріали цивільної справи, медичну карту амбулаторного хворого ОСОБА_2 .

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі її подання ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Київського апеляційного суду через Згурівський районний суд Київської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

На підставі п. 3 Розділу ХІІ Прикінцеві положення Цивільного процесуального кодексу України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки апеляційного оскарження продовжити на строк дії такого карантину.

ГОЛОВУЮЧИЙ Р.В. ХИЖНИЙ

ПРИСЯЖНІ А.М. ЄВТІН

С.В. ЗДОР

Дата ухвалення рішення10.04.2020
Оприлюднено13.04.2020
Номер документу88698772
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання громадянина недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —365/127/20

Рішення від 23.06.2020

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 02.06.2020

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 27.05.2020

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 10.04.2020

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 10.04.2020

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 25.03.2020

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні