Ухвала
від 13.04.2020 по справі 613/402/20
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/402/20 Провадження № 2/613/239/20

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

13 квітня 2020 року м. Богодухів

Суддя Богодухівського районного суду Харківської області Уварова Ю.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 до Куп`єваської сільської ради Богодухівського району Харківської області, розташованої за адресою: Харківська область, Богодухівський район, с. Куп`єваха, вул. Горєлова, 6, треті особи: ОСОБА_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 ; Богодухівська державна нотаріальна контора Харківської області, розташована за адресою: Харківська область, м. Богодухів, вул. Чернієнка, 7 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Куп`єваської сільської ради Богодухівського району Харківської області, у якій просить визначити йому додатковий трьохмісячний строк для подання заяви до Богодухівської державної нотаріальної контори Харківської області про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_3 , що помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Свої вимоги позивач мотивує тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер його дядько - ОСОБА_4 . Після його смерті залишилося спадкове майно, яке складається з житлового будинку АДРЕСА_3 та земельної ділянки площею 4,98 га, розташованої на території Куп`єваської сільської ради Богодухівського району, що належала йому на праві приватної власності на підставі державного акту на право приватної власності на землю серії РЗ № 798390, виданим 19.08.2003 року Богодухівською районною державною адміністрацією Харківської області. Після смерті ОСОБА_3 залишив заповіт, відповідно до якого частину свого майна, а саме: вказаний житловий будинок, він заповів ОСОБА_2 , яка спадщину прийняла та отримала відповідне свідоцтво про право на спадщину. В іншій частині майна, у тому числі на земельну ділянку, ОСОБА_3 заповіту не залишив.

Позивач зазначає, що він є племінником померлого та є єдиним спадкоємцем решти спадкового майна ОСОБА_3 за законом, яке не охоплюється його заповітом. Через стан здоров`я ОСОБА_1 не зміг вчасно звернутися до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини. При зверненні до Богодухівської державної нотаріальної контори із заявою про прийняття спадкового майна, 01.03.2018 року ОСОБА_1 було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину, у зв`язку з пропуском строку для прийняття спадщини, після смерті спадкодавця.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, є підсудною та підвідомчою Богодухівському районному суду Харківської області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження - відсутні.

Визначено, що справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Заяв чи клопотань, які розглядаються без виклику сторін суду не надходили.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175-181, 187 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Куп`єваської сільської ради Богодухівського району Харківської області, треті особи: ОСОБА_2 , Богодухівська державна нотаріальна контора Харківської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини прийняти до розгляду.

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Куп`єваської сільської ради Богодухівського району Харківської області, треті особи: ОСОБА_2 , Богодухівська державна нотаріальна контора Харківської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання, яке відбудеться 07 травня 2020 року о 09.45 год. в залі судових засідань Богодухівського районного суду Харківської області за адресою: Харківська область, м. Богодухів, пл. Незалежності, 17.

Направити відповідачу та третій особі копію позовної заяви з копіями доданих документів та запропонувати відповідачу подати у строк до 07 травня 2020 року письмовий відзив на позов, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та додані до нього документи одночасно надсилаються учасникам судового процесу разом з надісланням відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити третій особі строк до 07 травня 2020 року для подачі пояснень щодо позову або відзиву.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на офіційному веб. порталі: http://court.gov.ua/sud2004/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ

СудБогодухівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення13.04.2020
Оприлюднено14.04.2020
Номер документу88737482
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —613/402/20

Рішення від 04.06.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 25.05.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні