Ухвала
від 13.04.2020 по справі 635/1458/20
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/1458/20

Провадження № 2/635/1576/2020

У Х В А Л А

13 квітня 2020 року смт Покотилівка Харківська область Харківський район

Суддя Харківського районного суду Харківської області Шинкарчук Я. А., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Циркунівської сільської об`єднаної територіальної громади Харківської області, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійні вимоги - ОСОБА_2 , про скасування рішення Циркунівської сільської ради Харківського району Харківської області та визнання недійсним Державного акту про право власності на землю, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою до Циркунівської сільської об`єднаної територіальної громади Харківської області, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійні вимоги - ОСОБА_2 , про скасування рішення Циркунівської сільської ради Харківського району Харківської області та визнання недійсним Державного акту про право власності на землю , в якій просить скасувати Рішення виконавчого комітету Циркунівської сільської ради Харківського району Харківської області № 305 від 13 червня 2002 року та визнати недійсним Державний акт на право приватної власності на землю серії ХР № 026405 від 09 липня 2002 року виданий ОСОБА_2 .

Сягнути з відповідачів на користь ОСОБА_1 понесені судові витрати.

Частиною 1 статті 30 ЦПК України передбачено, що позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

З матеріалів позовної заяви вбачається, що позовні вимоги виникають із приводу нерухомого майна - земельної ділянки, яка розташована за адресую АДРЕСА_1 .

Пунктом 1 частини 1 статті 31 ЦПК України встановлено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи викладене, суд вважає необхідним передати цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Циркунівської сільської об`єднаної територіальної громади Харківської області, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійні вимоги - ОСОБА_2 , про скасування рішення Циркунівської сільської ради Харківського району Харківської області та визнання недійсним Державного акту про право власності на землю за підсудністю до Київського районного суду м. Харкова , до територіальної юрисдикції якого вона належить.

Керуючись п. 1 ст.30, п. 1 ч. 1 ст.31 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в :

Справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Циркунівської сільської об`єднаної територіальної громади Харківської області, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійні вимоги - ОСОБА_2 , про скасування рішення Циркунівської сільської ради Харківського району Харківської області та визнання недійсним Державного акту про право власності на землю- передати на розгляд до Київського районного суду м. Харкова .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні касаційні скарги подаються учасниками справи до або через Харківський районний суд Харківської області.

Ухвала складена та підписана суддею 13 квітня 2020 року.

Суддя Я.А. Шинкарчук

Дата ухвалення рішення13.04.2020
Оприлюднено15.04.2020
Номер документу88755450
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/1458/20

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 21.04.2021

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 04.01.2021

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 29.05.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Шинкарчук Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні