Ухвала
від 13.04.2020 по справі 677/698/18
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УКРАЇНА

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


Справа № 677/698/18

Провадження № 22-ц/4820/688/20

УХВАЛА

13 квітня 2020 року м. Хмельницький

Хмельницький апеляційний суд у складі

колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

П`єнти І.В. (суддя-доповідач), Корніюк А.П., Талалай О.І.

розглянув в порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи заяву заступника керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури про направлення за встановленою юрисдикцією справи за позовом заступника керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах - Яворовецької сільської ради Красилівського району Хмельницької області до ОСОБА_1 про стягнення коштів,

встановив:

У травні 2018 року заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах - Яворовецької сільської ради Красилівського району Хмельницької області звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення коштів.

Рішенням Красилівського районного суду Хмельницької області від 15 січня 2020 року в позові заступника керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах - Яворовецької сільської ради Красилівського району Хмельницької області до ОСОБА_1 про стягнення збитків відмовлено.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції заступник прокурора Хмельницької області подав апеляційну скаргу.

Постановою Хмельницького апеляційного суду від 25 березня 2020 року апеляційну скаргу заступника прокурора Хмельницької області задоволено частково. Рішення Красилівського районного суду Хмельницької області від 15 січня 2020 року скасовано, провадження у справі за позовом заступника керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах - Яворовецької сільської ради Красилівського району Хмельницької області до ОСОБА_1 про стягнення коштів - закрито.

На виконання вимог ч. 1 ст. 256 ЦПК України, апеляційним судом роз`яснено прокурору і Яворовецькій сільській раді, що розгляд справи віднесено до юрисдикції Господарського суду Хмельницької області за територіальною підсудністю і позивач має право протягом десяти днів з дня отримання ним відповідної постанови звернутися до апеляційного суду, який прийняв постанову про закриття провадження у справі, із заявою про направлення справи за встановленою юрисдикцією.

06 квітня 2020 року до апеляційного суду надійшла заява від заступника керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури про передачу справи до Господарського суду Хмельницької області.

Заява підлягає задоволенню.

Встановлено, що апеляційний суд закрив провадження на підставі п. 1 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, у зв`язку з тим, що справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Відповідно до ч. 4 ст. 377 ЦПК України у разі закриття судом апеляційної інстанції провадження у справі на підставі пункту 1 частини першої статті 255 цього Кодексу суд за заявою позивача в порядку письмового провадження постановляє ухвалу про передачу справи до суду першої інстанції, до юрисдикції якого віднесено розгляд такої справи, крім випадків об`єднання в одне провадження кількох вимог, які підлягають розгляду в порядку різного судочинства. У разі наявності підстав для підсудності справи за вибором позивача у його заяві має бути зазначено лише один суд, до підсудності якого відноситься вирішення спору.

З огляду на викладене, наявні підстави для задоволення заяви та направлення справи за встановленою юрисдикцією, а саме до Господарського суду Хмельницької області, до юрисдикції якого віднесено розгляд такої справи.

Керуючись ст. ст. 256, 377, 381 ЦПК України, суд

ухвалив:

Заяву заступника керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури про направлення справи за встановленою юрисдикцією задовольнити.

Передати справу № 677/698/18 за позовом заступника керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах - Яворовецької сільської ради Красилівського району Хмельницької області до ОСОБА_1 про стягнення коштів до Господарського суду Хмельницької області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Суддя-доповідач І.В. П`єнта

Судді: А.П. Корніюк

О.І. Талалай

СудХмельницький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення13.04.2020
Оприлюднено15.04.2020
Номер документу88765713
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —677/698/18

Рішення від 16.11.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Субботіна Л.О.

Ухвала від 21.10.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Субботіна Л.О.

Ухвала від 01.10.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Субботіна Л.О.

Ухвала від 15.09.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Субботіна Л.О.

Ухвала від 19.08.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Субботіна Л.О.

Ухвала від 20.04.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Субботіна Л.О.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 09.04.2020

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Постанова від 25.03.2020

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 02.03.2020

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні