Ухвала
від 10.04.2020 по справі 947/7771/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/7771/20

Провадження № 2-і/947/41/20

УХВАЛА

про витребування доказів

10.04.2020 року

Київський районний суд м. Одеси,

головуючий суддя - Куриленко О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про витребування доказів по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки та піклування Київської районної адміністрації Одеської міської ради про визначення фізичної особи недієздатною та встановлення опіки,

ВСТАНОВИВ:

07 квітня 2020 року заявник звернулась до суду з даною заявою, в якій просить: визнати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною та встановити над нею опіку. Призначити ОСОБА_1 опікуном ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за поданням органу опіки та піклування.

Ухвалоюсудді від 08.04.2020 року провадження у справі було відкрито.

09 квітня 2020 року представник заявника звернувся до суду з клопотанням, в якому просить: Витребувати з комунального некомерційного підприємства Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3 Одеської міської ради (код ЄДРПОУ 39027648, 65016, м. Одеса, Фонтанська дорога, 30/32) належним чином засвідчені копії будь-яких документів чи відомостей (в тому числі картку хворого) стосовно проходження у Амбулаторії № 3 (м. Одеса, вул. Ільфа і Петрова, 63/1) даного закладу лікування (огляду) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , її діагноз та стан здоров`я, клінічного протоколу лікування, в тому числі, але не обмежуючись огляду ОСОБА_3 лікарем - неврологом. Витребувати з ТОВ Медичний центр Медікап (код ЄДРПОУ 38574041, 65114, м. Одеса, вул. Ак. Корольова, 17) належним чином засвідчені копії будь-яких документів чи відомостей (в тому числі картку хворого) стосовно проходження лікування (огляду) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , її діагноз та стан здоров`я, клінічного протоколу лікування, в тому числі, але не обмежуючись огляду ОСОБА_3 лікарем - неврологом. Витребувати з комунального некомерційного підприємства Одеська обласна клінічна лікарня Одеської обласної ради (код ЄДРПОУ 01998526, 65025, м. Одеса, вул. Ак. Заболотного, 26) належним чином засвідчені копії будь-яких документів чи відомостей (в тому числі картку хворого) стосовно проходження лікування (огляду) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , її діагноз та стан здоров`я, клінічного протоколу лікування, в тому числі, але не обмежуючись огляду ОСОБА_3 лікарем - неврологом. Витребувати з комунального некомерційного підприємства Консультативно-діагностичний центр №20 Одеської міської ради (код ЄДРПОУ 02774562, 65114, м. Одеса, вул. Левітана, 62) належним чином засвідчені копії будь-яких документів чи відомостей (в тому числі картку хворого) стосовно проходження лікування (огляду) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , її діагноз та стан здоров`я, клінічного протоколу лікування, в тому числі, але не обмежуючись огляду ОСОБА_3 лікарем - неврологом.

Дослідивши матеріали справи, з метою не затягування розгляду справи, суд дійшов висновку про задоволення клопотання про витребування доказів, виходячи з наступного.

Окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав, відповідно до ст. 293 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч. 1 п. 5 ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Відповідно до п. 1 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 31.03.1995 р. № 5 Про судову практику про справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо згідно з законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян.

Частинами 2, 3 статті 294 ЦПК України передбачено, що з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази. Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

У відповідності до ч.ч. 1 та 2 ст. 118 ЦПК України заява про забезпечення доказів розглядається в судовому засіданні в загальному порядку, передбаченому цим Кодексом, з особливостями, встановленими цією статтею. Заява розглядається не пізніше п`яти днів з дня її надходження до суду.

Згідно вимог частин 1-3 статті 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом. Заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно п. 4 ч. 2 ст. 84 ЦПК України у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено про те, які вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Беручи до уваги предмет спору, заявлені вимоги і наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини цивільних справ з`ясовуються судом на засадах змагальності, суд приходить до висновку про задоволення вищевказаного клопотання, так як відомості які містяться у вказаних документах мають значення для правильного вирішення справи.

У відповідності до частини 5 ст. 84 ЦПК України суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

Відповідно до частини 11 ст. 119 ЦПК України ухвала про забезпечення доказів (крім забезпечення доказів шляхом допиту свідків, призначення експертизи, огляду доказів) є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Одночасно суд зазначає, що судове рішення (постанова, ухвала) - це акт судової влади, що здійснює захист порушених або оскаржених прав громадян і організацій шляхом підтвердження наявності або відсутності правовідносин і розпорядженням відповідних дій в майбутньому.

Обов`язок виконувати судове рішення (постанову) випливає не з рішення (постанови) суду як такого, а із санкцій, передбачених нормами права, що були застосовані судом. Навіть у тих випадках, коли закон передбачає відповідальність за невиконання рішень, ця відповідальність має на меті примусити зобов`язану рішенням суду особу виконати розпорядження норми, що застосував суд.

Відповідно до ч.5 ст. 124 Конституції України Судові рішення ухвалюються іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України . Серед основних засад судочинства в Україні, згідно з п.9 ч.3 ст.129 Конституції України, є обов`язковість рішень суду

Також згідно ст. 11 Про судоустрій України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання усіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, об`єднаннями громадян та іншими організаціями, громадянами та юридичними особами на всій території України. Обов`язковість урахування (преюдиціальність) судових рішень для інших судів, органів прокуратури, слідства, дізнання визначається процесуальним законом.

Керуючись ст. ст. 76, 77, 81, 84, ЦПК України суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про витребування доказів по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки та піклування Київської районної адміністрації Одеської міської ради про визначення фізичної особи недієздатною та встановлення опіки - задовольнити.

Витребувати з комунального некомерційного підприємства Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3 Одеської міської ради (код ЄДРПОУ 39027648, 65016, м. Одеса, Фонтанська дорога, 30/32) оригінали документів чи відомостей (в тому числі картку хворого) стосовно проходження у Амбулаторії № 3 (м. Одеса, вул. Ільфа і Петрова, 63/1) даного закладу лікування (огляду) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , її діагноз та стан здоров`я, клінічного протоколу лікування, в тому числі, але не обмежуючись огляду ОСОБА_3 лікарем - неврологом.

Витребувати з ТОВ Медичний центр Медікап (код ЄДРПОУ 38574041, 65114, м. Одеса, вул. Ак. Корольова, 17) оригінали документів чи відомостей (в тому числі картку хворого) стосовно проходження лікування (огляду) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , її діагноз та стан здоров`я, клінічного протоколу лікування, в тому числі, але не обмежуючись огляду ОСОБА_3 лікарем - неврологом.

Витребувати з комунального некомерційного підприємства Одеська обласна клінічна лікарня Одеської обласної ради (код ЄДРПОУ 01998526, 65025, м. Одеса, вул. Ак. Заболотного, 26) оригінали документів чи відомостей (в тому числі картку хворого) стосовно проходження лікування (огляду) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , її діагноз та стан здоров`я, клінічного протоколу лікування, в тому числі, але не обмежуючись огляду ОСОБА_3 лікарем - неврологом.

Витребувати з комунального некомерційного підприємства Консультативно-діагностичний центр №20 Одеської міської ради (код ЄДРПОУ 02774562, 65114, м. Одеса, вул. Левітана, 62) оригінали документів чи відомостей (в тому числі картку хворого) стосовно проходження лікування (огляду) ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , її діагноз та стан здоров`я, клінічного протоколу лікування, в тому числі, але не обмежуючись огляду ОСОБА_3 лікарем - неврологом.

Пред`явити дану ухвалу до виконання та отримати витребувані докази доручити заявнику ОСОБА_1 , або її представнику за довіреністю (ордером), поклавши на неї витрати необхідні для виконання даної ухвали.

Встановити строк виконання даної ухвали до наступного засідання, що відбудеться 22 квітня 2020 року о 11.30 годин.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються в апеляційну скаргу на рішення суду.

Суддя Куриленко О. М.

Дата ухвалення рішення10.04.2020
Оприлюднено15.04.2020

Судовий реєстр по справі —947/7771/20

Ухвала від 04.02.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Рішення від 04.02.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Рішення від 04.02.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 26.11.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 06.05.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 10.04.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 08.04.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні