Ухвала
від 15.04.2020 по справі 440/1916/20
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі

15 квітня 2020 рокум. ПолтаваСправа № 440/1916/20 Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Гіглава О.В., перевіривши матеріали позову Публічного акціонерного товариства "Крюківський вагонобудівний завод" (вул. Приходько, 139, м. Кременчук, Полтавська область, 39621) до Управління містобудування та архітектури Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області (площа Перемоги, 2, м. Кременчук, Полтавська область, 39600) про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

10 квітня 2020 року Публічне акціонерне товариство "Крюківський вагонобудівний завод" звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Управління містобудування та архітектури Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області про:

- визнання протиправними дій Управління містобудування та архітектури Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області щодо відмови ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" у наданні містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта - "Реконструкції частини виробничої будівлі - Вагоноскладального цеху в осях 01-6/1, Т/1-Т/10 з дрібноочисною та фарбувальною дільницею на ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" по вул. І. Приходько, 139 у м. Кременчуці";

- зобов`язання Управління містобудування та архітектури Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області видати ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" містобудівні умови та обмеження для проектування об`єкта - "Реконструкції частини виробничої будівлі - Вагоноскладального цеху в осях 01-6/1, Т/1-Т/10 з дрібноочисною та фарбувальною дільницею на ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" по вул. І. Приходько, 139 у м. Кременчуці".

Підставою для звернення до суду позивач вважає порушення своїх прав у сфері публічно-правових відносин протиправною відмовою Управління містобудування та архітектури Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області у наданні ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта - "Реконструкції частини виробничої будівлі - Вагоноскладального цеху в осях 01-6/1, Т/1-Т/10 з дрібноочисною та фарбувальною дільницею на ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" по вул. І. Приходько, 139 у м. Кременчуці".

Позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України та підсудний Полтавському окружному адміністративному суду, а також поданий у строк, встановлений законом.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на даній стадії відсутні.

Враховуючи характер спірних правовідносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення її обставин, суддя приходить до висновку про те, що дана справа є справою незначної складності, не підпадає під винятки, передбачені частиною четвертою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому у відповідності до пункту 10 частини шостої статті 12 цього ж Кодексу може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Частиною четвертою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно із частиною третьою статті 77 цього Кодексу докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу /частина третя статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України/.

Беручи до уваги викладене, з метою правильного вирішення справи суд вважає за необхідне витребувати у відповідача належним чином засвідчені докази.

Керуючись статтями 9, 12, 49, 77, 80, 171, 257, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" №540-ІХ від 30.03.2020, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №440/1916/20 за позовом Публічного акціонерного товариства "Крюківський вагонобудівний завод" до Управління містобудування та архітектури Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні).

Надати відповідачу строк - п`ять днів з дня вручення ухвали, для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали надати до суду належним чином завірені копії:

- документів, на підставі яких прийнято відмову у наданні ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта - "Реконструкції частини виробничої будівлі - Вагоноскладального цеху в осях 01-6/1, Т/1-Т/10 з дрібноочисною та фарбувальною дільницею на ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" по вул. І. Приходько, 139 у м. Кременчуці";

- наказу про відмову у наданні ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" містобудівних умов та обмежень для проектування вказаного вище об`єкта від 02.03.2020 №31-мую та листа управління від 02.03.2020 №28-06/0311, а також доказів їх направлення та вручення товариству;

- письмові пояснення (з підтверджуючими документами) щодо фактичного надання заявником ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" до заяви про надання містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта - "Реконструкції частини виробничої будівлі - Вагоноскладального цеху в осях 01-6/1, Т/1-Т/10 з дрібноочисною та фарбувальною дільницею на ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" по вул. І. Приходько, 139 у м. Кременчуці" усіх документів із визначеного законом переліку та наслідків їх перевірки відповідачем.

У разі якщо особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом (частина сьома та восьма статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України).

Відзив повинен відповідати статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати статті 163 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити відповідачу триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати статті 164 Кодексу адміністративного судочинства України.

Попередити учасників справи, що невиконання процесуальних обов`язків, зловживання правами та створення протиправних перешкод у здійсненні судочинства є підставою до застосування судом заходів процесуального примусу визначених статтею 145 Кодексу адміністративного судочинства України.

Роз`яснити, що будь-які строки, встановлені судом у цьому рішенні, відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" № 540-ІХ від 30 березня 2020 року, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), продовжуються на строк дії такого карантину.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати сторонам.

Копію позовної заяви з додатками направити відповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя О.В. Гіглава

Дата ухвалення рішення15.04.2020
Оприлюднено16.04.2020
Номер документу88768708
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —440/1916/20

Рішення від 12.06.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 15.04.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні