Постанова
від 13.10.2008 по справі 2-а-2949/08
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.10.2008 року № 2-а-2949/08

Суддя Чернігівського окруж ного адміністративного суду Скалозуб Ю.О. , при секретарі Грузновій О.Є. , розглянувши у відкритому судовому засіданні в примі щенні суду справу

за позовом Фонду загальнообов'язкового Державного

соціального страхування Ук раїни на випадок безробіття-робочий орган виконавчої Дирекції Фонду Го роднянський районний центр зайнятості

до Горо дянського районного міжгосподарського

будівельно-монтажного об'єднання «Райагробуд»

про стягнення 64 , 63 грн. недоїмки

за участі

представників

сторін

від позивача Ус Н.М , довіреніст ь № 1354 від 07.10.2008 року

ВСТАНОВИВ:

До Чернігівського окружног о адміністративного суду надійшов адміністративний позов Фонду загаль нообов'язкового Державного соціального страхування України на випадок безробіття-робочий орган виконавчої Дирекції Фонду Городнянський рай онний центр зайнятості до Городянського районного міжгосподарського б удівельно-монтажного об'єднання «Райагробуд» , в якій позивач просить винести рішення про стягнення 64 , 63 грн. недоїмки.

В судовому засіданні представник позивача позов пі дтримала та просила його задовольнити. Відповідач заперечень на позов н е надав , явку своїх представників в су дове засідання не забезпечив , хоча пр о час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. У зв'язку з нез'явленням представників відповідача та ненаданням витребуваних д оказів розгляд справи відкладався , у хвала про призначення розгляду справи та повістки направлялися відпов ідачу за наявною у матеріалах

справи адресою.

Відповідно до ст. 128 КАС Україн и справа вирішується на підставі наявних в ній доказів.

Розглянувши подані позивачем документи і матеріали , заслухавши пояснення сторін , всебічно і повно з'ясувавши всі факти чні обставини , на яких ґрунтується по зов , об'єктивно оцінивши докази , які мають значення для розгляду спра ви і вирішення спору по суті , суд вваж ає , що позов підлягає задоволенню з на ступних підстав.

Згідно свідоцтва про держа вну реєстрацію , Городянське районне

міжгосподарське будівельно-монтажне об'єднання «Райагробуд»

зареєстроване Городнянською районною державною адміністрацією

Чернігівської області 27.03.2002 року та перебуває на о бліку в

городянському районному центрі зайнятості як платн ик страхових внесків.

Відповідно до ст.8 Закону України «Про загальнообов'я зкове державне

соціальне страхування на випадок безробіття» Фонд загальнообов'язкового

державного соціального страхування України на випа док безробіття (далі -

Фонд) створюється для управління страхуванням на ви падок безробіття ,

провадження збору та акумуляції страхових внеск ів , контролю за

використанням коштів , виплати забезпечення та надання соціальних послуг ,

здійснення інших функцій згідно із цим Законом і с татутом Фонду.

Діяльність Фонду регулюється Основами законодав ства України про

загальнообов'язкове державне соціальне страхуванн я , Законом України "Про

зайнятість населення".

Відповідно до ст.12 Закону Укр аїни «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випад ок безробіття» виконавча дирекція Фонду є виконавчим органом правлінн я Фонду , який забезпечує виконання рі шень правління. Функції виконавчої дирекції Фонду покладаються на орга ни державної служби зайнятості , які є робочим органом виконавчої дирекції Фонду. Виконавча дирекція Фонду та її робочі органи організовують виконання рішень правління Фонду та заб езпечують дотримання законодавства України про страхування на випадок безробіття , діють від імені Фонду , контролюють правильність нарахуван ня , своєчасність сплати страхових вн есків , представляють інтереси Фонду в судових та інших органах.

Відповідно до п.6 ст.12 цього закону , виконавча дирекція Фонду представляє інтереси Фонд у в судових та інших органах.

Відповідно до ст.34 Закону України «Про загальнообов' язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» виконавч а дирекція фонду забезпечує збір страхових внесків , контролювати правильність нарахування , своєчасність сплати страхових внеск ів , а також витрат за страхуванням на випадок безробіття , передбачених ци м Законом та іншими нормативно-правовими актами з питань страхування на випадок безробіття.

Відповідно до п.п.2 п.2 ч.2 ст.35 Закону України «Про загаль нообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»

роботодавець зобов'язаний своєчасно та в повному р озмірі сплачувати страхові внески.

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України «Про загальнообо в'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» робото давець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну спла ту страхових внесків , у тому числі стр ахових внесків , що сплачують застрах овані особи через рахунки роботодавців.

Відповідно до ст.39 Закону України «Про загальнообов' язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» спори , що виникають із правовідносин за цим Законом , вирішуються в судовому поря дку.

Як вбачається із розрахункової відомості про нарах ування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язково го державного соціального страхування України на випадок безробіття з а 2007 рік у відповідача нараховується недоїмка зі сплати страхових внескі в в сумі 64 , 63 грн.

Згідно ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна дове сти ті обставини , на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення , крім випадк ів , встановлених статтею 72 цього Коде ксу.

Доказів , які б спр остовували доводи позивача , відпові дач суду не надав. Враховуючи викладене , суд приходить до висновку , що позовні вимоги Фонду загальнообов'язкового Держа вного соціального страхування України на випадок безробіття-робочий о рган виконавчої Дирекції Фонду Городнянський районний центр зайнятост і до Городянського районного міжгосподарського будівельно-монтажного об'єднання «Райагробуд» про стягнення 64 , 63 грн. недоїмки підлягають задоволенню повністю.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних п овноважень , звільненого від сплати с удового збору , а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень , пов'язаних із залученням свідків та проведенням судо вих експертиз , судові витрати (судови й збір) згідно ч. 4 ст. 94 КАС України стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 9 , 69-71 , 94 , 97 , 158-163 КАС України , Чернігівський окружний адміністрат ивний суд , -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Городянського районного м іжгосподарського будівельно-монтажного об'єднання «Райагробуд» суму н едоїмки в розмірі 64 , 63 грн. на користь Фо нду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (р/р 37177972900101 , код пла т.50040200 , одержувач Городнянський районн ий центр зайнятості , код 14252679 , банк одержувача УДК м. Чернігова).

Постанова відповідно до ч. 1 с т. 254 КАС України набирає законної

сили після закінчення строку подання заяви про апеля ційне оскарження , встановленого цим Кодексом , якщо таку заяву не було пода но.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної і нстанції протягом десяти днів з дня її складення в повному обсязі за пра вилами , встановленими ст.ст. 185-187 КАС Укр аїни , шляхом подання через суд першої інстанції заяви про апеляційне оскарження з наступним поданням протяг ом двадцяти днів апеляційної скарги. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження , якщо скарга подається у строк , встановлений для подання заяви про а пеляційне оскарження.

Дата ухвалення рішення13.10.2008
Оприлюднено20.04.2010
Номер документу8881746
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2949/08

Постанова від 13.10.2008

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

СКАЛОЗУБ Ю.О.

Постанова від 04.12.2008

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Ухвала від 27.01.2009

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Мишенко В.В.

Постанова від 17.06.2008

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні