Ухвала
від 14.04.2020 по справі 915/919/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

14 квітня 2020 року Справа № 915/919/18

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі головуючого судді Ржепецького В.О., за участі секретаря судового засідання Матвєєвої А.В., розглянувши матеріали справи

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Зерноторговая компанія "Промінь", вул. Пушкінська, 12, м. Миколаїв, 54030, код ЄДРПОУ 38169254

кредитор: Головне управління ДПС у Миколаївській області, вул. Лягіна, 6, м. Миколаїв, 54001, код ЄДРПОУ 43144759

ліквідатор: арбітражний керуючий Шибко Олександр Леонідович, вул. Лягіна, 4/9, м. Миколаїв, 54001

за участі представників учасників провадження у справі:

від кредитора: не з`явився,

від банкрута: не з`явився,

ліквідатор: не з`явився,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою суду від 17.12.2019, яку внесено до протоколу судового засідання, судове засідання у справі відкладено на 28 січня 2020 року о 10.40 год.

14.01.2020 ліквідатором подано суду звіт про ліквідаційну процедуру та ліквідаційний баланс банкрута станом на 13.01.2020.

28.01.2020 ліквідатором подано суду для залучення до матеріалів справи копії листа ГУ ДФС у Миколаївській області, копії листа трудового архіву, копій довідок про закриття рахунків банкрута.

Ухвалою суду від 31.01.2020 судове засідання у справі призначено на 03 березня 2020 року о 11:00 год.

Ухвалою суду від 03.03.2020 судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу відкладено на 14 квітня 2020 року о 10:50 год.

08.04.2020 ліквідатором подано суду інформацію за вих №02-01/36 від 08.04.2020 щодо звіту про ліквідаційну процедуру.

Ліквідатор просить суд:

- затвердити звіт про проведення ліквідаційної процедури та про нарахування грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат;

- стягнути з кредитора ГУ ДПС у Миколаївській області (код 43144729, 54001, м. Миколаїв, вул. Лягіна, 6) на користь арбітражного керуючого Шибко О.Л. (свідоцтво № 1118 від 05.06.13р. ідентифікаційний код НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ) 132816,10 грн. основної винагороди за виконання повноважень ліквідатора, та витрат в сумі 2730,94 грн;

- видати наказ;

- розглядати справу без участі осіб, які беруть участь у справі, у судовому засіданні, на підставі наявних документів, у зв`язку зі встановленням на усій території України карантину відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №211 від 11.03.202р. Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 з наступними змінами.

08.04.2020 представником кредитора подано суду клопотання (вх. №4415/20) про проведення судового засідання у справі за відсутності представників сторін.

Ухвалою суду від 13.04.2020 задоволено клопотання Головного управління ДПС у Миколаївській області (вх. №4416/20) про заміну кредитора його правонаступником, здійснено заміну сторони у справі №915/919/18 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Зерноторговая компанія "Промінь" замінивши кредитора -Головне управління ДФС у Миколаївській області (код ЄДРПОУ 39554010) на правонаступника - Головне управління ДПС у Миколаївській області (код ЄДРПОУ 43144759).

Учасники справи належним чином повідомлені про дату, час та місце про ведення судового засідання, правом участі у судовому засіданні не скористались.

На підставі ст. 233 ГПК України, судом підписано вступну та резолютивну частини ухвали.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Згідно з ч. 6 ст. 12 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою суду від 24.01.2019 припинено процедуру розпорядження майном боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Зерноторговая компанія "Промінь" та повноваження розпорядника майна Кмити Романа Ігоровича, визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Зерноторговая компанія "Промінь" та відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Шибка Олександра Леонідовича (свідоцтво про право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1118, видане 05.06.2013).

Відповідно до ч. 1 ст. 98 Закону про банкрутство, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право, між іншим: звертатися до господарського суду у випадках, передбачених цим Законом; отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 115 Закону про банкрутство, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора.

Відповідно до ч. ч. 4, 5 ст. 115 Закону про банкрутство, витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов`язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв`язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Згідно ч. 7 ст. 115 Закону про банкрутство ліквідатор щомісяця звітує перед комітетом кредиторів про нарахування та виплату основної та додаткової грошових винагород арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Ухвалою суду від 02.07.2019 клопотання ліквідатора ТОВ "Зерноторговая компанія "Промінь" арбітражного керуючого Шибко О.Л. №02-01/16 від 12.06.2019 задоволено частково, встановлено ліквідатору ТОВ "Зерноторговая компанія "Промінь" арбітражному керуючому Шибко О.Л. з моменту його призначення (24.01.2019) розмір основної грошової винагороди виходячи з двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

21.10.2019 введений у дію Кодекс України з процедур банкрутства (далі - Кодекс).

Пунктом 4 "Прикінцевих та перехідних положень" Кодексу встановлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 30 Кодексу, арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду.

Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Частиною 4 ст. 30 Кодексу визначено, що витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Кодексом, крім витрат на страхування його професійної відповідальності за заподіяння шкоди, а також витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Частиною 6 ст. 30 Кодексу встановлено, що арбітражний керуючий не менше одного разу на два місяці звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на засіданнях зборів кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітету кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - перед забезпеченим кредитором.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Комітетом кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Зерноторговая компанія "Промінь" схвалено звіт ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора за період з 24.01.2019 по 08.04.2020 на суму 132816,10 грн грошової винагороди та 2730,94 грн витрат (протокол засідання комітету кредиторів №4/1 від 08.04.2020).

- Ліквідатор просить суд затвердити звіт про нарахування грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат в загальній сумі 135547,04 грн, з яких: 132816,10 - грошова винагорода, 2730,94 грн - витрати.

Відповідно до ст. 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" з 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата у місячному розмірі становить 4173 грн.

Відповідно до ст. 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" з 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата у місячному розмірі становить 4723 грн.

Тобто, грошова винагорода ліквідатора за період з 24.01.2019 по 08.04.2020 становить 132816,10 грн.

Матеріалами, доданими до звіту підтверджуються витрати ліквідатора у загальній сумі 2730,94 грн, з яких: 340,94 грн - поштові витрати, 2000 грн - витрати на послуги нотаріуса, 390,00 грн - витрати на заправку картриджу.

Враховуючи викладене, на підставі вищезазначених норм Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , Кодексу України з процедур банкрутства та приймаючи до уваги рішення комітету кредиторів банкрута від 08.04.2020, суд вважає за можливе задовольнити клопотання ліквідатора №02-01/36 від 08.04.2020, затвердити звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Зерноторговая компанія "Промінь" - арбітражного керуючого Шибко О.Л. за проведену роботу за період з 24.01.2019 по 08.04.2020 на загальну суму 135547,04 грн., з яких: 132816,10 грн - сума грошової винагороди арбітражного керуючого, 2730,94 грн - сума понесених витрат.

Керуючись ст. 98, 115 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 12, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Затвердити звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Зерноторговая компанія "Промінь" арбітражного керуючого Шибко О.Л. за проведену роботу за період з 24.01.2019 по 08.04.2020 в загальній сумі 135547,04 грн, з яких: 132816,10 грн - основна грошова винагорода, 2730,94 грн - сума понесених витрат.

2. Стягнути з Головного управління ДПС у Миколаївській області (вул. Лягіна, 6, м. Миколаїв, 54001, код ЄДРПОУ 43144759) на користь арбітражного керуючого Шибко Олександра Леонідовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) 132816,10 грн основної грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора та 2730,94 грн витрат, пов`язаних з виконання повноважень ліквідатора у справі.

3. Видати наказ.

4. Ухвалу надіслати учасникам провадження у справі.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

6. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається в порядку та у строки, передбачені ст. ст. 256, 257 ГПК України, п.п. 17.5 п. 17 Перехідних положень ГПК України.

Повний текст ухвали складено і підписано 21.04.2020.

Суддя В.О.Ржепецький

Дата ухвалення рішення14.04.2020
Оприлюднено21.04.2020
Номер документу88841516
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Зерноторговая компанія "Промінь", вул. Пушкінська, 12, м. Миколаїв, 54030, код ЄДРПОУ 38169254 кредитор: Головне управління ДПС у Миколаївській області, вул. Лягіна, 6, м. Миколаїв, 54001, код ЄДРПОУ 43144759 ліквідатор: арбітражний керуючий Шибко Олександр Леонідович, вул. Лягіна, 4/9, м. Миколаїв, 54001

Судовий реєстр по справі —915/919/18

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 05.05.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Судовий наказ від 21.04.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 14.04.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 14.04.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 13.04.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 03.03.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 03.03.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 03.03.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні