Ухвала
від 13.04.2020 по справі 495/7596/17
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/7596/17

№ провадження 2/495/219/2020

УХВАЛА

Про витребування доказів

"13" квітня 2020 р. м. Білгород-Дністровський

Білгород - Дністровський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючого одноособово судді Прийомової О.Ю.,

за участю секретаря Іваненко А.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Білгород - Дністровському Одеської області клопотання позивача ОСОБА_1 та його представника ОСОБА_2 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа Монашівська сільська рада Білгород - Дністровського району Одеської області, про визнання заповіту недійним,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області із позовом до ОСОБА_3 , третя особа Монашівська сільська рада Білгород - Дністровського району Одеської області, про визнання заповіту недійним.

До суду від позивача та його представника надійшли клопотання, відповідно до яких просять суд витребувати з Білгород-Дністровської районної лікарні історію хвороби та картку амбулаторної хворої ОСОБА_4 , а також з Білгород-Дністровської районної державної нотаріальної контори та Монашівської сільської ради оригінали заповіту ОСОБА_4 від 27.12.2016 року.

В судове засідання позивач та його представник не з`явилися, від позивача надійшла заява відповідно до якої просить суд його клопотання розглянути у його відсутність.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явилися, про день, час та місце слухання справи сповіщалися належним чином, однак причини неявки суду не відомі.

Відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, оглянувши клопотання позивача та його представника, суд приходить до наступного.

Матеріалами справи встановлено, що позивач ОСОБА_1 звернувся до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області із позовом до ОСОБА_3 , третя особа Монашівська сільська рада Білгород - Дністровського району Одеської області, про визнання заповіту недійним, відповідно до якого просить суд визнати недійсним заповіт від 27.12.2016 року, що посвідчений секретарем Монашівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області від імені ОСОБА_4 .

Позивач в обґрунтування своїх вимог зазначив, що його мати ОСОБА_4 заповіт не складала та не підписувала, у зв`язку із просив суд призначити по справі почеркознавчу експертизу.

Ухвалою Білгород-Дністровського міськрайсуду Одеської області від 25.02.2019 року по справі призначена судова почеркознавча експертиза та зупинено провадження по справі.

10 лютого 2020 року матеріли цивільної справи повернуті до суду без проведення експертизи, оскільки для її проведення необхідно надати: оригінал досліджуваного заповіту від 27.12.2016 року, згідно якого ОСОБА_4 заповідає ОСОБА_3 усе своє майно; вільні зразки підпису та почерку ОСОБА_4 максимально наближені до грудня 2016 року; відомості про стан здоров`я ОСОБА_4 .

Відповідно до положень ч. ч. 2, 3 ст. 12 ЦПК України, учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. ч. 6, 7, 8, 9 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

На підставі вищевикладеного, суд вважає за необхідне клопотання позивача та його представника задовольнити, витербувати оригінали заповіту та медичні картки ОСОБА_4 , зобов`язавши надати її на адресу суду.

Керуючись ст. ст. 12, 76, 84, 258, 260, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 та його представника ОСОБА_2 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа Монашівська сільська рада Білгород - Дністровського району Одеської області, про визнання заповіту недійним - задовольнити.

Витребувати з Білгород-Дністровської центральної районної лікарні, що знаходиться за адресою: 67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Свято-Георгіївська, буд. 4, наступні документи: історію хвороби та оригінал медичної картки амбулаторного хворого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживала с. Монаші Білгород-Дністровського району Одеської області.

Зобов`язати Білгород-Дністровську центральну районну лікарню, що знаходиться за адресою: 67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Свято-Георгіївська, буд. 4, надати на адресу суду наступні документи: історію хвороби та оригінал медичної картки амбулаторного хворого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживала с. Монаші Білгород-Дністровського району Одеської області.

Витребувати з Монашівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області, адреса: Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Монаші, вул. Калініна, 93, оригінал заповіту від 27.12.2016 року, який складений ОСОБА_4 , що посвідчений секретарем Монашівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області та зареєстрований в реєстрі за №47.

Зобов`язати Монашівську сільську раду Білгород-Дністровського району Одеської області, адреса: Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Монаші, вул. Калініна, 93, надати на адресу суду оригінал заповіту від 27.12.2016 року, який складений ОСОБА_4 , що посвідчений секретарем Монашівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області та зареєстрований в реєстрі за №47.

Витребувати з Білгород-Дністровської районної державної нотаріальної контори, адреса: Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Грецька, 24 кім. 58, оригінал заповіту від 27.12.2016 року, який складений ОСОБА_4 , що посвідчений секретарем Монашівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області та зареєстрований в реєстрі за №47.

Зобов`язати Білгород-Дністровську районну державну нотаріальну контору, адреса: Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Грецька, 24 кім. 58, надати на адресу суду оригінал заповіту від 27.12.2016 року, який складений ОСОБА_4 , що посвідчений секретарем Монашівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області та зареєстрований в реєстрі за №47.

Встановити термін виконання даної ухвали суду до 13 травня 2020 року.

У зв`язку із витребуванням доказів у підготовчому судовому засіданні оголосити перерву до 18 червня 2020 року до 11:20 год.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення, (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного тексту рішення.

У відповідності до п.п. 15.5 п.1 Розділу ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області через Білгород-Дністровський міськрайонний суд шляхом подачі апеляційної скарги.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя:

Дата ухвалення рішення13.04.2020
Оприлюднено23.04.2020
Номер документу88861295
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання заповіту недійним

Судовий реєстр по справі —495/7596/17

Рішення від 22.07.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Рішення від 22.07.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 01.06.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 30.04.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 08.10.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 12.08.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 07.07.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 18.06.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 11.03.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні