Ухвала
від 14.04.2020 по справі 910/4096/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

14.04.2020Справа № 910/4096/20

Суддя Мандриченко О.В., розглянувши позовну заяву Акціонерного товариства "Вест Файненс Енд Кредит Банк" вул. Леонтовича, буд.4, літ."А, А1", м. Київ, 01030;

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрохолдинг Руно" (відповідач 1); вул. Шулявська, 7, м. Київ,04116;

Адвокатського бюро "Володимир Ігнатенко і партнери" (відповідач 2); вул.В.Симоненка, 99, м. Сміла, Черкаська область, 20705;

Фізичної особи-підприємця Колібаби Олега Васильовича (відповідач 3); АДРЕСА_1 ;

Дочірнього підприємства "Умань - Агро" (відповідач 4); вул. Грушевського, 61, с. Гереженівка, Уманський район, Черкаська область,20356;

про зняття арешту із заставленого майна.

В С Т А Н О В И В:

До Господарського суду міста Києва звернулося Акціонерне товариство "Вест файненс енд кредит банк" з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрохолдинг Руно (відповідач 1), Адвокатського бюро Володимир Ігнатенко і партнери (відповідач 2), Фізичної особи-підприємця Колібаби Олега Васильовича (відповідач 3), Дочірнього підприємства Умань-Агро про зняття арешту із заставленого майна.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 23.03.2020 позовну заяву Акціонерного товариства "Вест файненс енд кредит банк" залишено без руху.

До суду від Акціонерного товариства "Вест файненс енд кредит банк" надійшла заява про усунення недоліків.

Відповідно до ч. 3 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Частиною 3 статті 247 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Зважаючи на обраний позивачем спосіб захисту, значення даної справи для сторін, а також приймаючи до уваги характер спірних правовідносин та предмет доказування, суд приходить до висновку, що справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Відкриваючи провадження у справі суд вважає за належне залучити до участі у ній в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Д`яченка Євгеня Станіславовича відповідно до ч. 2 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, де вказується, що якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись ч. 3 ст. 12, 50, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Д`яченка Євгеня Станіславовича (01054, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявька, 45б, оф. 1).

4. Підготовче засідання призначити на 28.05.20 о 10:20. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 2.

5. Запропонувати відповідачам у строк до п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали надати суду обґрунтований письмовий відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому статтею 178 Господарського процесуального кодексу України , з викладенням мотивів повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на діюче законодавство та докази направлення відзиву з доданими до нього документами на адресу позивача.

6. Попередити відповідачів, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

7. Запропонувати позивачу у строк до десять днів з дня отримання відзиву надати суду відповідь на відзив та докази направлення відповіді на адресу відповідача.

8. Зобов`язати третю особу надати господарському суду письмове пояснення по суті спору.

9. Повідомити сторін, що подання ними додаткових письмових доказів, висновків експертів, клопотань, заяв, пояснень, можуть бути подані до суду у строк до 27.05.2020.

10. Зобов`язати учасників справи направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити відповідно до вимог, викладених у статті 60 Господарського процесуального кодексу України , та надати суду документи, що підтверджують повноваження представників.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Мандриченко

Дата ухвалення рішення14.04.2020
Оприлюднено23.04.2020

Судовий реєстр по справі —910/4096/20

Рішення від 11.08.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 02.07.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 11.06.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 28.05.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 14.04.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 23.03.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні