Ухвала
від 22.04.2020 по справі 642/2004/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

22.04.2020

Справа № 642/2004/20

Провадження № 1-кс/642/801/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 квітня 2020 року м. Харків

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розглянувши клопотання начальника відділення СВ Холодногірського відділу поліції ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні № 12020220510000383 від 13.02.2020 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст. 190 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

як слідує з клопотання, СВ Холодногірського ВП ГУНП в Харківській області здійснюється досудове розслідування в рамках кримінального провадження № 12020220510000383 від 13.02.2020 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України відносно посадових осіб Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , які діючи за попередньою змовою, у групі зі службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 , під приводом укладання та виконання договорів, щодо придбання програмного забезпечення, зокрема розробки та впровадження електронного сервісу «Єдиний кабінет Харків`янина», протягом 2019 року, заволоділи коштами комунального підприємства.

На обгрунтування клопотання про тимчасовий доступ до документів, слідчий зазначає, що під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, Управлінням Служби безпеки України в Харківській області проведені оперативні заходи та отримані попередні дані щодо розтрати та подальшого привласнення бюджетних коштів посадовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » під час проведення та реалізації тендерної закупівлі програмного забезпечення, укладення та виконання умов договорів.

Зокрема, протягом травня-серпня місяців 2019 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 , фактична адреса: АДРЕСА_1 ) визнано переможцем 4 тендерів, які проводились КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_1 ) щодо придбання програмного забезпечення, зокрема розробки та впровадження електронного сервісу «Єдиний кабінет Харків`янина» на загальну суму 4,093 млн. грн. Згідно документальних даних, станом на 01.01.2020 року роботи виконані та розрахунки проведені в повному обсязі.

Фактично вказані роботи з розробки та впровадження програмного забезпечення проводились робітниками КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Грошові кошти, отримані з бюджету були виведені (та в подальшому конвертовані в готівку) посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за фіктивним контрактом, укладеним на суму понад 10 млн. грн. з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », на закупку нібито серверного обладнання, у той час як, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » згідно КВЕД здійснює діяльність з оптової торгівлі будівельними матеріалами.

Крім цього, отриманий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » протиправним шляхом від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » податковий кредит з ПДВ (придбання сервісного обладнання на суму понад 10 млн. грн.) був використаний ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на погашення податкових зобов`язань перед КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (на суму 4,093 млн. грн.), залишок податкового кредиту реалізований ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за фіктивним контрактом шляхом підміни товарних позицій (під виглядом продажу лаків та красок на суму 6 млн. грн.).

Під час досудового розслідування виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до документів, що знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ код НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , фактична адреса: АДРЕСА_1 , та стосуються взаємовідносин Товариства з Комунальним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , щодо надання послуг, зокрема розробки програмного забезпечення, розробки та впровадження електронного сервісу «Єдиний кабінет Харків`янина», протягом 2019 року, у тому числі договорів, актів приймання виконаних робіт, документів, щодо взаєморозрахунків, документів, що підтверджують закупівлю ТМЦ необхідних для виконання умов укладених договорів з Комунальним підприємством, витрачання коштів перерахованих відповідно умов договорів, документів, щодо осіб, якими фактично виконувались роботи, документів, які стосуються взаємовідносин Товариства та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_3 , щодо придбання сервісного обладнання протягом 2019 року, на рахунки якого спрямовані кошти комунального підприємства, документів, які стосуються взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , юридична адреса: АДРЕСА_4 ,якому під виглядом постачання лаків та красок протягом 2019 року реалізовано податковий кредит отриманий від Комунального підприємства, та документів по взаємовідносинам Товариства з громадянином Російської Федерації ОСОБА_4 , з приводу ніби то розробки останнім у 2019 році «програмного забезпечення», на рахунок якого у грудні 2019 року перераховані кошти Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Вказані документи знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ код НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , фактична адреса: АДРЕСА_1 , та містять дані, щодо об`ємів та вартості наданих послуг, використаних ТМЦ, найманої праці осіб, якими фактично виконувались роботи, їх відповідності виконавчій документації, дані щодо витрачання коштів комунального підприємства, спрямування їх на рахунки різних СПД за фіктивними угодами, тому виникає необхідність у їх вилученні, з метою вивчення, призначення судово-економічної експертизи, інших видів досліджень, та використанні в якості доказів вчинення злочину у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, вислухавши слідчого, яка підтримала клопотання, представника ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 , який заперечував проти задоволення клопотання, дослідивши надані матеріали, приходить до наступного висновку.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у звязку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

За вимогами ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною пятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи перебувають або можуть перебувати у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ код НОМЕР_2 , самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, що містяться в цих речах і документах, можуть бути використані як докази; іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372, 376 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати начальнику відділення СВ Холодногірського відділу поліції ГУНП в Харківській області майору поліції ОСОБА_3 , дозвіл на тимчасовий доступ та можливість вилучення належним чином завірених копій документів, що знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ код НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , фактична адреса: АДРЕСА_1 та стосуються взаємовідносин Товариства з Комунальним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , Товариства та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , фізичною особою громадянином Російської Федерації ОСОБА_4 , що укладені, складені та діяли протягом 2019 року, а саме:

1.Належним чином завірені копії уставних, реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що дійсні протягом 2019 року;

2.Належним чином завірені наказ про призначення на посаду директора, головного бухгалтера Товариства, що дійсні протягом 2019 року.

3.Штатний розпис працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що дійсні протягом 2019 року;

4.Офіційну довідку, щодо п.і.б. штатних працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з вказівкою займаної посади, які працювали протягом 2019 року;

5.Графіки, табелі обліку робочого часу працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за період 2019 року;

6.Цивільно-правові договори, угоди щодо використання праці найманих працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », протягом 2019 року, акти надання \ приймання виконаних робіт\послуг до них, відомості, щодо виплати заробітної плати найманим працівникам, праця яких використовувалась Товариством протягом 2019 року;

7.Договори, з додатками та специфікаціями, що укладені, складені та діяли між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , протягом 2019 року, зокрема, щодо придбання програмного забезпечення, розробки та впровадження електронного сервісу «Єдиний кабінет Харків`янина», акти приймання виконаних робіт, надання послуг, акти приймання передачі ТМЦ, товарно-транспортні накладні, щодо придбання, поставки ТМЦ, необхідних для виконання робіт, податкові, прибуткові (видаткові) накладні, платіжні доручення, виписки банку, акти взаєморозрахунків, щодо перерахування грошових коштів на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 ) від замовника послуг.

8.Договори, з додатками та специфікаціями, що укладені, складені та діяли між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 та субпідрядними підприємствами, організаціями, які укладені на виконання умов договорів з КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , протягом 2019 року, зокрема, щодо придбання програмного забезпечення, розробки та впровадження електронного сервісу «Єдиний кабінет Харків`янина», акти приймання виконаних робіт, надання послуг, акти приймання передачі ТМЦ, товарно-транспортні накладні, щодо придбання, поставки ТМЦ, необхідних для виконання робіт, податкові, прибуткові (видаткові) накладні, платіжні доручення, виписки банку, акти взаєморозрахунків з субпідрядними організаціями, щодо перерахування грошових коштів отриманих замовника послуг.

9.Документів по взаємовідносинам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_3 , у тому числі договори, з додатками та специфікаціями, акти приймання виконаних робіт, надання послуг, акти приймання передачі ТМЦ, товарно-транспортні накладні, щодо придбання, поставки ТМЦ, складені на виконання умов договорів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », податкові, прибуткові (видаткові) накладні, платіжні доручення, виписки банку, акти взаєморозрахунків, щодо перерахування грошових коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 ) на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 .

10.Документів по взаємовідносинам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , юридична адреса: АДРЕСА_4 , у тому числі договори, з додатками та специфікаціями, акти приймання виконаних робіт, надання послуг, акти приймання передачі ТМЦ, товарно-транспортні накладні, щодо придбання, поставки ТМЦ, складені на виконання умов договорів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », податкові, прибуткові (видаткові) накладні, платіжні доручення, виписки банку, акти взаєморозрахунків, щодо перерахування грошових коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 ) протягом 2019 року.

11.Документи, що підтверджують придбання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » товарів лаків та красок, емалі, ТМЦ, які були поставлені Товариством відповідно укладених договорів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , у тому числі договори з додатками, специфікаціями, акти приймання \ передачі товарів, первинні документи бухгалтерського обліку, щодо оприбуткування вказаних ТМЦ у бухгалтерському обліку Товариства, виписки банку, що підтверджують сплату за придбання товарів, що поставлені на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 протягом 2019 року.

12.Документів по взаємовідносинам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 та громадянином Російської Федерації ОСОБА_4 , з приводу розробки останнім у 2019 році «програмного забезпечення», листування з приводу укладення договору з надання послуг, договори, з додатками та специфікаціями, що укладені з фізичною особою, акти приймання виконаних робіт, надання послуг, акти приймання передачі ТМЦ, товарно-транспортні накладні, щодо придбання, поставки ТМЦ, необхідні для розроблення програмного забезпечення, податкові, прибуткові (видаткові) накладні, платіжні доручення, виписки банку, акти взаєморозрахунків, щодо перерахування грошових коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 на рахунки ОСОБА_4 протягом 2019 року;

13.Оборотно-сальдових відомостей по рахунках № 10 «Основні засоби», № 30 «Каса», № 36 «Розрахунки з покупцями тa замовниками», у розгорнутому стані, з наданням карток-рахунків за 2019 рік.

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.04.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу88878431
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні № 12020220510000383 від 13.02.2020 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —642/2004/20

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Бородіна О. В.

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Бородіна О. В.

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Бородіна О. В.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Бородіна О. В.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Бородіна О. В.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Бородіна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні