Ухвала
від 22.04.2020 по справі 320/2227/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 320/2227/19

УХВАЛА

22 квітня 2020 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Єгорової Н.М., суддів Сорочка Є.О., Федотова І.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Росток" про виправлення описки в ухвалі Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 січня 2020 року у справі за адміністративним позовом Державної служби геології та надр України до Товариства з обмеженою відповідальністю "Росток" про анулювання спеціального дозволу на користування надрами, -

ВСТАНОВИЛА:

У травні 2019 року Державна служба геології та надр України звернулась до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Росток", в якому просила суд припинити право користування надрами шляхом анулювання дії спеціального дозволу на користування надрами від 15 квітня 1998 року № 1333.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 16 вересня 2019 року позов задоволено повністю.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, ТОВ Росток подало апеляційну скаргу, в якій просило скасувати його та залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 січня 2020 року прийнято відмову Державної служби геології та надр України від позову до Товариства з обмеженою відповідальністю "Росток" про анулювання спеціального дозволу на користування надрами.

Рішення Київського окружного адміністративного суду від 16 вересня 2019 року - визнано нечинним.

Провадження у справі за позовом Державної служби геології та надр України до Товариства з обмеженою відповідальністю "Росток" про анулювання спеціального дозволу на користування надрами - закрито.

На адресу Шостого апеляційного адміністративного суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Росток" про виправлення описки, в якій останнє просило виправити описку/помилку, що міститься в ухвалі Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 січня 2020 року по справі № 320/2227/19, а саме вказати дату постановлення ухвали 22 січня 2020 року замість 28 січня 2020 року.

Розглянувши матеріали заяви, колегія суддів приходить до висновку про відсутність підстав для її задоволення з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 253 КАС України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Згідно ч. 2 ст. 253 КАС України питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження.

З наведеного випливає, що інститут внесення виправлень у судове рішення покликаний забезпечити виправлення допущених у судовому рішенні описок та/або очевидних арифметичних помилок незалежно від того, чи набрало законної сили таке рішення. Незгода ж зі змістом рішення, його мотивувальною та резолютивною частиною може бути підставою для його оскарження в установленому процесуальним законом порядку.

Вирішуючи питання щодо виправлення описки, суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Наведений висновок узгоджується з правовою позицією Верховного Суду, викладеною у постанові від 17 квітня 2019 року у справі № 754/9688/16-а.

У контексті наведеного судова колегія вважає за необхідне підкреслити, що відповідно до наявного в матеріалах справи протоколу судового засідання від 22 січня 2020 року, у зв`язку з неприбуттям жодної з осіб, які беруть участь у справі у судове засідання 22 січня 2020 року о 14:35 год., хоча вони були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання, суд, без виходу до нарадчої кімнати, ухвалив перейти до розгляду справи в порядку письмового провадження.

При цьому, відповідно до частини першої ст. 309 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга, зокрема на рішення суду першої інстанції має бути розглянута протягом шістдесяти днів з дня постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Поряд з викладеним колегія суддів наголошує, що визначений приписами КАС України строк розгляду апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Росток" на рішення Київського окружного адміністративного суду від 16 вересня 2019 року у справі за адміністративним позовом Державної служби геології та надр України до Товариства з обмеженою відповідальністю "Росток" про анулювання спеціального дозволу на користування надрами порушено не було.

Згідно з частиною другою ст. 313 Кодексу адміністративного судочинства України, неявка сторін або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

Відповідно до п. 2 частини першої ст. 311 Кодексу адміністративного судочинства України, суд апеляційної інстанції може розглянути справу без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження) за наявними у справі матеріалами, якщо справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів, у разі неприбуття жодного з учасників справи у судове засідання, хоча вони були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання.

З урахуванням наведеного судова колегія приходить до висновку, що в ухвалі Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 січня 2020 року у справі № 320/2227/19 описки в даті постановлення ухвали допущено не було.

Керуючись ст. ст. 248, 253, 321, 325 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

У задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Росток" про виправлення описки в ухвалі Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 січня 2020 року у справі за адміністративним позовом Державної служби геології та надр України до Товариства з обмеженою відповідальністю "Росток" про анулювання спеціального дозволу на користування надрами - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями.

Касаційна скарга на рішення суду апеляційної інстанції подається безпосередньо до Верховного Суду у порядку та строки, визначені ст.ст. 328-331 КАС України.

Суддя-доповідач Н.М. Єгорова

Судді Є.О. Сорочко

І.В. Федотов

Дата ухвалення рішення22.04.2020
Оприлюднено24.04.2020
Номер документу88884218
СудочинствоАдміністративне
Сутьанулювання спеціального дозволу на користування надрами

Судовий реєстр по справі —320/2227/19

Ухвала від 22.04.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Рішення від 09.04.2020

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Урупа І. В.

Ухвала від 28.01.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 19.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 19.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Рішення від 16.09.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 13.09.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 08.05.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Урупа І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні