Ухвала
від 23.04.2020 по справі 522/6478/20
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/6478/20

Провадження № 2/522/4435/20

У х в а л а

про відкриття провадження у справі

23 квітня 2020 року м. Одеса

Суддя Приморського районного суду м. Одеси Донцов Д.Ю., розглянувши матеріали, які надійшли за позовною заявою Одеської міської ради до ОСОБА_1 про визнання спадщини після смерті та визнання права власності на нерухоме майно,

В С Т А Н О В И В:

До Приморського районного суду м. Одеси 22.04.2020 року звернувся позивач Одеської міської ради до ОСОБА_1 про визнання спадщини після смерті та визнання права власності на нерухоме майно.

Ознайомившись з матеріалами позовної заяви, судом встановлено, що позовна заява подана з додержанням вимог статей 175 і 177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження не встановлено.

До суду разом із позовом надійшло клопотання представника Одеської міської ради про витребування доказів, а саме: з приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Пашичевої Галини Леонідівни ( АДРЕСА_1 ) копії матеріалів спадкової справи №82/2017 (номер у спадковому реєстрі: 60397945) до майна ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У відповідності до ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно до ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребує відповідні докази, що встановлено ч.3 ст.84 ЦПК України.

З матеріалів справи вбачається, що предметом позову є вимога про визнання спадщини після смерті та визнання права власності на нерухоме майно, а отже беручи до уваги предмет позову, зміст заявлених вимог та наявні у матеріалах справи докази відомості, суд вважає, що відомості, які позивач просить витребувати, стосуються предмету спору, та є такими, що необхідні суду для з`ясування всіх обставин справи, а тому задовольняє клопотання позивача.

Керуючись ст.ст. 84, 175, 177, 187 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за позовом Одеської міської ради (65004, м. Одеса, площа Думська,1) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ) про визнання спадщини після смерті та визнання права власності на нерухоме майно.

Цивільну справу призначити до розгляду у підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження в залі засідань № 207, в приміщенні Приморського районного суду м. Одеси за адресою: 65029, м. Одеса, вул. Балківська, 33, на 12 годину 30 хвилин 27 травня 2020 року.

Запропонувати :

- особам, які беруть участь у справі, отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки - http://pm.od.court.gov.ua/sud1522/ );

- особам, які беруть участь у справі, з`явитися в суд на вказані в ухвалі дату та час.

Визначити відповідачу двадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, а також всі висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (подаються в каб.№121 в приміщенні суду).

Роз`яснити наступне.

Відповідачу:

що він зобов`язаний надіслати позивачу та іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) їх до суду відповідно до ст.178 ЦПК України;

що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи;

право на пред`явлення зустрічного позову.

Сторонам :

що учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи , (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву);

що суд проводить підготовче судове засідання за правилами загального позовного провадження з метою встановлення обставин, визначених ст.189 ЦПК України;

про необхідність подати свої докази суду відповідно до ст.83 ЦПК України;

про зобов`язання не приховувати докази та дотримуватися інших вимог ст.ст.43, 49 ЦПК України.

Треті особи можуть надати пояснення щодо позову або відзиву на позов в строк до початку розгляду справи по суті.

Клопотання представника позивача Одеської міської ради про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати : з приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Пашичевої Галини Леонідівни ( АДРЕСА_1 ) копії матеріалів спадкової справи №82/2017 (номер у спадковому реєстрі: 60397945) до майна ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку в частині порушень правил підсудності протягом 15 днів, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Д.Ю. Донцов

Дата ухвалення рішення23.04.2020
Оприлюднено24.04.2020
Номер документу88887709
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини після смерті та визнання права власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —522/6478/20

Ухвала від 08.06.2022

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Донцов Д. Ю.

Рішення від 30.06.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Донцов Д. Ю.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Донцов Д. Ю.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Донцов Д. Ю.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Донцов Д. Ю.

Ухвала від 23.04.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Донцов Д. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні