Ухвала
від 16.04.2020 по справі 907/447/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"16" квітня 2020 р. м. Ужгород Справа № 907/447/18

Суддя господарського суду Закарпатської області Ушак І.Г., розглянувши матеріали заяви головного державного виконавця Ужгородського МВ ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України, м. Івано-Франківськ (далі - орган ДВС) про затвердження мирової угоди укладеної сторонами в процесі виконання рішення суду у даній справі

за позовом Ужгородської міської ради, м. Ужгород

до фізичної особи-підприємця Павлюх Володимира Андрійовича, м. Ужгород

про стягнення суми 54925,92 грн.,

в с т а н о в и в:

Рішенням господарського суду Закарпатської області від 27.11.2018р. позов задоволено частково та стягнуто з фізичної особи-підприємця Павлюх Володимира Андрійовича до місцевого бюджету міста Ужгорода суму 52195,92 грн., на користь Ужгородської міської ради у відшкодування судових витрат - суму 1674,42 грн., в іншій частині вимог - відмовлено у позові, покладено судові витрати на позивача.

21.05.2019р. судом видані відповідні накази.

03.04.2020р. орган ДВС звернувся до суду з заявою про затвердження мирової угоди сторін укладеної ними на стадії виконання рішення.

Частиною 2 ст. 19 Закону України Про виконавче провадження передбачено, що сторони у процесі виконання рішення відповідно до процесуального законодавства мають право укласти мирову угоду, що затверджується (визнається) судом, який видав виконавчий документ.

За приписами ст. 330 ГПК України мирова угода укладена сторонами в процесі виконання рішення подається в письмовій формі державному або приватному виконавцеві, який не пізніше триденного строку передає її для затвердження до суду, який видав виконавчий документ; питання затвердження мирової угоди у процесі виконання рішення, задоволення заяви про відмову стягувача від примусового виконання рішення вирішується судом протягом десяти днів з дня надходження до суду відповідної заяви, про що постановляється ухвала; суд має право відмовити у затвердженні мирової угоди у процесі виконання рішення з підстав, визначених статтею 192 цього Кодексу.

Відповідно до змісту ст. 192 ГПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін; у мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі. Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо: умови мирової угоди суперечать закону або порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є невиконуваними; або одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Дослідивши зміст мирової угоди суд встановив, що зазначена мирова угода стосується лише прав та обов`язків сторін, укладена у межах предмета спору у даній справі; її умови не суперечать закону, не порушують права та охоронювані законом інтереси інших сторін, не є невиконуваними; сторонам відомі наслідки укладення мирової угоди, така підписана уповноваженими представниками сторін, які не є обмежені у повноваженнях на вчинення та підписання мирової угоди.

За таких обставин та на підставі наведених вище приписів процесуального закону мирова угода підлягає затвердженню судом.

З огляду на викладене та керуючись ст.ст. 192, 234, 330 ГПК України, -

СУД ПОСТАНОВИВ:

1. Затвердити мирову угоду укладену 26.03.2020 Ужгородською міською радою (пл. Поштова, 3, м. Ужгород, 88000, код ЄДРПОУ 33868924) в особі міського голови Андріїва Богдана Євстафійовича, який діє на підставі Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (далі - стягувач) з однієї сторони та фізичною особою -підприємцем Павлюх Володимиром Андрійовичем (РНОКПП НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 ) (далі - боржник) з другої сторони наступного змісту:

Мирова угода

м. Ужгород 26 березня 2020 року

Ужгородська міська рада (пл. Поштова, 3, м. Ужгород, 88000, код ЄДРПОУ 33868924), в особі міського голови Андріїва Богдана Євстафійовича, який діє на підставі Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (надалі - Стягувач) з однієї сторони, та

Фізична особа-підприємець Павлюх Володимир Андрійович , РНОКПП

НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 (надалі - Боржник), з другої сторони, які спільно надалі іменовані - Сторони,

з метою виконання рішення Господарського суду Закарпатської області від 27.11.2018р. у справі № 907/447/18 (далі - Судове рішення), якими з фізичної особи-

підприємця Павлюх Володимира Андрійовича на користь Ужгородської міської ради стягнуто 52195,92 (п`ятдесят дві тисячі сто дев`яносто п`ять гривень 92 коп.) гривень, відповідно до статті 330 Господарського процесуального кодексу України домовились

укласти мирову угоду в процесі виконання Судового рішення у справі № 907/447/18 (далі - мирова угода), наказ із виконання якого перебуває на виконанні в Ужгородському міському відділі державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), у виконавчому провадженні № 60241563, на наступних умовах:

1. Боржник фізична особа-підприємець Павлюх Володимира Андрійовича визнає свої зобов`язання в повному обсязі перед стягувачем (Ужгородська міська рада) по сплаті суми заборгованості за користування земельною ділянкою площею 450 кв.м, що розташована за адресою: АДРЕСА_2 (кадастровий номер 2110100000:35:002:0072), в розмірі 52195,92 (п`ятдесят дві тисячі сто дев`яносто п`ять гривень 92 коп.).

2. Боржник зобов`язується та гарантує сплатити Стягувачу на р/р UA 588999980334119815000007002 в Казначейство України, МФО 899998, код ЕДРПОУ 38015610, отримувач УК у м. Ужгороді, код платежу 18010900, суму заборгованості 52195,92 грн. протягом дванадцяти місяців (щомісячно до 30 числа поточного місяця) з дня підписання мирової угоди, а саме до "26 " березня 2021 року (дата останнього платежу), кожного місяця рівними частками в сумі 4349,66 (чотири тисячі триста сорок

дев`ять грн. 66 коп.) грн.

3. Боржник сплачує нараховану суму заборгованості, зазначену у пункті 3 мирової угоди, у безготівковій формі. Боржник має право достроково погасити нараховану заборгованість по орендній платі в повному обсязі або частково.

4. Стягувач заявляє, що з моменту підписання цієї мирової угоди та у випадку належного її виконання не матиме жодних майнових претензій до Боржника з приводу стягнення заборгованості, погашення якої е предметом цієї мирової угоди.

5. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам, а також породжують появу наслідків, зазначених в тексті цієї мирової угоди.

6. Сторони підтверджують, що особи, які підписали від імені Сторін цю мирову угоду мають всі необхідні повноваження на підписання цієї мирової угоди і не мають будь-яких обмежень їх повноважень і/або правоздатності, і /або дієздатності.

7. Сторони підтверджують, що їм відомі наслідки укладення мирової угоди. передбачені ст.ст. 192, 330 Господарського процесуального Кодексу України. Сторони не обмежені в повноваженнях на вчинення та підписання мирової угоди, ,діють добровільно, за вільним волевиявленням.

8. Мирова угода підлягає затвердженню Господарським судом Закарпатської області відповідно до статті 330 Господарського процесуального кодексу України, набирає законної сили з моменту ії затвердження Господарським судом Закарпатської області та є підставою для закінчення виконавчого провадження № 60241563, що перебуває на виконанні в Ужгородському міському відділі державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) .

9. Сторони заявляють, що ні в процесі укладання цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були і не можуть бути порушені їх права та права будь-яких третіх осіб, в тому числі і держави.

10. Одностороння відмова від виконання зобов`язань за цією мировою угодою або одностороння зміна її умов не допускаються.

11. Ухвала суду про затвердження цієї мирової угоди є виконавчим документом згідно з пунктом 2 частини 1 статті 3 Закону України Про виконавче провадження . У разі не виконання сторонами угоди своїх зобов`язань передбачених статтею 193 ГК України, кожен з них має право звернути ухвалу суду про затвердження цієї Мирової угоди до примусового виконання.

12. Ця мирова угода складена українською мовою у чотирьох примірниках, по одному для Стягувача, Боржника, Господарського суду Закарпатської області та Ужгородського міського відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) .

Підписи сторін:

"Стягувач " "Боржник"

Ужгородська міська рада Фізична особа-підприємець Павлюх В.А.

м. Ужгород, пл. Поштова, 3, 88000 АДРЕСА_1,

Код ЄДРПОУ 33868924 88000 РНОКПП НОМЕР_1

М.П. підпис Б. Андріїв М.П. підпис В.Павлюх

2. У разі невиконання умов мирової угоди дана ухвала є виконавчим документом для її примусового виконання у порядку визначеному відповідно до Закону України "Про виконавче провадження", за якою:

Стягувач - Ужгородська міська рада (пл. Поштова, 3, м. Ужгород, 88000, код ЄДРПОУ 33868924)

Боржник - Фізична особа-підприємець Павлюх Володимир Андрійович, РНОКПП НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 24.04.2020р. - та дійсна для пред`явлення до виконання 25.04.2023р..

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку, протягом десяти днів з дня її підписання, з урахуванням вимог ст. 256 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Ушак І.Г.

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення16.04.2020
Оприлюднено24.04.2020
Номер документу88905065
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/447/18

Ухвала від 16.04.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Судовий наказ від 21.05.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Судовий наказ від 21.05.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Рішення від 27.11.2018

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 23.11.2018

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 26.10.2018

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 28.09.2018

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 02.08.2018

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

Ухвала від 17.07.2018

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ушак І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні