Ухвала
від 27.04.2020 по справі 914/951/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

27.04.2020 р. , м.Львів, Личаківська, 128 Справа № 914/951/20

Господарський суд Львівської області в складі судді Бортник О.Ю., розглянувши матеріали за позовом : Приватного акціонерного товариства Нововолинський ливарний завод , м.Нововолинськ

до відповідача : Товариства з обмеженою відповідальністю КОМПАНІЯ ВІРОМ , с.Солонка, Пустомитівський р-н., Львівська обл.,

про стягнення 205 860,00грн.

Встановив: Приватне акціонерне товариство НОВОВОЛИНСЬКИЙ ЛИВАРНИЙ ЗАВОД , м.Нововолинськ звернулось до Господарського суду Львівської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю КОМПАНІЯ ВІРОМ ,с.Солонка, Пустомитівський р-н., Львівська обл., про стягнення 205 860,00 грн.

Суд, ознайомившись зі змістом позовної заяви та долучених до неї матеріалів, встановив, що позовні матеріали відповідають вимогам господарського процесуального законодавства, а позовна заява - підлягає прийняттю до розгляду судом.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Частиною 5 ст. 12 ГПК України, визначено, що малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно ч. 2, 3 ст. 252 ГПК України, розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі. Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Ознайомившись зі змістом позовної заяви та долучених до неї документів, врахувавши критерії, передбачені ч. 3 ст. 247 ГПК України, суд дійшов висновку, що справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, без судового засідання та без виклику сторін.

Керуючись ст. ст. 12, 176, 234, 235, 247, 250, 251, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1 .Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2 .Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження, без проведення судового засідання та без виклику сторін.

3.Позивачу - в 10-ти денний строк з дня отримання відзиву відповідача на позов, подати суду відповідь на відзив та докази її надіслання відповідачу.

Відповідачу - в строк до 27.05.2020р., а у випадку продовження дії карантину, пов`язаного із запобіганням коронавірусної хвороби (COVID-19) станом на 27.05.2020р., - до наступного дня після дня завершення згаданого карантину, подати суду відзив на позовну заяву та докази його надіслання з додатками позивачу.

Роз`яснити сторонам, що згідно ч. 8 ст. 80 ГПК України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Суд доводить до відома сторін, що згідно ст. 135 ГПК України, суд може у випадку ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Інформацію по справі, яка розглядається можна отримати за наступною веб-адресою: http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Бортник О.Ю.

Дата ухвалення рішення27.04.2020
Оприлюднено28.04.2020
Номер документу88928118
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/951/20

Рішення від 23.06.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 27.04.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні