Ухвала
від 27.04.2020 по справі 320/3914/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

27 квітня 2020 року № 320/3914/19

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Горобцової Я.В., розглянувши в місті Києві в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Комунального закладу Рогізнянського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів -дитячий садок Володарської районної ради про застосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Комунального закладу Рогізнянського навчально-виховного комплексу Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - дитячий садок Володарської районної ради, в якому позивач просить суд:

- застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівель Комунального закладу Рогізнянський навчально-виховний комплекс Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - дитячий садок , шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень зазначених в акті планової перевірки від 16 травня 2019 року № 119.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 29 липня 2019 року відкрито спрощене провадження у справі без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Володарська районна рада є засновником Комунального закладу Рогізнянський навчально-виховний комплекс Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів -дитячий садок Володарської районної ради.

Відповідно до частини другої ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Отже, враховуючи вищевказані положення закону, третя особа може бути залучена до справи, лише у разі коли рішення у справі може вплинути на її права, свободи, інтереси або обов`язки.

З огляду на вищезазначені вимоги процесуального закону та враховуючи те, що рішення, прийняте у даній справі, може вплинути на права та обов`язки Володарської районної ради, оскільки вона безпосередньо є учасником виниклих спірних публічно-правових відносин, переданих на вирішення суду, суд з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи вважає за необхідне залучити Володарську районну раду до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись статтями 49, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

у х в а л и в:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Володарську районну раду (код ЄДРПОУ - 04054760, адреса: 09301, Київська область, Володарський район, смт. Володарка, площа Миру,4).

Запропонувати третій особй подати пояснення щодо позову впродовж п`ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали.

До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.

Копія пояснень до доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з їх надсиланням (наданням) до суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної карги на рішення суду прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Я.В. Горобцова

Дата ухвалення рішення27.04.2020
Оприлюднено28.04.2020
Номер документу88930320
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у вигляді зупинення роботи

Судовий реєстр по справі —320/3914/19

Рішення від 28.12.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Рішення від 28.12.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Ухвала від 27.04.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

Ухвала від 21.10.2019

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Рассуждай В. Я.

Ухвала від 29.07.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Горобцова Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні