Ухвала
від 22.04.2020 по справі 243/2262/20
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/243/1233/2020

Справа № 243/2262/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 квітня 2020 року м. Слов`янськ

Суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області Ільяшевич О.В., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Південний фінансовий партнер до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання договору недійсним, -

ВСТАНОВИЛА:

06 березня 2020 року ТОВ Південний фінансовий партнер звернулось до Слов`янського міськрайонного суду Донецької області з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання договору недійсним.

Позовна заява подана із додержанням вимог передбачених статтями 175 і 177 ЦПК України. Підсудність дотримана.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Згідно із п. 4, 5 ч. 2 ст. 187 ЦПК України, про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається зокрема за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа, а також дата, час і місце підготовчого засідання, якщо справа буде розглядатися в порядку загального позовного провадження.

Клопотань щодо проведення розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження, чи процесуальних дій, визначених чинним ЦПК України, сторонами не заявлено.

З урахуванням положень ч. 4 ст. 19, ч. 3 ст. 274 ЦПК України, враховуючи те, що в заяві об`єднано позовні вимоги майнового характеру, які підлягають розгляду в спрощеному провадженні та немайнового характеру, які можуть бути розглянуті в спрощеному провадженні лише за клопотанням позивача, суд приходить висновку, що розгляд даної цивільної справи слід проводити в порядку загального позовного провадження.

З огляду на викладене, існують всі підстави для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

В своїй позовній заяві позивачем ТОВ Південний фінансовий партнер зазначено також як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів ОСОБА_3 ..

У зв`язку з тим, що передбачена положеннями ч. 1 ст. 54 ЦПК України заява про залучення ОСОБА_3 до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а також доказів про направлення йому копії позивачем до суду не подано, суд розцінює його зазначення у позові як повідомлення суду про те, що рішення суду у цій справі може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_3 ..

З огляду на викладене, суд, відповідно до вимог ч. 3 ст. 53 ЦПК України, приходить до висновку, що слід залучити її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 19, 54, 53, 175, 177, 187 ЦПК України, -

УХВАЛИЛА:

Прийняти до розгляду позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Південний фінансовий партнер до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання договору недійсним.

Відкрити загальне позовне провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Південний фінансовий партнер до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання договору недійсним.

Залучити ОСОБА_3 до участі у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Південний фінансовий партнер до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання договору недійсним, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Повідомити учасників справи, що проведення підготовчого судового засідання у справі відбудеться 27 травня 2020 року о 15 год. 30 хв. в приміщенні Слов`янського міськрайонного суду (Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, буд. 2).

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі має право подати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на сторінці на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за веб-адресою - http://sl.dn.court.gov.ua/sud0544 .

Копію ухвали про відкриття провадження одночасно з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

На ухвалу про відкриття провадження в частині визначення підсудності може бути подано апеляційну скаргу до Апеляційного суду Донецької області через Слов`янський міськрайонний суд Донецької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду О. В. Ільяшевич

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення22.04.2020
Оприлюднено28.04.2020
Номер документу88935102
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —243/2262/20

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 17.07.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 22.04.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 17.03.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні