Ухвала
від 20.05.2020 по справі 243/2262/20
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/243/1233/2020

Справа № 243/2262/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2020 року м. Слов`янськ

Суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області Ільяшевич О.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника позивача ТОВ Південний фінансовий партнер Гука Олексія Олеговича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Південний фінансовий партнер до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: ОСОБА_3 про визнання договору недійсним, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Слов`янського міськрайонного суду Донецької області перебуває цивільна справа за позовом ТОВ Південний фінансовий партнер до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: ОСОБА_3 про визнання договору недійсним.

Відповідно до ч. ч. 13, 14 ст. 7 ЦПК України, розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться. Суд під час розгляду справи в судовому засіданні здійснює повне фіксування його перебігу за допомогою відео- та (або) звукозаписувального технічного засобу, крім випадків, передбачених цим Кодексом. Порядок такого фіксування встановлюється цим Кодексом.

За змістом ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За приписами ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч. 5 зазначеної статті, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно із ч. 9 ст. 212 ЦПК України, суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Аналіз ст. 212 ЦПК України дозволяє дійти висновку, що питання проведення відеоконференції можливе вирішувати без виклику сторін.

20 травня 2020 року до Слов`янського міськрайонного суду Донецької області надійшло клопотання про проведення судового засідання у режимі відео конференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу Easy Con , відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 08 квітня 2020 року № 169 в якому визначений порядок подання заяви про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції, а також порядок підготовки та проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Оглянувши матеріали справи, враховуючи, що відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування процесу, враховуючи, що в Слов`янському міськрайонному суді наявна технічна можливість для проведення судових засідань в режимі відеоконференції, та з метою підвищення оперативності судового розгляду і полегшення участі в ньому представника позивача суд вважає доцільним задовольнити заяву останнього, та провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

На підставі наведеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача ТОВ Південний фінансовий партнер Гука Олексія Олеговича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Південний фінансовий партнер до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: ОСОБА_3 про визнання договору недійсним - задовольнити.

Надати можливість представнику позивача ТОВ Південний фінансовий партнер Гуку Олексію Олеговичу брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме системи EasyCon 27 травня 2020 року, о 15 год. 30 хв.

Роз`яснити представнику позивача ТОВ Південний фінансовий партнер Гуку Олексію Олеговичу, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку https://vkz.court.gov.ua/site/manual , за веб-посиланням https://easycon.com.ua. згідно із наказом Державної судової адміністрації України від 08 квітня 2020 року № 169 "Про затвердження порядку роботи з технічними засобами відеоконференції зв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду".

Копію ухвали направити негайно представнику позивача ТОВ Південний фінансовий партнер Гуку Олексію Олеговичу для відома.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на сторінці на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за веб-адресою - http://sl.dn.court.gov.ua/sud0544.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, окремому оскарженню не підлягає, заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий - суддя О.В. Ільяшевич

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення20.05.2020
Оприлюднено22.05.2020
Номер документу89355491
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —243/2262/20

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 17.07.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 22.04.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

Ухвала від 17.03.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ільяшевич О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні