Ухвала
від 28.04.2020 по справі 200/2468/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про продовження строку підготовчого провадження

та відкладення підготовчого засідання

28 квітня 2020 р. Справа №200/2468/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Кочанова П.В., при секретарі судового засідання Дяченка А.В., розглянувши у підготовчому засіданні адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Закладу загальної середньої освіти I-III ступенів №10 військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області, третя особа Торецька міська рада про застосування заходів реагування, -

за участі представників сторін:

представник позивача - Сологуб А.А.

представник відповідача - не з`явився

представник третьої особи - не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Закладу загальної середньої освіти I-III ступенів №10 військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області, в якому просить суд застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 10 військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області, розташованого за адресою: Донецька обл., м, Торецьк, смт. Північне, вул. Нова, 4 до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 06 березня 2020 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Закладу загальної середньої освіти I-III ступенів №10 військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області про застосування заходів реагування за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 31 березня 2020 року.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 31 березня 2020 року відкладено підготовче судове засідання по справі № 200/2468/20-а до 28 квітня 2020 року о 09:30 годині та залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, на стороні відповідача Торецьку міську раду.

У підготовче засідання, призначене на 28 квітня 2020 року з`явився повноважний представник позивача, представники відповідача та третьої особи не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Разом з цим, 28 квітня 2020 року через відділ документообігу та архівної роботи суду, представником відповідача надано клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з запровадженням карантину.

Згідно положень статті 179 КАС України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання (частина 1 статті 179 КАС України).

Відповідно до частин 1, 2 статті 173 КАС України, підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Частиною 2 статті 180 КАС України визначено перелік питань, які з`ясовуються на стадії підготовчого засідання.

Відповідно до частини 4 статті 173 КАС України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Для належної підготовки справи для розгляду по суті, суд дійшов висновку про необхідність продовження строку проведення підготовчого провадження на тридцять днів.

У підготовчому засіданні судом поставлено на обговорення питання щодо продовження строку проведення підготовчого провадження на тридцять днів.

Повноважний представник позивача не заперечував щодо продовження строку проведення підготовчого провадження на тридцять днів.

Крім цього, відповідно до пункту 6 частини 2 статті 180 цього Кодексу у підготовчому засіданні суд з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

На підставі викладеного та керуючись 173, 180, 181, 243, 248, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Продовжити строк підготовчого засідання на тридцять днів.

Відкласти підготовче судове засідання по справі № 200/2468/20-а за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Закладу загальної середньої освіти I-III ступенів №10 військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області, третя особа Торецька міська рада про застосування заходів реагування до 25 травня 2020 року о 14:10 годині.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Відповідно до статті 294, частин другої та третьої статті 293 Кодексу адміністративного судочинства України оскарження даної ухвали окремо від рішення суду не допускається. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя П.В. Кочанова

Дата ухвалення рішення28.04.2020
Оприлюднено29.04.2020
Номер документу88955621
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування, -

Судовий реєстр по справі —200/2468/20-а

Ухвала від 27.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 28.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 31.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 06.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні