Ухвала
від 17.04.2020 по справі 179/587/20
МАГДАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 179/587/20

провадження № 2/179/388/20

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

17 квітня 2020 року смт.Магдалинівка

Суддя Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області Ковальчук Т.А., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Личківської сільської ради, третя особа - Приватний нотаріус Маріупольського міського нотаріального округу Донецької області Скалун Руслан Васильович про визнання права на спадкове майно в порядку спадкування за законом, -

В С Т А Н О В И В:

До Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Личківської сільської ради, третя особа - Приватний нотаріус Маріупольського міського нотаріального округу Донецької області Скалун Руслан Васильович про визнання права на спадкове майно в порядку спадкування за законом.

15 квітня 2020 року згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями дана заява надійшла до провадження судді Ковальчук Т.А.

Ознайомившись з позовною заявою та додатками до неї, суддя дійшов висновку, що подана заява має бути залишена без руху, оскільки не відповідає вимогам ЦПК України.

Із поданої позовної заяви вбачається, що позивач звертається до суду із позовом в якому просить:

-визнати право на спадкове майно в порядку спадкування за законом, зокрема на земельну ділянку площею 5,1 га., кадастровий № 1222381100:01:001:0926, розташовану на території Бузівської сільської ради для ведення селянського господарства, що підтверджується Державним актом на право постійного користування землею серії ДП № б/н від 20.03.2000 р. (акт зареєстровано в Книзі записів державних актів на право постійного користування землею за Мд № 69), в порядку спадкування за законом після ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-визнати право на спадкове майно в порядку спадкування за законом, зокрема на земельну ділянку площею 21,1 га., кадастровий № 1222381100:01:001:1239, розташовану на території Бузівської сільської ради для ведення селянського (фермерського) господарства, що підтверджується Державним актом на право постійного користування землею серії ДП № б/н від 07.12.1993 р. (акт зареєстровано в Книзі записів державних актів на право постійного користування землею за № 146), в порядку спадкування за законом після ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно ч. 3 п. 3. ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці та обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Згідно ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону .

Згідно ч. 3 ст. 6 ЗУ Про судовий збір , за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Відповідно до пп.2 п.1 ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір , за подання до суду фізичною особою позовної заяви майнового характеру встановлено ставку судового збору 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З матеріалів справи вбачається, що позивач подав позов до суду в якому не зазначено ціну позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються та сплачено судовий збір за ставкою, що встановлена пп.2 п.2 ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір за подання до суду позовної заяви немайнового характеру та складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема 840 грн.80 коп.

Частинами 1, 2 ст. 185 ЦПК України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, позивачу необхідно вказати ціну позову та надати квитанцію про сплату судового збору за вимогу майнового характеру відповідно за ставкою встановленою Законом України Про судовий збір для позовних заяв майнового характеру.

З огляду на те, що вказані обставини мають значення для правильного вирішення спору, суд вважає, що позовну заяву ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Личківської сільської ради, третя особа - Приватний нотаріус Маріупольського міського нотаріального округу Донецької області Скалун Руслан Васильович про визнання права на спадкове майно в порядку спадкування за законом - залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Личківської сільської ради, третя особа - Приватний нотаріус Маріупольського міського нотаріального округу Донецької області Скалун Руслан Васильович про визнання права на спадкове майно в порядку спадкування за законом - залишити без руху.

Надати позивачу термін 10 днів з дня отримання копії вказаної ухвали для усунення вище вказаних недоліків, які можуть бути усунені шляхом подання до Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області позовної заяви, зміст та форма якої відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Роз`яснити позивачу, що згідно ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст.ст. 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява буде вважатися поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернена позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Т.А.Ковальчук

СудМагдалинівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення17.04.2020
Оприлюднено29.04.2020
Номер документу88975103
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —179/587/20

Рішення від 22.10.2020

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Рішення від 22.10.2020

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Ухвала від 27.07.2020

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Ухвала від 17.04.2020

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні