Ухвала
від 29.04.2020 по справі 200/1461/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

29 квітня 2020 р. Справа №200/1461/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Куденкова К.О., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Іверської загальноосвітньої школи І-ІІІ Олександрівської районної ради Донецької області про відтермінування розгляду справи у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Іверської загальноосвітньої школи І-ІІІ Олександрівської районної ради Донецької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Відділ освіти Олександрівської районної державної адміністрації про застосування заходів реагування, -

УСТАНОВИВ:

У лютому 2020 року Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області (далі - ГУ ДСНС у Донецькій області, позивач) звернулося до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Іверської загальноосвітньої школи І-ІІІ Олександрівської районної ради Донецької області (далі - Іверська ЗОШ І-ІІІ ступенів, відповідач), в якому просить застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Іверської загальноосвітньої школи І-ІІІ Олександрівської районної ради Донецької області до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації об`єкту.

Ухвалою суду від 10.02.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі, розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Ухвалою суду від 4 березня 2010 року залучено Відділ освіти Олександрівської районної державної адміністрації в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, розгляд справи вирішено здійснювати за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання на 2 квітня 2020 року.

Ухвалою суду від 2 квітня 2020 року закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 29 квітня 2020 року.

До суду надійшла заява від Іверської загальноосвітньої школи І-ІІІ Олександрівської районної ради Донецької області про відтермінування розгляду справи у зв`язку з карантином.

Відповідно до ч. 2 ст. 205 КАС України передбачено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: 1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання; 2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; 3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; 4) необхідність витребування нових доказів, у випадку, коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження; 5) якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення.

Відповідно до ч. 2 ст. 223 Кодексу адміністративного судочинства України зазначено, що якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

З огляду на викладене, суд вважає, що заява відповідача про відтермінування розгляду справи не підлягає задоволенню, оскільки відповідачем не наведено передбачених КАС України підстав для відкладення розгляду справи або оголошення перерви.

Керуючись ст. ст. 12, 205, 223, 243, 248, 256, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Відмовити в задоволенні заяви Іверської загальноосвітньої школи І-ІІІ Олександрівської районної ради Донецької області про відтермінування розгляду справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя К.О. Куденков

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.04.2020
Оприлюднено30.04.2020
Номер документу88983334
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/1461/20-а

Ухвала від 29.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Рішення від 29.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 02.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 04.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні