Ухвала
від 29.04.2020 по справі 139/196/20
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 139/196/20

УХВАЛА

про залучення третьої особи

29 квітня 2020 року смт Муровані Курилівці

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

в складі: головуючої судді Коломійцевої В.І.,

за участю:секретаря судових засідань Пилипчук В.П.,

провівши підготовче засідання у цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування Мурованокуриловецької районної державної адміністрації Вінницької області до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Служба у справах дітей Мурованокуриловецької районної державної адміністрації, Опікунська рада при виконавчому комітеті Мурованокуриловецької селищної ради Вінницької області, про відібрання дитини від матері без позбавлення її батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області перебуває вказана цивільна справа.

Представник позивача в підготовче засідання не з`явився, натомість подав заяву в якій просив підготовче засідання провести у його відсутності.

Відповідач ОСОБА_1 та представники третіх осіб - служби у справах дітей райдержадміністрації та опікунської ради при виконавчому комітеті Мурованокуриловецької селищної ради в підготовче засідання також не з`явилися, повідомлялися своєчасно та належним чином. Про причини неявки суд не повідомили, жодних заяв чи клопотань від них не надходило.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Судом у ході підготовчого засідання встановлено, що рішення у даній справі може вплинути на інтереси ОСОБА_2 - бабки малолітньої ОСОБА_3 .

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У зв`язку з викладеним, суд вважає за необхідне залучити для участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_2 .

Керуючись ст. 53, 260-261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче засідання відкласти на 09:00 год 14 травня 2020 року.

Залучити для участі у даній справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_2 (адреса проживання: АДРЕСА_1 ).

Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня отримання копії даної ухвали направити залученій судом третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://mr.vn.court.gov.ua

Залученій третій особі роз`яснити, що вона має процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 ЦПК України.

Крім того, третя особа має право до початку розгляду справи по суті надати суду письмові пояснення у яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

У разі надання відповідачем відзиву, третя особа має право до початку розгляду справи по суті надати суду письмові пояснення щодо нього.

Копія письмових пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) письмових пояснень до суду.

У разі невиконання вказаних вимог, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Третій особі роз`яснити, що з підстав, зазначених у ст.ст. 36, 37 і 38 ЦПК України, судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу може бути заявлено відвід учасниками справи. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи вказаної ухвали. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Копію даної ухвали надіслати усім учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею та не може бути оскаржена.

Суддя: Коломійцева В.І.

СудМурованокуриловецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення29.04.2020
Оприлюднено30.04.2020
Номер документу88994376
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —139/196/20

Рішення від 03.06.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Рішення від 03.06.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 29.04.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні