Ухвала
від 14.05.2020 по справі 139/196/20
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 139/196/20

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

14 травня 2020 року смт Муровані Курилівці

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

в складі: головуючої судді Коломійцевої В.І.,

за участю:секретаря судових засідань Пилипчук В.П.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

відповідача ОСОБА_2 ,

третьої особи ОСОБА_3

представника Служби у справах дітей Мурованокуриловецької РДА - Свиріпи Я.А.

провівши підготовче засідання в залі суду в смт Муровані Курилівці в цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування Мурованокуриловецької районної державної адміністрації Вінницької області до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Служба у справах дітей Мурованокуриловецької районної державної адміністрації, Опікунська рада при виконавчому комітеті Мурованокуриловецької селищної ради Вінницької області, ОСОБА_3 , про відібрання дитини від матері без позбавлення її батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача в підготовчому засіданні не відмовився від заявленого позову. Позовні вимоги підтримав. Від підтримання заяви про зміну позовних вимог відмовився та просив її повернути про що подав відповідну заяву. Просив призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідач позов не визнала. Не заперечила щодо призначення справи до судового розгляду.

Представник третьої особи Служби у справах дітей Мурованокуриловецької РДА Свиріпа Я.А. підтримала позовні вимоги, не заперечила проти призначення справи до судового розгляду.

Третя особа ОСОБА_3 заперечила проти задоволення позову та не заперечила проти призначення справи до судового розгляду.

Представник опікунської ради при виконавчому комітеті Мурованокуриловецької селищної ради в підготовче засідання не з`явився, викликався своєчасно та належним чином. Про причини неявки суд не повідомив, із заявою про відкладення підготовчого засідання не звертався.

Сторони повідомили всі обставини, які їм відомі. Позивач надав усі докази на які він посилався у позові. Відповідач відзиву не надала.

Треті особи письмових пояснень суду не надали.

Клопотання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження, про витребування додаткових доказів, про забезпечення доказів, - відсутні.

Клопотань про забезпечення позову та про зустрічне забезпечення не надходило.

Заявлене представником позивача у позовній заяві клопотання про виклик представників комісії з питань захисту прав дітей при Мурованокуриловецький РДА, Мурованокуриловецького районного центру соціальних служб для сім`ї дітей та молоді, Мурованокуриловецького відділення поліції Могилів-Подільського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області, на підставі ст. 91 ЦПК України підлягає задоволенню.

Заявлене відповідачем клопотання про виклик свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 також підлягає задоволенню.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 13 ЦПК України, суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб.

У зв`язку з цим, суд вважає за необхідне витребувати із Органу опіки та піклування Мурованокуриловецької районної державної адміністрації Вінницької області , на підставі ч. 5 ст. 19 СК України, - письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Відводів не заявлялося.

Сторони не бажають укласти мирову угоду, передати справу на розгляд третейського суду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участі судді.

Судом запропоновано встановити наступний порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті: заслухати вступне слово сторін, третіх осіб, допитати свідків, дослідити письмові докази, що надані сторонами шляхом їх оголошення проти чого не заперечили учасники справи.

Визначено дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Керуючись ст.ст. 91, 189-200, 260-261 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Органу опіки та піклування Мурованокуриловецької районної державної адміністрації Вінницької області про зміну позовних вимог, - повернути позивачу.

Витребувати із Органу опіки та піклування Мурованокуриловецької районної державної адміністрації Вінницької області , на підставі ч. 5 ст. 19 СК України, - письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Зазначений доказ в строк до 29 травня 2020 надати Мурованокуриловецькому районному суду Вінницької області, за адресою: 23400, вул. Комарова, 8 смт.Муровані Курилівці Вінницької області.

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовом Органу опіки та піклування Мурованокуриловецької районної державної адміністрації Вінницької області до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Служба у справах дітей Мурованокуриловецької районної державної адміністрації, Опікунська рада при виконавчому комітеті Мурованокуриловецької селищної ради Вінницької області, ОСОБА_3 , про відібрання дитини від матері без позбавлення її батьківських прав , - до судового розгляду по суті в залі судових засідань № 3 Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області (Вінницька область, смт Муровані Курилівці, вул. Комарова, 8) на 10:00 год. 03.06.2020.

З 03.06.2020 розпочати розгляд справи по суті.

В судове засідання викликати свідків:

- представника комісії з питань захисту прав дітей при Мурованокуриловецький районній державній адміністрації (адреса місцезнаходження: Вінницька область, смт Муровані Курилівці, вул. Соборна, 74);

- представника Мурованокуриловецького районного центру соціальних служб для сім`ї дітей та молоді (адреса місцезнаходження: Вінницька область, смт Муровані Курилівці, вул. Соборна, 57);

- представника Мурованокуриловецького відділення поліції Могилів-Подільського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області Доценка О.В. (адреса місцезнаходження: Вінницька область, смт Муровані Курилівці, вул. Комарова, 6);

- ОСОБА_4 , мешканку АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_5 , мешканку АДРЕСА_2 .

Суд попереджає свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає. Заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

СудМурованокуриловецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення14.05.2020
Оприлюднено15.05.2020
Номер документу89226302
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —139/196/20

Рішення від 03.06.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Рішення від 03.06.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 29.04.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Коломійцева В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні