Ухвала
від 28.04.2020 по справі 142/126/20
ПІЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про продовження строку підготовчого провадження

Справа № 142/126/20

Провадження № 2/142/220/20

28 квітня 2020 року смт. Піщанка

Піщанський районний суд Вінницької області

В складі:

Головуючого судді Щерби Н.Л.

за участю секретаря судового засідання Ласки Л.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду в смт. Піщанка Вінницької області

цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Кукулівської сільської ради Піщанського району Вінницької області про поновлення терміну звернення до суду з питання прийняття спадщини та визнання права власності на майно ,-

ВСТАНОВИВ:

24 лютого 2020 року ОСОБА_1 звернулася до суду із зазначеною позовною заявою, в якій просить суд поновити їй строк звернення до суду з питання прийняття спадкового майна та визнати за нею право власності на земельну частку (пай), що входить до складу спадщини, яка відкрилася після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки вона являється спадкоємцем на його майно, проте у видачі свідоцтва про право на спадщину нотаріусом їй відмовлено через пропуск шестимісячного строку для подачі нотаріусу заяви про прийняття спадщини та відсутність правовстановлюючих документів на спадкове майно.

Ухвалою суду від 28 лютого 2020 року в даній справі було відкрите провадження та призначено підготовче засідання на 25 березня 2020 року на 08 годину 00 хвилин.

25 березня 2020 року вказану справу було знято з розгляду до 08 години 00 хвилин 28 квітня 2020 року, у зв`язку із перебуванням головуючого судді Щерби Н. Л. у відпустці відповідно до наказу в. о. голови Піщанського районного суду Вінницької області від 16 березня 2020 року № 032-тз "Про надання щорічної оплачуваної відпустки ОСОБА_3 "

Позивач ОСОБА_1 , та її представник - адвокат Гордаш Н. М. 28 квітня 2020 року в підготовче засідання не з`явилися, проте від представника позивача на адресу суду надійшло клопотання про розгляд справи без їхньої участі, та про підтримання вимог, викладених в позовній заяві.

Представник відповідача Кукулівської сільської ради Піщанського району Вінницької області в підготовче засідання не з`явився, проте на адресу суду від нього надійшла заява про розгляд справи без участі представника відповідача, та про визнання позовних вимог.

Відповідно до ч. 3 ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Підготовче провадження по вказаній справі було розпочато 28 лютого 2020 року та строк, встановлений ЦПК України для його проведення, закінчується 28 квітня 2020 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно положень ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

На підставі вищевикладеного, суд вважає за необхідне витребувати у Відділі у Піщанському районі Міжрайонного управління у Крижопільському та Піщанському районах Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області інформацію з Державного земельного кадастру про право власності та інші речові права на земельну ділянку, площею 2,80 га, яка розташована на території Кукулівської сільської ради Піщанського району Вінницької області, призначену для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, сертифікат серії НОМЕР_1 0249970 виданий на ім`я ОСОБА_2 .

На підставі викладеного, відповідно до п. 3 ч. 5 ст. 198 ЦПК України, у підготовчому засіданні слід оголосити перерву, у зв`язку з чим слід продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

Керуючись ст. ст. 13, 43, 48, 49, 81, 84, 189, 178, 197, 198, 259-261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Продовжити строк підготовчого провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Кукулівської сільської ради Піщанського району Вінницької області про поновлення терміну звернення до суду з питання прийняття спадщини та визнання права власності на майно,на 30 днів.

В цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Кукулівської сільської ради Піщанського району Вінницької області про поновлення терміну звернення до суду з питання прийняття спадщини та визнання права власності на майно оголосити перерву в підготовчому засіданні до 08 години 00 хвилин 27 травня 2020 року.

Витребувати у Відділі у Піщанському районі Міжрайонного управління у Крижопільському та Піщанському районах Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області інформацію з Державного земельного кадастру про право власності та інші речові права на земельну ділянку, площею 2,80 га, яка розташована на території Кукулівської сільської ради Піщанського району Вінницької області, призначену для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, сертифікат серії НОМЕР_1 0249970 виданий на ім`я ОСОБА_2 .

Витребувані документи направити до Піщанського районного суду Вінницької області за адресою: смт. Піщанка Вінницької області, вул. Вишнева, 5, до початку наступного підготовчого засідання 27 травня 2020 року.

Копію ухвали направити до Відділу у Піщанському районі Міжрайонного управління у Крижопільському та Піщанському районах Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, для виконання.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин, протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Роз`яснити, що отримати інформацію щодо справи, що розглядається можна на веб-сторінці Піщанського районного суду на веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://court.gov.ua/fair/sud0219.

Про дату, час та місце проведення наступного підготовчого засідання повідомити учасників справи та їхніх представників.

Ухвала суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення28.04.2020
Оприлюднено30.04.2020
Номер документу88994820
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —142/126/20

Рішення від 17.11.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 27.05.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 28.02.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні