Ухвала
від 27.04.2020 по справі 120/740/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування документів та інших матеріалів

м. Вінниця

27 квітня 2020 р. Справа № 120/740/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Шаповалової Тетяни Михайлівни,

за участю:

секретаря судового засідання: Ковальова В.О.,

представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю БІЗНЕС ЮА ГРУП : ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за позовом Громадської організації МАРОДЕРСТВУ.НІ до Виконавчого комітету Вінницької міської ради, Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю БІЗНЕС ЮА ГРУП , про визнання незаконними та скасування рішення і наказу,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Громадської організації МАРОДЕРСТВУ.НІ до Виконавчого комітету Вінницької міської ради, Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю БІЗНЕС ЮА ГРУП , про визнання незаконними та скасування рішення і наказу.

У позовній заяві позивач просить:

визнати незаконним та скасувати рішення Виконавчого комітету Вінницької міської ради № 2402 від 19.09.2019 року Про скасування рішення виконкому міської ради від 19.09.2019 року № 2402 Про надання ТОВ БІЗНЕС ЮА ГРУП вихідних даних - містобудівних умов та обмежень на проектування реконструкції будівель адміністративного корпусу та торгового центру під торгово-офісну будівлю з прибудовою за адресою: проспект Юності , 18, м. Вінниця ;

визнати незаконним та скасувати наказ Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради № 203 від 23.09.2019 року Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва реконструкції будівель адміністративного корпусу та торгового центру під торгово-офісну будівлю з прибудовою за адресою: проспект Юності, 18, м. Вінниця ТОВ БІЗНЕС ЮА ГРУП .

Ухвалою суду 26.02.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін на 25.03.2020 року, встановлено відповідачу строк на подання відзиву на позовну заяву, а також зобов`язано позивача надати суду копії установчого документу - Статуту Громадської організації МАРОДЕРСТВУ.НІ . Також цією ухвалою залучено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю БІЗНЕС ЮА ГРУП .

27.04.2020 року в судове засідання з`явився представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю БІЗНЕС ЮА ГРУП .

Представник позивача та представники відповідачів в судове засідання не з`явились, хоча про дату, час та місце його проведення повідомлені завчасно та належним чином.

Судом з власної ініціативи у судовому засіданні поставлено на розгляд представника третьої особи питання щодо витребування у відповідачів належним чином засвідчених копій документів та матеріалів, які подавалися ТОВ БІЗНЕС ЮА ГРУП та інші, які враховувалися при прийнятті оскаржуваних рішень та рішення Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради № 13/02 від 18.02.2020 року про скасування дії містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва № 120 від 23.09.2019 року; рішення Виконавчого комітету Вінницької міської ради № 513 від 27.02.2020 року Про скасування рішення виконкому міської ради від 19.09.2019 року № 2402 Про надання ТОВ БІЗНЕС ЮА ГРУП вихідних даних - містобудівних умов та обмежень на проектування реконструкцію будівель адміністративного корпусу та торгового центру під торгово-офісну будівлю з прибудовою за адресою: проспект Юності, 18, м. Вінниця .

Представник третьої особи щодо витребування доказів не заперечував.

З метою дослідження всіх обставин, що мають значення для прийняття законного та обґрунтованого рішення у справі, суд вважає за необхідне витребувати належним чином завірені вказані документи у відповідачів.

Положеннями статті 9 КАС України, у якій, окрім інших принципів адміністративного судочинства, закріплено й принцип офіційного з`ясування всіх обставин справи.

Відповідно до ч.1 ст. 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків (частина 2 статті 72 КАС України).

Положеннями ч. 3 ст. 80 КАС України передбачено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Відповідно до приписів ч.ч. 6-9 ст. 80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі відсутності таких документів, в цей же строк, необхідно до суду надати письмове підтвердження даного факту.

Разом з тим, суд звертає увагу відповідачів на те, що відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 149 КАС України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

Крім того, ухвалою суду від 25.03.2020 року повторно витребувано у позивача копію установчого документу - Статуту Громадської організації МАРОДЕРСТВУ.НІ . Разом з тим, позивачем не виконано вимогу ухвали суду від 25.03.2020 року, хоча ухвалу отримано 14.04.2020 року.

Керуючись статтями 72, 80, 149, 248, 256 КАС України,

УХВАЛИВ:

Витребувати в Громадської організації МАРОДЕРСТВУ.НІ належним чином засвідчені копії установчого документу - Статуту Громадської організації МАРОДЕРСТВУ.НІ .

Витребувати у відповідачів належним чином засвідчені копії документів та матеріалів, які подавалися ТОВ БІЗНЕС ЮА ГРУП та інші, які враховувалися при прийнятті оскаржуваних рішень та рішення Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради № 13/02 від 18.02.2020 року про скасування дії містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва № 120 від 23.09.2019 року; рішення Виконавчого комітету Вінницької міської ради № 513 від 27.02.2020 року Про скасування рішення виконкому міської ради від 19.09.2019 року № 2402 Про надання ТОВ БІЗНЕС ЮА ГРУП вихідних даних - містобудівних умов та обмежень на проектування реконструкцію будівель адміністративного корпусу та торгового центру під торгово-офісну будівлю з прибудовою за адресою: проспект Юності , 18, м. Вінниця .

Також надати відповідачам письмові пояснення з приводу прийняття вказаних рішень.

Зобов`язати у строк до 23.05.2020 року надати суду зазначені документи.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені КАС України.

Відкласти розгляд справи на 26.05.2020 року на 10:30 год.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до п. 9 Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 30 березня 2020 року № 540-IX, у випадку неможливості виконання процесуального обов`язку щодо подання заяв по суті справи у строк встановлений цією ухвалою, такий строк продовжується на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 30.04.2020 року.

Суддя Шаповалова Тетяна Михайлівна

Дата ухвалення рішення27.04.2020
Оприлюднено30.04.2020
Номер документу89008830
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/740/20-а

Рішення від 02.07.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Шаповалова Тетяна Михайлівна

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Шаповалова Тетяна Михайлівна

Ухвала від 27.04.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Шаповалова Тетяна Михайлівна

Ухвала від 25.03.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Шаповалова Тетяна Михайлівна

Ухвала від 26.02.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Шаповалова Тетяна Михайлівна

Ухвала від 26.02.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Шаповалова Тетяна Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні