Ухвала
від 30.04.2020 по справі 591/1233/20
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/1233/20

Провадження № 1-кс/591/1310/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 квітня 2020 року слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про проведення обшуку -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до суду з погодженим прокурором клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , належній ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , за місцем мешкання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення мобільних телефонів та сім-карток з унікальними ідентифікаційними номерами, записних книжок, аркушів з записами, інших засобів фіксації інформації, грошових коштів, отриманих від збуту психотропної речовини, банківських карток, які могли використовуватися для придбання психотропної речовини або прекурсорів до неї, наркотичних засобів та психотропних речовин, їх прекурсорів, пристроїв для їх вживання та виготовлення.

Слідчий у судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлений належним чином. Від нього надійшла заява про розгляд справи у його відсутність, клопотання підтримує.

Суд вважає за можливе розглянути справу без його участі, а також на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, не здійснювати фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів.

Розглянувши клопотання, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного.

Слідчим управлінням ГУНП в Сумській області розслідується кримінальне провадження внесене 08.11.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019200000000280, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України.

До слідчого управління ГУНП в Сумській області з УСБУ в Сумській області надійшло повідомлення про вчинення кримінального правопорушення. Із матеріалів УСБУ в Сумській області встановлено, що ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 за попередньою змовою із ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 займаються незаконним виготовленням психотропних речовин, які в подальшому реалізовують до Київської, Чернігівської, Харківської, Луганської та Сумської областей, шляхом пересилання через служби експрес-доставок «Нова-Пошта».

Відповідно до матеріалів НСРД у кримінальному провадженні, встановлено, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 та фактично проживаючий за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем мешкання може виготовляти та зберігати психотропну речовину «амфетамін».

Відповідно до відомостей УДМС України в Сумській області, ОСОБА_6 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

В ході досудового розслідування встановлено, що на даний час ОСОБА_6 за місцем реєстрації не проживає, а фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, квартира за адресою: АДРЕСА_1 на праві спільної часткової власності належить ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

На підставі викладеного, є достатні підстави вважати, що за місцем мешкання ОСОБА_6 , в квартирі за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитися мобільні телефони та сім-карти з унікальними ідентифікаційними номерами, що дозволить встановити конкретних осіб, які ними користуються та в пам`яті яких може зберігатись інформація про обставини вчиненого злочину, яка не фіксується операторами телекомунікації, записні книжки, аркуші з записами, інші засоби фіксації інформації, грошові кошти, отримані від збуту психотропної речовини, банківські картки, які могли використовуватися для придбання психотропної речовини або прекурсорів до неї, наркотичні засоби та психотропні речовини, їх прекурсори, пристрої для їх вживання та виготовлення. Зазначені речі і документи, які будуть зафіксовані під час обушку можуть бути в подальшому використані в якості доказів обставин і фактів, які підлягають встановленню під час досудового розслідування, та отримати які в інший спосіб неможливо.

Відповідно до ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обов`язковою умовою для винесення слідчим суддею ухвали про проведення обшуку є доведеність того факту, що відшукувані речі, документи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи (п.4. ч.5 ст.234 КПК України).

На підставі викладеного, керуючись ст. 234 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , належній ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , за місцем мешкання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення мобільних телефонів та сім-карток з унікальними ідентифікаційними номерами, записних книжок, аркушів з записами, інших засобів фіксації інформації, грошових коштів, отриманих від збуту психотропної речовини, банківських карток, які могли використовуватися для придбання психотропної речовини або прекурсорів до неї, наркотичних засобів та психотропних речовин, їх прекурсорів, пристроїв для їх вживання та виготовлення.

Строк дії даної ухвали до 29 травня 2020 року і вона може бути використана для проникнення до вказаних приміщень лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.04.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу89026859
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —591/1233/20

Ухвала від 11.08.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клімашевська І. В.

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клімашевська І. В.

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клімашевська І. В.

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Клименко А. Я.

Ухвала від 30.04.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 30.04.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 30.04.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 30.04.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 09.04.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Сибільов О. В.

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Сибільов О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні