Ухвала
від 28.04.2020 по справі 911/533/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"28" квітня 2020 р. м. Київ Справа № 911/533/20

м. Київ, вул. С. Петлюри, буд. 16/108

Господарський суд Київської області

Господарський суд Київської області, одноособово, у складі судді Саванчук С.О., секретар судового засідання Бондаренко О.М., розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційно - виробнича компанія "Агро Віта Груп"

03150, м. Київ, вул. Антоновича, буд. 172, оф. 613, код ЄДРПОУ 39908307

адреса для листування: 08160, Київська область, Києво - Святошинський район, с. Гатне, вул. Карпа Валовня, буд. 6, кв. 14

до Державного підприємства спиртової та лікеро - горілчаної промисловості "Укрспирт"

07400, Київська область, м. Бровари, вул. Гагаріна, буд. 16, код ЄДРПОУ 37199618

про стягнення 1091017,47 грн.

за участі представників сторін:

позивача: Білик В.В., паспорт серія НОМЕР_1 від 06.01.1998; Виписка з ЄДРЮОФОП та ГФ № б/н від 23.12.2019;

відповідача: Дубей В.Ю., посвідчення серія КВ № 5560 від 17.01.2019; довіреність № 17-12/07 від 17.12.2019.

встановив:

До Господарського суду Київської області надійшла позовна заява (вх. № 549/20 від 28.02.2020) Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційно - виробнича компанія "Агро Віта Груп" до Державного підприємства спиртової та лікеро - горілчаної промисловості "Укрспирт" про стягнення 1091017,47 грн.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 05.03.2020 позовну заяву залишено без руху.

Через канцелярію Господарського суду Київської області від позивача надійшла заява про усунення недоліків (вх. № 5463/20 від 12.03.2020).

Судом встановлено, що позовна заява і додані до неї документи відповідають вимогам статей 162, 164, 172, частині 5 статті 174, статті 175 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвалою Господподарського суду Київської області від 31.03.2020 відкрито провадження у справі № 911/533/20 за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання суду на 28.04.2020.

За результатами розгляду заявки позивача на отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді за допомогою SMS - повідомлення, що долучене Товариством з обмеженою відповідальністю "Інвестиційно - виробнича компанія "Агро Віта Груп" до заяви про усунення недоліків позовної заяви (вх. № 5463/20 від 12.03.2020) суд зазначає таке.

Відповідно до частини 2 розділу VI Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України виклики і повідомлення у господарських справах здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому Господарським процесуальним кодексом України для вручення судових рішень.

Згідно з частинами 3, 5, 11 статті 242 Господарського процесуального кодексу України у разі проголошення в судовому засіданні скороченого рішення суд надсилає учасникам справи копію повного судового рішення протягом двох днів з дня його складання - в електронній формі у порядку, встановленому законом (у випадку наявності в особи офіційної електронної адреси), або рекомендованим листом з повідомленням про вручення, якщо така адреса в особи відсутня.

Учасникам справи, які не були присутні в судовому засіданні, або якщо судове рішення було ухвалено поза межами судового засідання чи без повідомлення (виклику) учасників справи, копія судового рішення надсилається протягом двох днів з дня його складення у повному обсязі в електронній формі у порядку, визначеному законом, - у випадку наявності в особи офіційної електронної адреси, або рекомендованим листом з повідомленням про вручення, якщо така адреса відсутня.

У випадку розгляду справи за матеріалами в паперовій формі судові рішення надсилаються в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Відповідно до частини 9 статті 120 Господарського процесуального кодексу України за наявності відповідної письмової заяви учасника справи та технічної можливості, повідомлення про призначення справи до розгляду та про дату, час і місце проведення судового засідання чи проведення відповідної процесуальної дії може здійснюватися судом з використанням засобів мобільного зв`язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, шляхом надсилання такому учаснику справи текстових повідомлень із зазначенням веб-адреси відповідної ухвали в Єдиному державному реєстрі судових рішень, у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Зважаючи на вказане вище, суд повідомляє позивача про те, що на даний момент у Господарського суду Київської області відсутня технічна можливість надсилання повідомлень про призначення справи до розгляду та про дату, час і місце проведення судового засідання чи проведення відповідної процесуальної дії сторонам з використанням засобів мобільного зв`язку шляхом направлення SMS - повідомлень.

Одночасно, суд повідомляє, що Господарський суд Київської області має можливість направлення сторонам скан - копії ухвали чи рішення Господарського суду Київської області на офіційну електронну адресу учасника справи у разі, якщо у матеріалах справи наявна відповідна заява із зазначенням офіційної електронної адреси учасника справи.

Через канцелярію Господарського суду Київської області від позивача надійшла заява (вх. № 7477/20 від 13.04.2020) про збільшення розміру позовних вимог.

Через канцелярію Господарського суду Київської області від відповідача надійшов відзив на позовну заяву (вх. № 7651/20 від 16.04.2020).

У судове засідання 28.04.2020 з`явились всі сторони судового процесу.

Представники сторін надали усні пояснення у справі.

У судовому засіданні 28.04.2020 розглянуто заяву (вх. № 7477/20 від 13.04.2020) Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційно - виробнича компанія "Агро Віта Груп" про збільшення розміру позовних вимог, з урахуванням усних пояснень представників.

Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 46 Господарського процесуального кодексу України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог - до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Зважаючи на відповідність заяви позивача вимогам статті 46 Господарського процесуального кодексу України та підписання її уповноваженим на вчинення такої процесуальної дії представником - керівником Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційно - виробнича компанія "Агро Віта Груп" - Біликом В.В., повноваження якого підтверджуються здійсненим на запит суду витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань № 1006428073 від 05.03.2020, суд дійшов висновку про задоволення заяви та прийняття збільшення розміру позовних вимог.

Відповідно до частин 1, 2 статті 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

За усними поясненнями представників сторін у судовому засіданні 28.04.2020 та матеріалами справи, зважаючи, що наявність прав на позовні вимоги позивач обгрунтовує тим, що між ним та Товариством з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧО-ТОРГІВЕЛЬНА ФІРМА "РПС-ЕНЕРГІЯ" укладений договір про відступлення права вимоги № 23 від 20.10.2016 і, як наслідок, до позивача перейшло право вимоги на стягнення 1091017,47 грн. заборгованості від відповідача за договором № 261 від 30.04.2015, що укладений між останнім та Товариством з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧО-ТОРГІВЕЛЬНА ФІРМА "РПС-ЕНЕРГІЯ", суд дійшов висновку, що рішення у даній справі може вплинути на обсяг прав та обов`язків Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧО-ТОРГІВЕЛЬНА ФІРМА "РПС-ЕНЕРГІЯ", відтак, наявні підстави для залучення останнього до участі у справі в якості третьої осіби, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Відповідно до статті 168 Господарського процесуального кодексу України у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом; суд має встановити такий строк, який дозволить третій особі підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази, та надати пояснення до позову або відзиву, а іншим учасникам справи - відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Відповідно до пункту 3 частини 2 статті 183 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною 2 статті 182 Господарського процесуального кодексу України, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Згідно з частиною 3 статті 177 Господарського процесуального кодексу України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до частини 2 статті 119 Господарського процесуального кодексу України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Зважаючи на те, що відзив надійшов у період карантину, суд дійшов висновку про наявність підстав для продовження позивачу строку на подання відповіді на відзив.

У зв`язку із залученням третьої осіби, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, з метою надання сторонам можливості для повної реалізації своїх процесуальних прав, необхідністю встановлення і продовження процесуальних строків на подання заяв по суті справи та неможливістю вчинення всіх дій, визначених частиною 2 статті 182 Господарського процесуального кодексу України, суд дійшов висновку про продовження строку підготовчого провадження, встановлення і продовження строків подання заяв по суті справи та відкладення підготовчого засідання.

Керуючись статтями 50, 177, 182, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Заяву (вх. № 7477/20 від 13.04.2020) Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційно - виробнича компанія "Агро Віта Груп" про збільшення розміру позовних вимог задовольнити.

2. Здійснювати розгляд справи № 911/533/20 за остаточними позовними вимогами: 1440000,00 грн. основного боргу, 720,00 грн. інфляційних втрат, 9290,95 грн. 3% річних, 11304,00 грн. пені.

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧО-ТОРГІВЕЛЬНА ФІРМА "РПС-ЕНЕРГІЯ" (03022, м. Київ, вул. Васильківська, буд. 34, корп. Г, кім. 209, код ЄДРПОУ 32831406).

4. Зобов`язати позивача направити на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧО-ТОРГІВЕЛЬНА ФІРМА "РПС-ЕНЕРГІЯ" копії позовної заяви разом з доданими до неї документами до - 05.05.2020.

5. Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача строк для подання пояснень третьої особи - до 22.05.2020.

6. Встановити сторонам строк для надання відповідей на пояснення третьої особи - до 02.06.2020.

7. Продовжити позивачу строк для надання відповіді на відзив - до 15.05.2020.

8. Встановити відповідачу строк для надання заперечень на відповідь на відзив - до 02.06.2020.

9. Відкласти підготовче засідання у справі № 911/533/20 на 02.06.2020 о 14:30. Повідомити учасників справи, що судове засідання відбудеться за адресою: м. Київ, вул. С. Петлюри, буд. 16/108, у Господарському суді Київської області (зал судових засідань №2).

10. Продовжити строк підготовчого провадження у справі № 911/533/20 на 30 днів.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Суддя С.О. Саванчук

Дата ухвалення рішення28.04.2020
Оприлюднено04.05.2020
Номер документу89037830
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 1091017,47 грн.

Судовий реєстр по справі —911/533/20

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Саванчук С.О.

Ухвала від 01.09.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Саванчук С.О.

Ухвала від 15.08.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Саванчук С.О.

Ухвала від 09.08.2022

Господарське

Господарський суд Київської області

Саванчук С.О.

Рішення від 30.07.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Саванчук С.О.

Ухвала від 14.07.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Саванчук С.О.

Ухвала від 23.06.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Саванчук С.О.

Ухвала від 02.06.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Саванчук С.О.

Ухвала від 28.04.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Саванчук С.О.

Ухвала від 31.03.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Саванчук С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні