Ухвала
від 04.05.2020 по справі 520/5499/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

04 травня 2020 року справа № 520/5499/2020

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Мар`єнко Л.М., розглянувши у місті Харкові в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду позов Керівника Харківської місцевої прокуратури №1 Харківської області до Київського національного торговельно - економічного університету, в особі Харківського торговельно - економічного коледжу Київського національного торговельно - економічного університету, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

До Харківського окружного адміністративного суду звернувся Керівник Харківської місцевої прокуратури №1 Харківської області з позовом до Київського національного торговельно - економічного університету, в особі Харківського торговельно - економічного коледжу Київського національного торговельно - економічного університету, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, в якому просить суд:

- визнати незаконною бездіяльність Київського національного торговельно-економічного університету (код ЄДРПОУ: 01566117,місцезнаходження: вул. Кіото, 19, м. Київ, 02156) в особі Харківського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно- економічного коледжу (код ЄДРПОУ: 33297933, місцезнаходження: вул. Клочківська, №202, м. Харків, 61045) з питань додержання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки;

- зобов`язати останніх вчинити дії, пов`язані з усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, які зазначені у приписі про усунення порушень вимог законодавства у сферах цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки №30 від 21.01.2020 виданий Шевченківським РВ у м. Харкові ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуації у Харківські області, які на час розгляду справи судом не усунуті.

Відповідно до ч. 3 ст. 9 КАС України, зокрема, кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд.

Відповідно до ст. 2 КАС України, завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних ociб, прав та інтересів юридичних ociб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових ociб, інших суб`єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.

Як вбачається зі позовної заяви, відповідачем по справі визначено Київський національний торговельно - економічного університет, в особі Харківського торговельно - економічного коледжу Київського національного торговельно - економічного університету.

Частиною 2 ст. 26 КАС України передбачено, що позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, Харківський торговельно - економічний коледж Київського національного торговельно - економічного університету є відокремлений підрозділ юридичної особи - Київського національного торговельно - економічного університету, місцем знаходження якого є адреса - м. Київ, вул. Кіото, буд.19.

З огляду на викладене, враховуючи положення ч. 2 ст. 26 КАС України, відсутні правові підстави вважати, що даний позов підсудний Харківському окружному адміністративному суду.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 29 КАС України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи місце знаходження відповідача Київського національного торговельно - економічного університету, в особі Харківського торговельно - економічного коледжу Київського національного торговельно - економічного університету (що є відокремленим підрозділом юридичної особи - Київського національного торговельно - економічного університету), суд вважає за необхідне передати адміністративну справу №520/5499/2020 до Окружного адміністративного суду м. Києва.

Керуючись ст. ст. 9, 26, 29, 242, 243,248, 256, 295, 297 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Передати адміністративну справу №520/5499/2020 за позовом Харківської місцевої прокуратури №1 Харківської області до Київського національного торговельно - економічного університету, в особі Харківського торговельно - економічного коледжу Київського національного торговельно - економічного університету, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії - до Окружного адміністративного суду м. Києва.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, з урахуванням ч. 3 Розділу VІ Прикінцевих положень КАС України, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження чи закриття апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Мар`єнко Л.М.

Дата ухвалення рішення04.05.2020
Оприлюднено06.05.2020
Номер документу89062657
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —520/5499/2020

Ухвала від 05.10.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 17.08.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 29.04.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Рішення від 26.01.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 15.09.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 06.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 05.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 04.05.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні