Ухвала
від 07.05.2020 по справі 918/887/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

про відмову у задоволенні клопотання про участь представника в режимі відеоконференції

07 травня 2020 року м. Рівне Справа № 918/887/19

Господарський суд Рівненської області у складі судді Церковної Н.Ф., розглянувши клопотання представника регіональної філії "Одеська залізниця" акціонерного товариства "Українська залізниця" про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

ВСТАНОВИВ:

В провадженні господарського суду Рівненської області перебуває справа № 918/887/19 за позовом Акціонерного товариства "Українська залізниця" в особі регіональної філії "Одеська залізниця" акціонерного товариства "Українська залізниця" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельний дім "Сарни" про зобов`язання вчинити дії по виконанню гарантійного ремонту.

У судовому засіданні 27.02.2020 року на стадії дослідження доказів оголошувалася перерва до 25.03.2020 року.

Ухвалою суду від 25.03.2020 року за клопотанням відповідача розгляд справи відкладено на 28.04.2020 року у зв`язку із впровадженням карантинних заходів для запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Ухвалою суду від 28.04.2020 року за клопотанням відповідача розгляд справи відкладено на 13.05.2020 року у зв`язку із впровадженням карантинних заходів для запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

05 травня 2020 року на адресу суду від представника регіональної філії "Одеська залізниця" акціонерного товариства "Українська залізниця" надійшло клопотання про участь у судовому засіданні 13.05.2020 року в режимі відеоконференції.

Розглянувши клопотання представника позивача про розгляд справи у режимі відеоконференції суд дійшов висновку про відмову в його задоволенні, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.5 ст.11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

Відповідно до ст. 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Разом з тим, суд зазначає, що відповідно до п. 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції" до повного забезпечення функціонування системи відеоконференцзв`язку в усіх судах України учасники судового процесу можуть брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції, лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах.

З вищезазначених норм права вбачається, що винесення ухвали про розгляд справи в режимі відеоконференції є правом суду, яке реалізується за наявності технічної можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі, в якій дана сторона бере участь. Необхідність проведення судового засідання у режимі відеоконференції визначається виключно судом, що розглядає господарську справу. При цьому, випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в законі не визначені.

Враховуючи відсутність технічної можливості забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції, у задоволенні клопотання представника регіональної філії "Одеська залізниця" акціонерного товариства "Українська залізниця" про проведення судового засідання в режимі відеоконференції слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника регіональної філії "Одеська залізниця" акціонерного товариства "Українська залізниця" про проведення судового засідання в режимі відеоконференції відмовити.

Суддя Церковна Н. Ф.

Дата ухвалення рішення07.05.2020
Оприлюднено08.05.2020
Номер документу89108857
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/887/19

Судовий наказ від 07.09.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Судовий наказ від 07.09.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Судовий наказ від 07.09.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Постанова від 12.08.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 30.06.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Ухвала від 15.06.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Василишин А.Р.

Рішення від 18.05.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 07.05.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 28.04.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 26.03.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні