Ухвала
від 07.05.2020 по справі 635/7065/19
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №635/7065/19

Провадження № 2/635/264/2020

У Х В А Л А

07 травня 2020 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого - судді Савченка Д.М.,

секретар судового засідання - Письменна В.М.,

розглянувши клопотання представника позивача Невольніченко О.О ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за позовом Первинної профспілкової організації ЗАХИСТ ТРУДОВИХ ПРАВ до Приватного акціонерного товариства ФІЛІП МОРРІС УКРАЇНА про визнання права розпочати діяльність ,-

В с т а н о в и в:

У провадженні Харківського районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа за позовом Первинної профспілкової організації ЗАХИСТ ТРУДОВИХ ПРАВ до Приватного акціонерного товариства ФІЛІП МОРРІС УКРАЇНА про визнання права розпочати діяльність .

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 27.09.2019 провадження у справі відкрито. Суд вирішив проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 26.12.2019 підготовче провадження закрито, справу призначено до судового розгляду.

07.05.2020 до суду надійшло клопотання представника позивача Невольніченка О ОСОБА_2 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в приміщенні Красноградського районного суду Харківської області. В обґрунтування клопотання посилався на територіальну віддаленість його місцеперебування та об`єктивну неможливість прибуття у сел. Покотилівка для забезпечення участі у судовому засіданні.

07.05.2020 до суду надійшла заява представника ПрАТ Філіп Морріс Україна адвоката Петрова О.Г., в якій він просить провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням однієї з систем EASYCON, SKYPE, ZOOM. В обґрунтування заяви зазначив, що у зв`язку з продовженням карантину та впровадженням профілактичних та протиепідемічних заходів обмежене автомобільне сполучення, що унеможливлює участь представника в судовому засіданні.

Відповідно до вимог ч.ч. 1,8 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Відповідно до ч.4 ст.212 ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Згідно з ч. 6 ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Наказом Державної судової адміністрації України №169 від 08.04.2020р., який прийнято на виконання Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням короно вірусної хвороби (COVID-19) , затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Враховуючи, що місцем знаходження представника позивача є м.Красноград Харківської області, тобто місце його перебування знаходиться за межами територіальної юрисдикції Харківського районного суду Харківської області, з метою забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи та права на доступ до правосуддя, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача Невольніченко О ОСОБА_2 про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні Красноградського районного суду Харківської області.

Також, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість представнику ПрАТ Філіп Морріс України Петрову О.Г. приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EASYCON або SKYPE або ZOOM .

Керуючись ст. ст. 212, 247 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Доручити Красноградському районному суду Харківської області забезпечити проведення судового засідання з представником позивача ОСОБА_3 в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом Первинної профспілкової організації ЗАХИСТ ТРУДОВИХ ПРАВ до Приватного акціонерного товариства ФІЛІП МОРРІС УКРАЇНА про визнання права розпочати діяльність , яке проводитиметься 14 травня 2020 року о 15 годині 00 хвилин, а також в наступних судових засіданнях, в приміщенні Харківського районного суду Харківської області, розташованого за адресою: Харківська область, Харківський район, смт. Покотилівка, вул. Сковороди, 18.

Забезпечити участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції представника Первинної профспілкової організації ЗАХИСТ ТРУДОВИХ ПРАВ - Невольніченка Олексія Олександровича.

Забезпечити проведення судового засідання, яке проводитиметься 14 травня 2020 року о 15 годині 00 хвилин, а також в наступних судових засіданнях, з представником ПрАТ Філіп Морріс України ОСОБА_4 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EASYCON або SKYPE або ZOOM.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надіслати Красноградському районному суду Харківської області, який зобов`язаний організувати її виконання, представнику Первинної профспілкової організації ЗАХИСТ ТРУДОВИХ ПРАВ - Невольніченку Олексію Олександровичу, та представнику ПрАТ Філіп Морріс України Петрову Олександру ОСОБА_5 в порядку ч.8 ст. 212 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М. Савченко

Дата ухвалення рішення07.05.2020
Оприлюднено10.05.2020
Номер документу89150536
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права розпочати діяльність

Судовий реєстр по справі —635/7065/19

Ухвала від 18.05.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 22.01.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Рішення від 01.12.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Рішення від 01.12.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 07.05.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 22.11.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 22.11.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 27.09.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 18.09.2019

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні