Ухвала
від 12.05.2020 по справі 200/2745/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

12 травня 2020 р. Справа №200/2745/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Бабаш Г.П.,

при секретарі - Оголь В.К.

за участю

позивача - Сологуба А.А. (довіреність від 21.11.2019 року),

представника відповідача - Братерської З.В. (за довіреністю від 22.04.2020 року №01-30/176),

розглянувши в підготовчому судовому засіданні за правилами загального судового провадження позовну заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Комунального закладу "Маяківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Веселка" Маяківської сільської ради Слов`янського району Донецької області про застосування заходів реагування,-

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Комунального закладу "Маяківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Веселка" Маяківської сільської ради Слов`янського району Донецької області про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Комунального закладу "Маяківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Веселка" Маяківської сільської ради Слов`янського району Донецької області, розташованого за адресою: Донецька область, Слов`янський р-н, с. Маяки, вул. Нагірна, 11 до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту.

Згідно п. 7 ч. 2 ст. 180 Кодексу адміністративного судочинства України у підготовчому засіданні суд з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні просив задовольнити позовні вимоги в повному обсязі.

Згідно з поясненнями представника відповідача решта порушень перебувають на стадії усунення (укладені відповідні договори, складені кошториси витрат, заплановане навчання співробітників тощо), у зв`язку з вищевикладеним та посилаючись на карантині обмеження просив продовжити строк на проведення підготовчого судового засідання.

Представник позивача проти продовження строку проведення підготовчого судового засідання не заперечував.

Відповідно до ч.1 ст.173 КАС України підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Згідно ч.2 ст.173 КАС України завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.1 ст.179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Частиною 1 статті 180 КАС України визначено, що підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для відкладення підготовчого судового засідання.

Також, відповідно до ч.4 ст.173 КАС України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку про наявність підстав для продовження строку підготовчого провадження на тридцять днів, для належної підготовки справи для розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 47, 173, 181, 241, 248, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Продовжити строк проведення підготовчого провадження в адміністративній справі №200/2745/20-а.

Відкласти підготовче судове засідання в адміністративній справі №200/2745/20-а до 12 годину 30 хвилин 09 червня 2020 року у приміщенні Донецького окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: 84122, Донецька обл., м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Г.П. Бабаш

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.05.2020
Оприлюднено13.05.2020
Номер документу89156757
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/2745/20-а

Ухвала від 04.02.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 17.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 17.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 21.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Рішення від 25.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 23.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 12.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні