Ухвала
від 04.02.2021 по справі 200/2745/20-а
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття відмови від позову та закриття проваджнення по справі

04 лютого 2021 року справа №200/2745/20-а

приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ вул. Марата, 15

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді Компанієць І.Д. (суддя-доповідач),

суддів Гаврищук Т.Г., Гайдара А.В.,

розглянув у порядку письмового провадження апеляційну скаргу Комунального закладу "Маяківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Веселка" Маяківської сільської ради Слов`янського району Донецької області на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 25 серпня 2020 року у справі № 200/2745/20-а (головуючий І інстанції Бабаш Г.П. ) за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Комунального закладу "Маяківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Веселка" Маяківської сільської ради Слов`янського району Донецької області про застосування заходів реагування ,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просив застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Комунального закладу «Маяківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Веселка» Маяківської сільської ради Слов`янського району Донецької області, розташованого за адресою: Донецька область, Слов`янський р-н, с. Маяки, вул. Нагірна, 11 до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту.

В обґрунтування позовних вимог зазначив, що в ході проведення уповноваженими особами позивача позапланової перевірки відповідача виявлено факт порушення останнім законодавства у сферах пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту, що створюють загрозу життю та здоров`ю людей.

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 25 серпня 2020 року позов задоволено.

Застосовано заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Відокремленого структурного підрозділу Комунального закладу «Маяківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Веселка» Маяківської сільської ради Слов`янського району Донецької області, розташованого за адресою: Донецька область, Слов`янський район, с. Маяки, вул. Нагірна, 11 до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації об`єкту.

Не погодившись з судовим рішенням, відповідач звернувся з апеляційною скаргою, в якій, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, просив скасувати рішення суду першої інстанції та прийняти постанову, якою відмовити в задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

Ухвалами Першого апеляційного адміністративного суду від 17 листопада 2020 року відкрито апеляційне провадження по справі та призначено справу до судового розгляду на 04 лютого 2021 року.

За приписами ч. 1 ст. 308 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд апеляційної інстанції переглядає справу за наявними у ній і додатково поданими доказами та перевіряє законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги.

22 січня 2021 року до суду від представника позивача надійшла заява про відмову від позовної заяви, оскільки фахівцями відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у Слов`янському районі Центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Донецькій області була проведена перевірка відповідача щодо виконання порушень, які стали підставою для звернення позивача до суду, та за результатами перевірки встановлено, що всі порушення відповідачем усунуті.

Враховуючи добровільне усунення відповідачем всіх порушень, позивач відмовляється від адміністративного позову.

Згідно ч. 1 ст. 311 КАС України справу розглянуто в порядку письмового провадження.

У відповідності до ч. 3 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Частиною 1 ст. 189 КАС України передбачено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Відповідно до ч. 3 ст. 189 КАС України про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі.

За приписами ст. 314 КАС України позивач може відмовитися від позову, а сторони можуть примиритися у будь-який час до закінчення апеляційного провадження.

Частина 2 ст. 314 КАС України обумовлює, що у разі відмови від позову або примирення сторін суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу відповідно до вимог статей 189, 190 цього Кодексу, якою одночасно визнає нечинним судове рішення суду першої інстанції, яким закінчено розгляд справи, та закриває провадження у справі.

З урахуванням наведеного, суд дійшов висновку щодо можливості прийняття відмови від позову і закриття провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Комунального закладу "Маяківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Веселка" Маяківської сільської ради Слов`янського району Донецької області про застосування заходів реагування.

Керуючись ст. ст. 14, 189, 311, 314, 321, 325, 328, 329 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області - задовольнити.

Прийняти відмову від позову.

Провадження у справі № 200/2745/20-а (головуючий І інстанції Бабаш Г.П. ) за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Комунального закладу "Маяківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Веселка" Маяківської сільської ради Слов`янського району Донецької області про застосування заходів реагування - закрити.

Визнати нечинним рішення Донецького окружного адміністративного суду від 25 серпня 2020 року у справі № 200/2745/20-а.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Повне судове рішення виготовлено 04 лютого 2021 року.

Головуючий суддя І.Д. Компанієць

Судді Т.Г. Гаврищук

А.В. Гайдар

Дата ухвалення рішення04.02.2021
Оприлюднено08.02.2021
Номер документу94635869
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/2745/20-а

Ухвала від 04.02.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 17.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 17.11.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 21.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Рішення від 25.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 23.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 12.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні