Ухвала
від 12.05.2020 по справі 360/959/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

12 травня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/959/20

Луганський окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді - Петросян К.Є.,

за участю: секретаря судового засідання - Грищенко М.І.,

без участі сторін,

розглянувши у підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження питання щодо витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області про зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

04 березня 2020 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, в якому позивач просить зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області внести зміни до індивідуальних відомостей системи персоніфікованого обліку реєстру застрахованих осіб щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , шляхом внесення відомостей до Реєстру застрахованих осіб стосовно позивача, включивши дані про страховий стаж за період роботи з січня 2003 року по серпень 2010 року включно у Біловодській районній лікарні та Біловодській центральній районній лікарні.

Ухвалою суду від 05.03.2020 адміністративний позов ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області про зобов`язання вчинити певні дії, - залишено без руху.

11.03.2020 позивачем через канцелярію суду усунуто недоліки позовної заяви, шляхом надання уточненої позовної заяви, відповідно до якої відповідачем зазначено Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області та відповідно до якої позивач просить суд:

визнати бездіяльність Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області щодо не внесення індивідуальних відомостей до системи персоніфікованого обліку реєстру застрахованих осіб щодо ОСОБА_1 за період її роботи з січня 2003 року по серпень 2010 року включно у Біловодській районній лікарні та Біловодській центральній районній лікарні (код ЄДРПОУ 01983358) протиправною;

зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області внести зміни до індивідуальних відомостей системи персоніфікованого обліку реєстру застрахованих осіб щодо ОСОБА_1 , шляхом внесення відомостей до Реєстру застрахованих осіб стосовно позивача, включивши до нього дані про страховий стаж за період роботи з січня 2003 року по серпень 2010 року включно у Біловодській районній лікарні та Біловодській центральній районній лікарні (код ЄДРПОУ 01983358).

Ухвалою суду від 16.03.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, визначено справу розглядати в порядку загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання на 06 квітня 2020 року.

06.04.2020 підготовче засідання відкладено на 12.05.2020.

Сторони у судове засідання не прибули, про час, дату та місце проведення підготовчого засідання повідомлені належним чином, позивач надав заяву про розгляд справи за її відсутності.

Розглянувши питання щодо витребування додаткових доказів, суд виходить з наступного.

Згідно із частиною четвертою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до частини третьої статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини третьої статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Відповідно до частин шостої, сьомої, восьмої, дев`ятої статті 80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Згідно з частиною другою статті 181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених пунктами 1-3, 5 частини другої статті 205 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Відповідно до пункту 7 частини другої статті 180 КАС України у підготовчому засіданні суд: з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Для всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи суд дійшов висновку про необхідність витребування з Комунальної установи "Трудовий архів територіальних громад Біловодського району" інформації, чи працювала в Біловодській районній лікарні та Біловодській центральній районній лікарні в період з 01.01.2003 по 31.08.2010 " ОСОБА_1 ", а також чи працювала " ОСОБА_1 " у вказаному періоді; з ГУПФУ в Луганській області індивідуальних відомостей про застраховану особу з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування стосовно осіб " ОСОБА_1 " за РНОКПП НОМЕР_1 , ОСОБА_1 за РНОКПП НОМЕР_2 .

Керуючись статтями 9, 77, 80, 223, 241-243, 248 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Комунальну установу "Трудовий архів територіальних громад Біловодського району" (92800, Луганська обл., смт Біловодськ, вул. Філоненка, буд. 7) надати суду у строк до 25 травня 2020 року:

- інформацію, чи працювала в Біловодській районній лікарні та Біловодській центральній районній лікарні в період з 01.01.2003 по ІНФОРМАЦІЯ_2 " ОСОБА_1 ", а також чи працювала " ОСОБА_1 ", якщо працювали, зазначити періоди роботи, а також надати інформацію про отримання конкретною особою доходу, а також зазначити чи проводилися відповідні відрахування з утриманого доходу.

Зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області надати суду у строк до 25 травня 2020 року:

- індивідуальні відомості про застраховану особу з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування стосовно осіб " ОСОБА_1 " за РНОКПП НОМЕР_1 , ОСОБА_1 за РНОКПП НОМЕР_2 .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

СуддяК.Є. Петросян

Дата ухвалення рішення12.05.2020
Оприлюднено12.05.2020
Номер документу89158089
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/959/20

Рішення від 22.06.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 11.06.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 26.05.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 16.03.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Є. Петросян

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні