Ухвала
від 12.05.2020 по справі 173/418/20
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/418/20

Провадження №2/173/406/2020

У Х В А Л А

іменем України

12 травня 2020 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

в складі: головуючого- судді Петрюк Т.М.

При секретареві - Рудовій Л.В.

За участю : позивача - ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

Розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Верхньодніпровську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Боровківської сільської ради Верхньодніпровського району Дніпропетровської області про визнання права власності в порядку спадкування,-

ВСТАНОВИВ:

В проваджені суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Боровківської сільської ради Верхньодніпровського району Дніпропетровської області про визнання права власності в порядку спадкування.

Відповідно до заявлених позовних вимог позивач просить визнати за ним право власності на земельну ділянку (пай) площею 5.360 га., розташованої на території Боровкіської сільської ради Верхньодніпровського району Дніпропетровської області, кадастровий номер 1221081800:01:101:1004 .

З пояснень позивача судом встановлено, що спадкоємець за законом, донька померлої, відмовилась від даної частини спадщини, про що надала відмову нтаріусові.

Враховуючи, що вимоги за ухвалою суду від 06.03.2020 року про витребування копії спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 не виконана, виникає необхідність в отриманні копії відмови ОСОБА_3 від спадщини, що відкрилась після смерті ОСОБА_1 та інформації чи звертались інші спадкоємці із заявами про прийняття спадщини

Вислухавши думку учасників розгляду справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України - Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Питання щодо з`ясування кола спадкоємців після смерті ОСОБА_1 є суттєвим для вирішення справи та відноситься до предмету спору так як в позовній заяві ставляться вимоги про визнання права власності на спадкове майно, тому суду необхідно з`ясувати коло всіх спадкоємців, що претендують на спадщину, яка відпарилась після смерті ОСОБА_1 .

На підставі чого суд приходить до висновку про необхідність витребування у приватного нотаріуса Криворізького міського нотаріального округу Перекопської О.О., копію відмови ОСОБА_3 від спадщини, що відкрилась після смерті ОСОБА_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та інформації чи звертались інші спадкоємці із заявами про прийняття спадщини.

Відповідно до ч. 7 ст. 84 ЦПК України - Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку, неможливості надати суду докази, зазначені в ухвалі, або неможливості надати їх в установлений судом строк, зобов`язати приватного нотаріуса Криворізького міського нотаріального округу Перекопську О.О. повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення копії ухвали.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

По цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Боровківської сільської ради Верхньодніпровського району Дніпропетровської області про визнання права власності в порядку спадкування

Зобов`язати приватного нотаріуса приватного нотаріуса Криворізького міського нотаріального округу Перекопську О.О. надати суду протягом двох тижнів з моменту отримання копії даної ухвали, належним чином посвідчену копію відмови ОСОБА_3 від спадщини, що відкрилась після смерті ОСОБА_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та інформацію чи звертались інші спадкоємці із заявами про прийняття спадщини.

Зобов`язати нотаріуса Криворізького міського нотаріального округу Перекопську О.О. у випадку неможливості надати суду документи, зазначені в ухвалі, або неможливості надати їх в установлені судом строки, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з моменту отримання ухвали.

Копію ухвали направити для виконання нотаріусові Криворізького міського нотаріального округу Перекопській О.О. ( юридична адреса: м. Кривий Ріг, пр.. Південний, 26 прим. 43)

Ухвала оскарженню не підлягає

Ухвала складена 12.05.2020року

Суддя Петрюк Т.М

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення12.05.2020
Оприлюднено13.05.2020
Номер документу89170688
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —173/418/20

Рішення від 09.06.2020

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 06.03.2020

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні