Ухвала
від 08.05.2020 по справі 340/2149/19
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

08 травня 2020 року м. Кропивницький Справа № 340/2149/19

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Притула К.М., перевіривши заяву Акціонерного товариства Українська залізниця про накладення штрафу за неподання звіту про виконання рішення суду у справі за позовом Акціонерного товариства Українська залізниця до Головного управління Державної податкової служби в Кіровоградській області про визнання неправомірною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство Українська залізниця звернулось до Кіровоградського окружного адміністративного суду із заявою, в якій просить накласти штраф за неподання до суду звіту про виконання судового рішення на керівника суб`єкта владних повноважень, відповідального за виконання рішення.

Ухвалою від 30 квітня 2020 року призначено до розгляду заяву про накладення штрафу на 08 травня 2020 року.

Сторони в судове засідання не з`явились, про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Представники сторін подали клопотання, в якому просять здійснювати розгляд справи в порядку письмового провадження .

Окрім того, представником відповідача подано відзив на заяву, в якій просить відмовити в задоволені заяви, з огляду на незрозумілість рішення суду та необхідності звернення щодо зміни способу і порядку виконання рішення суду.

Відповідно до ч.2 ст. 382 КАС України питання про накладення штрафу вирішується за клопотанням позивача або за ініціативою судді у судовому засіданні з повідомленням сторін. Неприбуття у судове засідання сторін, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду цього питання.

Фіксування судового засідання відповідно до ст. 229 КАС України не здійснювалося, та керуючись приписами п. 10 ч. 1 ст. 4 та ч. 9 ст. 205 КАС України судом вирішено здійснювати розгляд справи в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріли справи, суд встановив наступне.

Рішенням суду від 02 жовтня 2019 року позовні вимоги Акціонерного товариства Українська залізниця до Головного управління Державної фіскальної служби в Кіровоградській області про визнання неправомірною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії - задоволено:

- визнано протиправною бездіяльність Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області щодо підготовки згідно з даними інтегрованої картки платника податків висновку про повернення регіональній філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця надміру сплачених грошових зобов`язань з єдиного внеску у сумі 20239,21 грн. (двадцять тисяч двісті тридцять дев`ять грн. 21 коп.) з відповідного бюджету шляхом перерахування на поточний рахунок раціональної філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця ;

- зобов`язано Головне управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області (код ЄДРПОУ: 39393501, адреса: 25006, Кіровоградська обл., місто Кропивницький, вул. Велика Перспективна, будинок 55) підготувати висновок про повернення регіональній філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця надміру сплачених грошових зобов`язань з єдиного внеску у сумі 20239,21 грн. (двадцять тисяч двісті тридцять дев`ять грн. 21 коп.) з відповідного бюджету шляхом перерахування на поточний рахунок регіональної філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця № 26005300114247, отримувач: регіональна філія Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця , ЄДРПОУ:40081200, банк отримувача: Філія Одеське обласне управління АТ Ощадбанк , МФО 328845, та подати цей висновок для виконання до відповідного територіального органу Державної казначейської служби України, що здійснює казначейське обслуговування відповідних бюджетних коштів та повернення надміру сплачених сум податків.

Окрім того, вказаним рішенням зобов`язано Головне управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області протягом одного місяця з дня набрання рішенням законної сили подати до суду звіт про виконання рішення.

06 травня 2020 року до суду надійшов звіт Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області про виконання рішення суду.

Дослідивши вказаний звіт, суд дійшов висновку про те, що він не свідчить про виконання рішення суду.

Обґрунтовуючи поданий звіт про виконання рішення суду, представник відповідача, вказує, що згідно Постанови Національного банку України від 28.12.2018 року № 162 Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (ІВAN) в Україні з 05.08.2019 року в Україні запроваджено міжнародний номер банківського рахунку за стандартом ІВAN, а рахунки які діяли до 05.08.2019 року закриті, а тому Головне управління ДФС у Кіровоградській області не в змозі з об`єктивних причин підготувати висновок про повернення регіональній філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця надміру сплачених грошових зобов`язань з єдиного внеску у сумі 20 239,21 грн. з відповідного бюджету шляхом перерахування на поточний рахунок регіональної філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця № НОМЕР_1 (який станом на винесення рішення закритий), отримувач: регіональна філія Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця , ЄДРПОУ: 40081200, банк отримувача: Філія Одеське обласне управлінню АТ Ощадбанк , МФО 328845, та подати цей висновок для виконання до відповідного територіального органу Державної казначейської служби України, що здійснює казначейське обслуговування відповідних бюджетних коштів та повернення надміру сплачених сум податків.

Окрім того, з огляду на вказані обставини, представник відповідача у відзиві зазначив про необхідності звернення в порядку зміни способу і порядку виконання рішення суду.

Відповідно до ч.1 ст. 382 КАС України суд, який ухвалив судове рішення в адміністративній справі, може зобов`язати суб`єкта владних повноважень, не на користь якого ухвалене судове рішення, подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення

Відповідно до ч.2 ст. 382 КАС України за наслідками розгляду звіту суб`єкта владних повноважень про виконання рішення суду або в разі неподання такого звіту суддя своєю ухвалою може встановити новий строк подання звіту, накласти на керівника суб`єкта владних повноважень, відповідального за виконання рішення, штраф у сумі від двадцяти до сорока розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Аналізуючи поданий звіт представником відповідача про виконання рішення суду, суд дійшов висновку про невиконання рішення суду у встановлений судом строку. Однак, зважаючи на те, що представником відповідача подано заяву про зміну способу і порядку виконання рішення суду, суд дійшов висновку про встановлення нового строку для подачі звіту про виконання рішення суду.

Керуючись ст.ст.243, 248, 256, 293-297, 382 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Встановити новий строк подання звіту про виконання рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 02 жовтня 2019 року по справі № 340/2149/19 та зобов`язати Головне управління Державної податкової служби у Кіровоградській області подати суду звіт про виконання судового рішення до 05 червня 2020 року.

Призначити судове засідання на 05 червня 2020 року о 10:30 год. в приміщені Кіровоградського окружного адміністративного суду, за адресою: вул. Велика Перспективна, 40, 7 поверх, зал судового засідання № 1.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги у строки, встановлені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України та з урахуванням пункту 15.5 Перехідних положень цього кодексу.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду К.М. Притула

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.05.2020
Оприлюднено13.05.2020
Номер документу89184784
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/2149/19

Ухвала від 15.06.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 05.06.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 14.05.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 15.05.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 08.05.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 08.05.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 30.04.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 30.04.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 16.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желтобрюх І.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні