Ухвала
від 15.05.2020 по справі 340/2149/19
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

15 травня 2020 року м. Кропивницький Справа № 340/2149/19

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Притула К.М., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області про зміну способу і порядку виконання рішення суду у справі за позовом акціонерного товариства Українська залізниця до Головного управління Державної податкової служби в Кіровоградській області про визнання неправомірною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням суду від 02 жовтня 2019 року позовні вимоги Акціонерного товариства Українська залізниця до Головного управління Державної фіскальної служби в Кіровоградській області про визнання неправомірною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії - задоволено:

- визнано протиправною бездіяльність Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області щодо підготовки згідно з даними інтегрованої картки платника податків висновку про повернення регіональній філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця надміру сплачених грошових зобов`язань з єдиного внеску у сумі 20239,21 грн. (двадцять тисяч двісті тридцять дев`ять грн. 21 коп.) з відповідного бюджету шляхом перерахування на поточний рахунок раціональної філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця ;

- зобов`язано Головне управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області (код ЄДРПОУ: 39393501, адреса: 25006, Кіровоградська обл., місто Кропивницький, вул. Велика Перспективна, будинок 55) підготувати висновок про повернення регіональній філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця надміру сплачених грошових зобов`язань з єдиного внеску у сумі 20239,21 грн. (двадцять тисяч двісті тридцять дев`ять грн. 21 коп.) з відповідного бюджету шляхом перерахування на поточний рахунок регіональної філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця № 26005300114247, отримувач: регіональна філія Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця , ЄДРПОУ:40081200, банк отримувача: Філія Одеське обласне управління АТ Ощадбанк , МФО 328845, та подати цей висновок для виконання до відповідного територіального органу Державної казначейської служби України, що здійснює казначейське обслуговування відповідних бюджетних коштів та повернення надміру сплачених сум податків.

Ухвалою від 08 травня 2020 року здійснено заміну боржника у виконавчому листі: Головне управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області (вул. Велика Перспективна, 55, м.Кропивницький, 25006, код ЄДРПОУ 39393501) було замінено на його правонаступника - Головне управління Державної податкової служби у Кіровоградській області (вул. Велика Перспективна, 55, м. Кропивницький, Кіровоградська область, 25006, код ЄДРПОУ 43142606) по справі.

До Кіровоградського окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області, в якій, з урахуванням уточнення до заяви, просить змінити спосіб виконання, а саме зазначити рахунки, які визначені Позивачем відповідно до Постанови Національного банку України від 28.12.2018 року № 162 Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (ІВАN) в Україні .

Ухвалою від 12 травня 2020 року призначено до розгляду заяву про зміну способу і порядку виконання рішення суду.

Сторони в судове засідання не з`явились, про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Представник Заявника (Відповідача по справі) просив здійснювати розгляд заяви в порядку письмового провадження.

Згідно з приписами ч.2 ст. 378 КАС України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Вирішуючи питання про зміну способу і порядку виконання рішення, суд виходить з наступного.

Згідно з частинами 1, 3 статті 378 КАС України за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Обґрунтовуючи необхідність здійснення зміни способу виконання рішення суду, представник Заявника вказує, що Постановою НБУ від 28.12.2018 року № 162 "Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні" з 05.08.2019 року в Україні запроваджено міжнародний номер банківського рахунку за стандартом IBAN.

Таким чином, рахунки, визначені в рішенні від 02 жовтня 2019 року, на які повинні повертатися кошти надміру сплачених грошових зобов`язань з єдиного внеску - закриті, тобто унеможливлюють виконання рішення суду у зазначений спосіб.

Підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Отже, під зміною способу і порядку виконання рішення слід розуміти прийняття судом нових заходів для реалізації рішення у разі неможливості його виконання у встановленими раніше порядку і способом. Змінюючи спосіб і порядок виконання судового рішення, суд не може змінювати останнє по суті.

За наведених обставин, суд вважає, що зміна способу виконання рішення суду у спосіб, визначений Заявником не змінює суті рішення, а встановлює дієвий спосіб виконання рішення суду, а тому вказана заява підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 205, 248, 256, 293-295, 378 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

УХВАЛИВ:

Задовольнити заяву Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області про зміну способу і порядку виконання рішення суду у справі за позовом акціонерного товариства Українська залізниця до Головного управління Державної податкової служби в Кіровоградській області про визнання неправомірною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Змінити спосіб виконання рішення суду від 02 жовтня 2019 року шляхом зміни у тексті резолютивної частині рішення поточного рахунку регіональної філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця з № НОМЕР_1 на НОМЕР_2, та викласти 3й абзац резолютивної частині рішення суду від 02 жовтня 2019 року в наступній редакції:

Зобов`язати Головне управління Державної податкової служби у Кіровоградській області (код ЄДРПОУ: 39393501, адреса: 25006, Кіровоградська обл., місто Кропивницький, вул. Велика Перспективна, будинок 55) підготувати висновок про повернення регіональній філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця надміру сплачених грошових зобов`язань з єдиного внеску у сумі 20239,21 грн. (двадцять тисяч двісті тридцять дев`ять грн. 21 коп.) з відповідного бюджету шляхом перерахування на поточний рахунок регіональної філії Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця НОМЕР_2, отримувач: регіональна філія Одеська залізниця акціонерного товариства Українська залізниця , ЄДРПОУ:40081200, банк отримувача: Філія Одеське обласне управління АТ Ощадбанк , МФО 328845, та подати цей висновок для виконання до відповідного територіального органу Державної казначейської служби України, що здійснює казначейське обслуговування відповідних бюджетних коштів та повернення надміру сплачених сум податків.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 293-295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала суду може бути оскаржене до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції в 15-денний строк з дня отримання її копії.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Кіровоградський окружний адміністративний суд.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду К.М. Притула

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.05.2020
Оприлюднено18.05.2020
Номер документу89248408
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/2149/19

Ухвала від 15.06.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 05.06.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 14.05.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 15.05.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 08.05.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 08.05.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 30.04.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 30.04.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 16.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желтобрюх І.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні