Ухвала
від 12.05.2020 по справі 580/1528/20
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі

12 травня 2020 року справа № 580/1528/20 м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Гарань С.М., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Ладижинської сільської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача фермерське господарство Хорства , про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 - позивач) з позовом до Ладижинської сільської ради (20382, Черкаська область, Уманський район, с. Ладижинка, вул. Шкільна, 2, далі - відповідач), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача фермерське господарство Хорства (20370, Черкаська область, Уманський район, с. Черповоди, вул. Шкільна, 37, далі - третя особа), в якому просить:

- визнати дії протиправними та скасувати п. 16 рішення Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області №14-19/VII від 27.03.2020 Про відмову в затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передати її у власність , в частині що стосується земельної ділянки площею 2,0000 га кадастровий номер 7124383200:03:000:3393 в адміністративних межах села Затишок Уманського району Черкаської області за межами населеного пункту;

- зобов`язати Ладижинську сільську раду Уманського району Черкаської області повторно розглянути звернення і у відповідності та в межах чинного законодавства прийняти рішення про затвердження поданого проекту землеустрою та передачі у власність земельної ділянки площею 2,0000 га кадастровий номер 7124383200:03:000:3393 в адміністративних межах села Затишок Уманського району Черкаської області за межами населеного пункту.

Вказаний спір виник з публічно-правових відносин і відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатися у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Частиною 1 ст.12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Згідно ч.6 вказаної статті спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з ч.1 ст.257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.263 КАС України суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) справи щодо оскарження фізичними особами рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання соціальних виплат.

З огляду на вищезазначене, справа відноситься до справ незначної складності, а тому з урахуванням ст.ст. 257, 258, 259, 260, 262, 263 КАС України має розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Також позивачем разом із позовом подано заяву про забезпечення доказів. Ухвалою суду від 12.05.2020 ОСОБА_1 відмовлено у задоволенні заяви про забезпечення доказів.

Разом з тим, вимоги ст.80 КАС України передбачають, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Розгляд і вирішення справ в адміністративних судах згідно з ч.1 ст.9 КАС України здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Доказами в адміністративному судочинстві відповідно до ч.1 ст.72 КАС України є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Частиною 4 ст.9 КАС України визначено обов`язок суду вжити визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Тому з метою дотримання принципу офіційного з`ясування всіх обставин справи, враховуючи заявлені підстави та предмет позову, наявні підстави витребувати у Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області завірені належним чином копії проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 2,0000 га в адміністративних межах села Затишок Уманського району Черкаської області за межами населеного пункту кадастровий номер 7124383200:03:000:3393, висновку державної експертизи землевпорядної документації щодо відповідності вказаного проекту вимогам норм чинного законодавства, нотаріально посвідченої письмової згоди землевласника (землекористувача), що були подані позивачем.

Керуючись статтями 162-163, 243, 248, 257 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суддею Черкаського окружного адміністративного суду Гаранем С.М. одноособово, без повідомлення сторін (у письмовому провадженні) за наявними у справі матеріалами.

Роз`яснити учасникам справи, що розгляд справи по суті розпочнеться через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Зобов`язати Ладижинську сільську раду Уманського району Черкаської області надати суду протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали завірені копії: проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 2,0000 га в адміністративних межах села Затишок Уманського району Черкаської області за межами населеного пункту кадастровий номер 7124383200:03:000:3393, висновку державної експертизи землевпорядної документації щодо відповідності вказаного проекту вимогам норм чинного законодавства, нотаріально посвідченої письмової згоди землевласника (землекористувача), з якими позивач звертався з метою затвердження проекту землеустрою.

Запропонувати відповідачу в разі не визнання адміністративного позову, надіслати:

- суду, у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують фактичні обставини, докази направлення відзиву позивачу та третій особі;

- позивачу та третій особі - копію відзиву та доданих до нього документів.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Запропонувати третій особі , надіслати у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі:

- до суду пояснення на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують фактичні обставини, докази направлення пояснень позивачу та відповідачу;

- позивачу та відповідачу копію пояснень та доданих до нього документів.

Роз`яснити учасникам справи, що справа буде розглянута у порядку спрощеного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Інформацію у справі, що розглядається, учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Гарань

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.05.2020
Оприлюднено13.05.2020
Номер документу89186940
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —580/1528/20

Рішення від 14.08.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 08.05.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні