Ухвала
від 13.05.2020 по справі 947/11817/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/11817/20

Провадження № 1-кс/947/6092/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.05.2020 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання прокурора відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 42020160000000343 від 23.03.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з поданого клопотання, у провадженні СУ ГУНП в Одеській області на теперішній час перебуває кримінальне провадження № 42020160000000343 від 23.03.2020 за фактами можливого заволодіння бюджетними коштами службовими особами окремих структурних підрозділів Одеської обласної державної адміністрації, Комунальної установи «Захарівський районний центр обслуговування закладів освіти, культури та молодіжної політики» та ТОВ«Стройсервіс Юг» (код 41670866).

Під час досудового розслідування встановлено, що 07.10.2019 між Комунальною установою «Захарівський районний центр обслуговування закладів освіти, культури та молодіжної політики» (далі КУ) та ТОВ «Стройсервіс Юг» (далі ТОВ) укладено договір № 287 на роботи з капітального ремонту будівлі навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад», розташований по вул. Центральній, 140 у смт Захарівка Захарівського району Одеської області, відповідно до якого договірна ціна робіт складає 59980 998 грн.

Крім того, під час досудового розслідування встановлено, що 14.11.2019 між Департаментом фінансів Одеської облдержадміністрації та ТОВ «Стройсервіс Юг» укладено договір № 31/11 на роботи з будівництва школи на 250 учнів в с. Ставрове Окнянського району Одеської області, відповідно до якого договірна ціна робіт складає 94 000 000 грн. та строк виконання робіт до 31.12.2020.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, директором ТОВ «Стройсервіс Юг», яким укладені вищезазначені договори підряду, є ОСОБА_4 відповідно до наказу №21-К від 15.08.2019, яка одночасно є єдиним засновником вказаного підприємства згідно відомостей Єдиного реєстру ЮОФОПГФ та рішення єдиного учасника товариства №8 від 15.08.2019, яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Оскільки у органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що за місцем проживання вказаної особи можуть знаходитися важливі для даного кримінального провадження документи, сторона обвинувачення звертається до слідчого судді з вказаним клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

В судовому засіданні прокурор клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі, клопотання просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши прокурора в судовому засіданні, який підтримав подане клопотання та просив його задовольнити, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Долученими до клопотання матеріалами в повній мірі підтверджується наявність в рамках даного кримінального провадження обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, яке здійснюється за фактами можливого заволодіння бюджетними коштами службовими особами, зокрема, ТОВ«Стройсервіс Юг» (код 41670866).

Згідно наявного в матеріалах клопотання рапорту на виконання доручення від 05.05.2020 року, речі та документи, які мають значення для даного кримінального провадження можуть зберігатися, зокрема, у ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_1 .

З огляду на викладене, слідчий суддя приходить до переконання, що в результаті надання дозволу на проведення обшуку може бути досягнуто мету проведення такої слідчої (розшукової) дії, оскільки за вищевказаною адресою можуть зберігатися документи, які мають значення доказів в рамках даного кримінального провадження.

Враховуючи обставини можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України та його специфіку, слідчий суддя вважає, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення документів, які мають значення для досудового розслідування та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку отримані бути не можуть, оскільки такі документи викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

Згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, власником домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , є ОСОБА_5 .

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, а також осіб, які можуть бути причетними до його вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокуроравідділу прокуратуриОдеської області ОСОБА_3 про наданнядозволу напроведення обшукув рамкахкримінального провадження№ 42020160000000343від 23.03.2020за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.5ст.191КК України задовольнити.

Надати слідчої групи, що здійснюють досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні, та процесуальним керівникам прокурорам відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Одеської області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_3 , прокурору Одеської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_9 , прокурору Ізмаїльської місцевої прокуратури ОСОБА_10 , прокурорам Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , що входять до групи прокурорів у кримінальному провадженні, а також оперативним працівниками УСБУ в Одеській області, які будуть діяти за дорученням слідчого та/або прокурора, дозволу на проведення обшуку у домоволодінні за місцем проживання ОСОБА_13 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення документів, чорнових записів, електронних накопичувачів, комп`ютерної техніки, інших предметів та документів, що стосуються діяльності ТОВ «Стройсервіс ЮГ», пов`язаної з участю у процедурі державних закупівель, укладенням договорів, проведенням підготовчих, будівельних та інших робіт, отриманням необхідних дозволів, їх фінансуванням, залученням субпідрядників, використанням техніки, механізмів, устаткування, автотранспорту, найманих працівників, придбанням ресурсів та матеріалів, здійсненням розрахунків з постачальниками та субпідрядниками, авторського та технічного нагляду, складанням та поданням звітності щодо виконання робіт на об`єктах: «Капітальний ремонт будівлі навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» за адресою: 66700, Одеська область, Захарівський район, смт. Захарівка, вул. Центральна, 140», ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 (показник національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник»: 45450000-6 Інші завершальні будівельні роботи», «Школа на 250 учнів в с. Ставрове Окнянського району Одеської області будівництво» («Будівельні роботи та поточний ремонт» - код ДК 021:2015 - 45000000-7), у тому числі:

- проекти будівництва (їх коригування), робоча документація, висновки держбудекспертизи по проекту та коригуванню;

- кошториси (загальні, об`єктні та локальні) як в паперовому вигляді так і електронному у програмному комплексі АВК-5, у тому числі із форматом «.bsdr, .bsdu, .bdcr, .bdcu, .bpdr, .bpdu, .bds, .bdd, .bdp, .ims, .imd, .imp»;

- договори підряду, субпідряду та додаткові угоди до них з договірними цінами із загальними, об`єктним та локальним кошторисами, як в паперовому вигляді так і електронному у програмному комплексі АВК-5, у тому числі із форматом «.bsdr, .bsdu, .bdcr, .bdcu, .bpdr, .bpdu, .bds, .bdd, .bdp, .ims, .imd, .imp»;

- акти виконаних робіт форми КБ-2в та довідки про їх вартість форми КБ-3, як в паперовому вигляді так і електронному у програмному комплексі АВК-5, у тому числі із форматом «.bsdr, .bsdu, .bdcr, .bdcu, .bpdr, .bpdu, .bds, .bdd, .bdp, .ims, .imd, .imp»;

- платіжні доручення та інші розрахункові документи щодо проведення оплати по договорах підряду, субпідряду, постачання ресурсів та матеріалів, виконання технічного та авторського наглядів;

- акти прихованих робіт, сертифікати якості на використані матеріали, журнали виконання робіт та журнали виконання бетонних робіт;

- договори з постачальниками матеріалів, субпідрядниками на виконання робіт, у тому числі їх окремих видів та обсягів, акти виконаних робіт з субпідрядниками форми КБ-2в та довідки про їх вартість форми КБ-3, як в паперовому вигляді так і електронному у програмному комплексі АВК-5, у тому числі із форматом «.bsdr, .bsdu, .bdcr, .bdcu, .bpdr, .bpdu, .bds, .bdd, .bdp, .ims, .imd, .imp»;

- договори та акти виконаних робіт із проведення технічного нагляду, журнали технічного нагляду;

- договори та акти виконаних робіт із проведення авторського нагляду, журнали авторського нагляду;

- дозволи (декларації) на початок будівельних робіт (повідомлення про внесення змін); а також інші речі та документи, що мають значення для повного, всебічного і об`єктивного дослідження обставин у кримінальному провадженні.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення13.05.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89229107
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —947/11817/20

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 03.06.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Мандрик В. О.

Ухвала від 03.06.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Мандрик В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні