Ухвала
від 15.05.2020 по справі 398/1084/20
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/1084/20

провадження №: 2/398/983/20

УХВАЛА

"15" травня 2020 р. Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Авраменка О.В.,

з участю секретаря судового засідання Міщенко С.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини

В С Т А Н О В И В:

В підготовче судове засідання сторони та їх представники, належним чином повідомлені про час, дату та місце проведення підготовчого судового засідання, не з`явилися.

Від представника позивача надійшло клопотання про витребування в Олександрійської районної державної нотаріальної контори інформацію (витяг) про відкриті спадкові справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , та копії спадкових справ, якщо такі заведені після їх смерті, а також інформацію (витяг) щодо заповітів, складених ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 та їх копії.

Згідно зі ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи предмет спору та обставини, які входять до предмету доказування у цій справі, суд приходить висновку, що представник позивача вказав обставини, для підтвердження яких необхідно витребувати докази та неможливість самостійно подати докази, а отже клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 84, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати в Олександрійської районної державної нотаріальної контори:

- інформацію (витяг) про відкриті спадкові справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та належним чином завірені копії спадкових справ, якщо такі заведені після її смерті;

- інформацію (витяг) щодо заповітів, складених ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та їх належним чином завірені копії;

- інформацію (витяг) про відкриті спадкові справи після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , та належним чином завірені копії спадкових справ, якщо такі заведені після його смерті;

- інформацію (витяг) щодо заповітів, складених ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , та їх належним чином завірені копії.

Визначити Олександрійській районній державній нотаріальній конторі строк для подання витребуваних доказів до 12 червня 2020 року.

Роз`яснити Олександрійській районній державній нотаріальній конторі, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Авраменко

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення15.05.2020
Оприлюднено18.05.2020
Номер документу89252097
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/1084/20

Рішення від 03.08.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Рішення від 03.08.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 17.06.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 15.05.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні