Ухвала
від 18.05.2020 по справі 2а-3197/09/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

18 травня 2020 р. Справа №2а-3197/09/0570

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Христофорова А.Б., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про виправлення описки у постанові Донецького окружного адміністративного суду від 14 квітня 2009 року в адміністративний справі № 2а-3197/09/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Відособленого підрозділу Автобаза Державного підприємства Макіїввугілля про стягнення заборгованості, поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання, видачу дубліката виконавчого листа, виправлення помилки у виконавчому документі, -

В С Т А Н О В И В :

28 квітня 2020 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про виправлення описки у постанові Донецького окружного адміністративного суду від 14 квітня 2009 року в адміністративний справі № 2а-3197/09/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Відособленого підрозділу Автобаза Державного підприємства Макіїввугілля про стягнення заборгованості, поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання, видачу дубліката виконавчого листа, виправлення помилки у виконавчому документі.

18 травня 2020 року представником заявника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, Бабійчук Т.В. до суду подана заява про залишення заяви в частині виправлення помилки у виконавчому документі, без розгляду.

Згідно із ч. 6 ст. 7 КАС України, у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Аналогія закону та аналогія права не застосовується для визначення підстав, меж повноважень та способу дій органів державної влади та місцевого самоврядування.

Оскільки дії суду в разі надходження заяви про залишення без розгляду заяви про виправлення помилки у виконавчому документі КАС України окремо не врегульовані, суд вважає за можливе на підставі частини шостої статті 7 КАС України , застосувати до вказаних правовідносин за аналогією закону положення п. 5 ч. 1 статті 240 КАС України.

Відповідно до ч. 3 ст. 9 КАС України, кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Таким правом користуються й особи, в інтересах яких подано позовну заяву, за винятком тих, які не мають адміністративної процесуальної дієздатності.

За правилами п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, зокрема, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Дослідивши заяву представника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, про залишення без розгляду заяви в частині виправлення помилки у виконавчому документі, з урахуванням наведених норм чинного законодавства, суд приходить до висновку про можливість її задоволення, оскільки цим реалізується право заявника вільно розпоряджатися своїми матеріальними та процесуальними правами.

Керуючись ст. 240 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В АЛ И В :

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про залишення заяви в частині виправлення помилки у виконавчому документі, без розгляду - задовольнити.

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про виправлення описки у постанові Донецького окружного адміністративного суду від 14 квітня 2009 року в адміністративний справі № 2а-3197/09/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області до Відособленого підрозділу Автобаза Державного підприємства Макіїввугілля про стягнення заборгованості, поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання, видачу дубліката виконавчого листа, виправлення помилки у виконавчому документі, в частині вимог про виправлення помилки у виконавчому документі, - залишити без розгляду.

Роз`яснити в цій ухвалі, що особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення підстав, з яких заяву було залишено без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені ст. 295 КАС України а також інші процесуальні строки щодо апеляційного оскарження, продовжуються на строк дії такого карантину.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга може бути подана до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.Б. Христофоров

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.05.2020
Оприлюднено19.05.2020
Номер документу89264560
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3197/09/0570

Ухвала від 18.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 18.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 18.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 10.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 08.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 08.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 24.06.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні