Ухвала
від 15.05.2020 по справі 826/18841/16
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про відкриття провадження за нововиявленими або виключними обставинами

15 травня 2020 року м. Київ № 826/18841/16

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Пащенка К.С., ознайомившись із заявою б/н від 05.06.2020 Про перегляд судового рішення за виключними обставинами і доданими до неї матеріалами у адміністративній справі

за позовом ОСОБА_1

до: Державної судової адміністрації України,

Територіального управління Державної судової адміністрації в Дніпропетровській області

третя особа, яка Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

не заявляє

самостійних вимог

щодо предмета

спору на стороні

відповідачів

про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер - НОМЕР_1 , адреса для листування (згідно позову): АДРЕСА_2 ) (далі - позивач або Заявник або ОСОБА_1 ) подано на розгляд Окружному адміністративному суду міста Києва заяву про перегляд за виключними обставинами рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 13.09.2018 у справі № 826/18841/16 за позовом ОСОБА_1 до Державної судової адміністрації України (адреса: 01601, м. Київ, вул. Липська, 18/5, ідентифікаційний код - 26255795) (надалі - відповідач-1 або ДСА України) та Територіального управління Державної судової адміністрації в Дніпропетровській області (адреса: 49027, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, просп. Дмитра Яворницького, буд. 21 А, ідентифікаційний код - 26239738) (нижче - відповідач-2 або ТУ ДСА України в Дніпропетровській області), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів - Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області (адреса: 53200, Дніпропетровська обл., м. Нікополь, вул. Шевченка, буд. 201, ідентифікаційний код - 26509617) (в подальшому - третя особа або Нікопольський міськрайонний суд) про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити певні дії, у якій Заявник просить суд:

- переглянути за виключними обставинами постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 13 вересня 2018 року у справі № 826/18841/16 і скасувати її;

- ухвалити нове рішення про задоволення позивних вимог ОСОБА_1 у повному обсязі.

Мотивуючи викладені у заяві обставини позивач зазначає, що постанова Окружного адміністративного суду м. Києва від 13 вересня 2018 року у справі № 826/18841/16 підлягає перегляду за виключними обставинами, оскільки судом було застосовано норму неконституційність якої встановлена Конституційним Судом України (підпункту 1 пункту 28 розділу II Закону України № 1166-VII Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання України ) і не застосовано норму, дія якої є відновленою на підставі рішення Конституційний Суд України від 15 квітня 2020 року № 2-р(ІІ)/2020 (стаття 136 Закону України № 2453- VI).

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями заяву було передано для вирішення судді Пащенку К.С.

Поряд із цим суд вказує, що ОСОБА_1 було подано на розгляд Окружному адміністративному суду міста Києва позов до Державної судової адміністрації України та Територіального управління Державної судової адміністрації в Дніпропетровській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідачів - Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області, у якому позивач, з урахуванням уточненої позовної заяви від 20.01.2017, просив суд:

- визнати відмову Територіального управління Державної судової адміністрації в Дніпропетровській області про нарахування і виплату ОСОБА_1 вихідної допомоги - 10 місячних заробітних плат за останньою посадою у зв`язку із відставкою, неправомірною;

- зобов`язати Державну судову адміністрацію України, як розпорядника коштів Державного бюджету України щодо фінансового забезпечення діяльності судів, нарахувати та здійснити виплату через Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області вихідну допомогу у розмірі 10 місячних заробітних плат за останньою посадою на користь ОСОБА_1 .

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 22.11.2017 адміністративну справу № 826/18841/16 прийнято до провадження суддею Скочок Т.О. та призначено до судового розгляду.

Рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 13 вересня 2018 року по справі № 826/18841/16 (головуючий суддя Скочок Т.О., судді: Кармазін О.А., Катющенко В.П.) у задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 відмовлено у повному обсязі.

Разом із зазначеним варто відмітити, що за ст. 361 Кодексу адміністративного судочинства України (по тексту - КАС України), судове рішення, яким закінчено розгляд справи і яке набрало законної сили, може бути переглянуто за нововиявленими або виключними обставинами.

Підставами для перегляду судових рішень у зв`язку з виключними обставинами є:

1) встановлена Конституційним Судом України неконституційність (конституційність) закону, іншого правового акта чи їх окремого положення, застосованого (не застосованого) судом при вирішенні справи, якщо рішення суду ще не виконане;

2) встановлення вироком суду, що набрав законної сили, вини судді у вчиненні злочину, внаслідок якого було ухвалено судове рішення;

3) встановлення міжнародною судовою установою, юрисдикція якої визнана Україною, порушення Україною міжнародних зобов`язань при вирішенні цієї справи судом.

В силу вимог ст. 366 КАС України, заява про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами, що надійшла до адміністративного суду, передається судді адміністративного суду, який визначається в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Протягом п`яти днів з дня після надходження заяви до адміністративного суду суддя (суддя-доповідач) перевіряє її відповідність вимогам статті 364 цього Кодексу і вирішує питання про відкриття провадження за нововиявленими або виключними обставинами.

Відкривши провадження за нововиявленими або виключними обставинами, суддя (суддя-доповідач) надсилає учасникам справи копії заяви про перегляд і призначає дату, час та місце судового засідання, про що повідомляє учасників справи.

Відповідно до ст. 368 КАС України, заява про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами розглядається у судовому засіданні протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження за нововиявленими або виключними обставинами.

Справа розглядається за правилами, встановленими цим Кодексом для провадження у суді тієї інстанції, яка здійснює перегляд. В суді першої інстанції справа розглядається у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи. Неявка заявника або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Так дослідивши окреслену вище заяву суд дійшов висновку про її відповідність вимогам статті 364 КАС України, а тому наявними є підстави для відкриття провадження за виключними обставинами у означеній справі згідно такої заяви.

Керуючись ст.ст. 248, 256, 361, 366, 368 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження за виключними обставинами у адміністративній справі № 826/18841/16.

2. Розгляд заяви у цій справі здійснити в складі колегії суддів Окружного адміністративного суду міста Києва під головуванням судді Пащенка К.С. за правилами спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) учасників справи.

3. Призначити справу по розгляду заяви б/н від 05.06.2020 Про перегляд судового рішення за виключними обставинами ОСОБА_1 у судове засідання на 10.06.2020 об 11:30.

4. Судове засідання відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корп. 1, блок А, 1-ий поверх, зал судового засідання № 9.

5. Встановити строки для подання заяв по суті:

відповідачам - п`ятнадцять днів з дня вручення (отримання) цієї ухвали для подання відзиву на заяву про перегляд судового рішення за виключними обставина з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідачів;

позивачу - десять днів, з дня наступного за днем отримання відзиву, для подання відповіді на відзив;

відповідачам - десять днів, з дня наступного за днем отримання відповіді на відзив, для подання заперечень;

третій особі - сім днів, з дня наступного за днем отримання відзиву, для подання письмових пояснень щодо заяви та відзиву;

учасникам справи - п`ять днів, з дня наступного за днем отримання письмових пояснень третьої особи, для подання відповіді на такі пояснення.

6. Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив, заперечення, пояснення третьої особи) є правом учасника справи, такі заяви повинні відповідати вимогам, встановленим статтями 162-165 КАС України та подаватись до суду з доказами їх направлення з додатками іншим учасникам.

Докази, заяви з процесуальних питань подаються до суду відповідно до статей 79, 166-167 цього Кодексу.

У разі ненадання відповідачем відзиву, у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними доказами.

7. Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/.

8. Примірники заяви про перегляд судового рішення за виключними обставинами направити відповідачам та третій особі.

9. Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала, відповідно до змісту ч. 2 ст. 256 КАС України, набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя К.С. Пащенко

Дата ухвалення рішення15.05.2020
Оприлюднено18.05.2020

Судовий реєстр по справі —826/18841/16

Ухвала від 06.12.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пащенко К.С.

Ухвала від 17.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пащенко К.С.

Ухвала від 15.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пащенко К.С.

Рішення від 13.09.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 07.12.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 22.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 01.03.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 14.12.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні