Ухвала
від 18.05.2020 по справі 236/1428/20
КРАСНОЛИМАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 236/1428/20

У Х В А Л А

іменем України

"18" травня 2020 р. Краснолиманський міський суд Донецької області в складі:

головуючого судді- Сердюк Н.В.,

за участю: секретаря- Безорчук А.О.,

представника позивача -Шейко І.О.,

відповідача, представника відповідач- Лиман С.І.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарська компанія "Аграрій" до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Лиман" про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування речового права оренди,

ВСТАНОВИВ:

29 квітня 2020 року до Краснолиманського міського суду Донецької області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарська компанія "Аграрій" до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Лиман" про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування речового права оренди(а.с.1-4) .

Ухвалою судді від 05 травня 2020 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання на 18 травня 2020 року(а.с.36-37).

15 травня 2020 року до суду надійшов відзив на позовну заяву, в якому відповідач ОСОБА_1 просив суд відмовити в задоволенні позову, зазначивши, що на підставі договору міни земльними ділянками від 09 жовтян 2018 року, зареєстрованого в реєстрі за № 124 ним набуто права приватної власності на земельну ділянку площею 3,5595 га з кадастровим номером 1423056600:04:000:0280. Сторонами даного Договору міни були відповідач ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , як власник земельної ділянки станом на дату укладання договору міни. 17 жовтня 2018 року відповідачем ОСОБА_1 було укладено додаткову угоду до договору оренди земельної діялнки, з метою заміни сторони орендодавця за договором оренди на відповідача як на нового власника земельної ділянки, а тому вважає, що ним та відповідачем Товариством з обмеженою відповідальністю "Агро-Лиман" було здійснення весь комплекс заходів, передбачений законодавством, на випадок зміни власника земельної ділянки, шо перебуває в користуванні на праві оренди.

Представник позивача ОСОБА_3 , у підготовчому засіданні підтримала заявлені вимоги, заявила клопотання про залучення до участі у справі у якості третіх осіб на стороні відповідача: ОСОБА_2 , який є правонаступником орендодавця ОСОБА_4 , а також стороною у договорі міни від 09.10.2018, укладеного між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , та приватного нотаріуса Краматорського міського нотаріального округу Берзінь-Усову І.А., яка посвідчувала зазначений договір міни; не заперечувала проти призначення справи до судового розгляду.

Відповідач та одночасно представник відповідача ОСОБА_1 , в підготовчому засіданні позов не визнав, заявлене клопотання про залучення третіх осіб на стороні відповідача вважав таким що не підлягає задоволенню, оскільки є недоцільним ; не заперечував проти призначення справи до судового розгляду.

Вислухавши думку учасників провадження, перевіривши матеріали справи, суд прийшов до наступних висновків.

У підготовчому судовому засіданні судом з`ясовано, що сторонами спір не врегульований.

Крім того, в підготовчому судовому засіданні судом при з`ясування питань, які визначені ч. 2 ст. 197 ЦПК, і можливості призначення справи до судового розгляду по суті, сторонами було заявлено ряд клопотань.

Відповідно до ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.189 ЦПК України завданням підготовчого провадження є, крім іншого, остаточне визначення предмету спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог.

Відповідно до п.4 ч.5 ст.12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

З огляду на це, суд вважає за потрібне залучити до участі у справі, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: ОСОБА_2 та приватного нотаріуса Краматорського міського нотаріального округу Берзінь-Усову І.А .

Згідно ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст. 2, 188, 189, 197, 200, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити клопотання представника позивача ОСОБА_3 .

Залучити до участі у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарська компанія "Аграрій" до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Лиман" про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування речового права оренди, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 та приватного нотаріуса Краматорського міського нотаріального округу Берзінь-Усову І.А .

Третім особам надіслати копію позову та додатки до нього.

Підготовче провадження по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарська компанія "Аграрій" до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Лиман" третя особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 , приватний нотаріус Краматорського міського нотаріального округу Берзінь-Усова І.А., про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування речового права оренди - закрити.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 01 червня 2020 року об 13 год .00 хв. в приміщенні Краснолиманського міського суду Донецької області.

Запропонувати відповідачу ОСОБА_1 надати до суду належним чином посвідчений договор міни земльними ділянками від 09 жовтян 2018 року, зареєстрованого в реєстрі за № 124, сторонами якого є ОСОБА_2 та ОСОБА_1 .

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКраснолиманський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення18.05.2020
Оприлюднено19.05.2020
Номер документу89274839
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —236/1428/20

Рішення від 26.08.2020

Цивільне

Краснолиманський міський суд Донецької області

Сердюк Н. В.

Рішення від 26.08.2020

Цивільне

Краснолиманський міський суд Донецької області

Сердюк Н. В.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Краснолиманський міський суд Донецької області

Сердюк Н. В.

Ухвала від 05.05.2020

Цивільне

Краснолиманський міський суд Донецької області

Сердюк Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні