Ухвала
від 15.05.2020 по справі 766/7708/20
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/7708/20

н/п 1-кс/766/4704/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.05.2020 року Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши клопотання прокурора Херсонської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернувся до суду з вищевказаним клопотанням вказуючи на те, що В провадженні СВ Херсонського ВП ГУНП в області перебуває кримінальне провадження № 42020231010000045 від 17.04.2020, за фактом розтрати службовими особами Відділу доріг Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв`язку ХМР при проведення за період 2018-2019 років господарських взаємовідносин з КП «Міське дорожнє управління», ТОВ «Камелія -1» з проведення ремонту доріг, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Відомості до ЄРДР внесення за рапортом УСБУ в Херсонській області. Відповідно до вказаного рапорту службові особи Відділу доріг Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв`язку ХМР здійснили розтрату бюджетних коштів при прийнятті та проведенні розрахунки за укладеним договорами з вищевказаним суб`єктами господарювання.

Так, ТОВ «Камелія -1» (код 14133360, керівник ОСОБА_4 ) по укладеному договору № 134 від 25.09.2019 неналежно проведено ремонтні роботи з капітального ремонту проїзної частини дороги вул. Севастопольської в м. Херсоні. Згідно доводів оперативного підрозділу, вказані дорогу вулиці знаходяться в незадовільному стані у зв`язку з використанням неякісного дорожньо - будівельних матеріалів, як наслідок на сьогоднішній день почалась руйнація верхнього шару асфальтного покриття.

Крім того, в рапорті зазначено, що КП «Міське дорожнє управління» ХМР (код 03359262) в ході ремонту проїзної частини по вул. Адмірала Макарова, м. Херсон, внесли до офіційних документів недостовірні відомості щодо завищених обсягах використаних машино годин та механізмів, не передбачених ресурсними елементами та кошторисами нормами.

Працівниками оперативного підрозділу УСБУ в області здійснено вихід аз місцем проведення робіт ТОВ «Камелія -1» по договору № 134 від 25.09.2019 - проїзної частини вул. Севастопольської в м. Херсоні. В ході візуального огляду проїзної частини вулиці на якій проводився капітальний ремонт встановлено видимі пошкодження асфальтного покриття (тріщини), неповноту проведення робіт з облаштування узбічної частини тощо.

Крім того,відповідно долиста УСБУв області№ 71/22/68-2733 службові особи ТОВ «Камелія -1» з метою приховування факту протиправних своїх дій в частині неналежного проведення робіт за договором № 134 від 25.09.2019, вчиняють незаконні дії направлені на знищення оригіналів документів по виконанню вказаного договору, які знаходяться за адресою здійснення діяльності вказаного товариства - в офісі комплексу нежитлових приміщень, який знаходиться за адресою: м. Херсон, Миколаївське шоссе, 4 км.

Як наслідок вчинення вищезазначених протиправних дій службових осіб пов`язаних з знищенням оригіналів документів фактично є підставою для вжиття заходів щодо їх оперативного вилучення в ході проведення обшуку. Крім того, з урахуванням позиції службових осіб ТОВ «Камелія 1», яка направлена на приховування своєї протиправної діяльності в ході виконання договору № 134 від 25.09.2019, виключається об`єктивна можливість отримання в порядку ст. 93 КПК України документів по виконанню даного договору.

Під час досудового роздування встановлено, що ТОВ «Камелія 1» здійснює господарську діяльність в офісі комплексу нежитлових приміщень, який знаходиться за адресою: м. Херсон, Миколаївське шоссе, 4 км., за даною адресо. товариство зареєстроване, як суб`єкт господарської діяльності. Вказаний об`єкт орендується ТОВ «Камелія-1» на підставі договору оренди нерухомого майна від 01.04.2019, орендодавцем виступає ФОП ОСОБА_5 .

Таким чином, є достатні підстави вважати, що в офісі комплексу нежитлових приміщень, який знаходиться за адресою: м. Херсон, Миколаївське шоссе, 4 км., який орендується ТОВ «Камелія-1» на підставі договору оренди нерухомого майна від 01.04.2019, можуть зберігатись оригінали документів щодо виконання робіт з капітального ремонту проїзної частини вул. Севастопольської в м. Херсоні, а саме:

- договір № 134 від 25.09.2019 з підтверджуючими документами про його виконання: додатковими угодами, специфікаціями, договірні ціни, локальні кошториси; відомості ресурсів; актами приймання виконаних будівельних робіт; довідки про вартість виконаних будівельних робіт; звіти про витрати основних матеріалів будівництва і співставленні з виробничими нормами; дефектні акти; платіжні документи щодо отримання коштів за виконанні роботи з виписками банку про руху коштів щодо підтвердження їх отримання за виконані роботи по договору;

- договори субпідряду з підтверджуючим документами про їх виконання (актами, платіжними документами про перерахування коштів);

- виконавчу схему «Капітальний ремонт проїзної частини вул. Севастопольська, м. Херсоні»;

- робочий проект «Капітальний ремонт проїзної частини вул. Севастопольська, м. Херсоні»;

- декларацію про початок виконання робіт;

- акти на приховані роботи які виконувались при капітальному ремонті проїзної частини вул. Севастопольської в м. Херсоні;

- платіжні доручення, рахунки на придбання будівельних матеріалів та обладнання, які використовувались в ході виконання договору № 134 від 25.09.2019;

- товарно транспортні накладні на використані механізми;

- сертифікати відповідності на будівельні матеріали та чорнові записи, які складались в ході виконання робіт по договору № 134 від 25.09.2019;

- паспорти якості на будівельні матеріали;

- загальний журнал робіт по об`єкту;

- журнал технічного нагляду по об`єкту;

- дефектні акти;

- відомості ресурсів;

- експертний звіт відповідно до договору № 134 від 25.09.2019;

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо об`єкта нерухомого майна № 207645993 відсутні відомості у Реєстрі щодо власника нерухомого майна м. Херсон, Миколаївське шосе, 4 км.

Відповідно до даних КП «ХБТІ» ХОР власником офісу в комплексу нежитлових приміщень, які знаходиться за адресою: м. Херсон, Миколаївське шосе, 4 км., являється ПП ОСОБА_5 . Вказане підтверджується витягом про реєстрацію права власності на нерухоме майно № 2337955.

Зазначені вище предмети у відповідності до вимог ч. 1 ст. 98 КПК України мають значення у кримінальному провадженні як речові докази, містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Вказані документи мають важливе значення для встановлення обставин та оцінки фактам, які досліджуються в рамках вказаного провадження, зокрема: - дані документи можуть підтвердити або спростувати факт повноти проведених робіт; в разі невжиття своєчасних заходів щодо їх вилучення, останні можуть бути знищені службовими особами ТОВ «Камелія -1» (код 14133360); - повний пакет вищезазначених документів буде використано в ході проведення судової будівельно технічної експертизи, яка проводиться експертами Миколаївського відділення ОНДІСЕ. Крім того, від експерта отримано клопотання № 20-541 від 30.04.2020, яким також обґрунтовується витребування вищевказаних документів.

Крім того, після вилучення вказаних документів, останні відповідно до вимог ст. 99 КПК України будуть слідчим визнанні документами, та як вони можуть бути використані як доказ факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а саме в частині повноти проведення ТОВ «Камелія -1» робіт, їх якості, кількості використаних матеріалів та складання, підписання офіційних документів від щодо виконання робіт.

Відповідно до ч. 3 ст. 99 КПК України сторона кримінального провадження, потерпілий, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, зобов`язані надати суду оригінал документа. Оригіналом документа є сам документ.

Необхідність виїмки оригіналів вищевказаних документів, також обґрунтовується проведенням судової будівельно технічної експертизи в ході якої будуть дослідженні їх оригінали та надана оцінка щодо повноти та якості проведених робіт. Для проведення дослідження експертам, згідно наказу Мінюсту України № 53/5 від 08.10.1998 року, необхідно надати оригінали документів. Іншим способом ніж вилучити зазначенні документи не можливо забезпечити їх дослідження під час проведення експертизи.

Прокурор в судовому засіданні підтримав клопотання у повному обсязі, просить задовольнити його з підстав викладених у ньому.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення прокурора та приймаючи до уваги, те,що є достатні підстави вважати, що в офісі комплексу нежитлових приміщень, який знаходиться за адресою: м. Херсон, Миколаївське шоссе, 4 км., який орендується ТОВ «Камелія-1» на підставі договору оренди нерухомого майна від 01.04.2019, можуть зберігатись оригінали документів щодо виконання робіт з капітального ремонту проїзної частини вул. Севастопольської в м. Херсоні.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розслідування, слідчий суддя погоджується з обґрунтуванням клопотання, оскільки з метою відшукання, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчому необхідно отримати дозвіл на проведення обшуку.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвілна проведення обшуку слідчомуСВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_6 , або слідчому СВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_7 , або слідчому СВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_8 , або слідчому СВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_9 , або слідчому СВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_10 , або слідчому СВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_11 , або слідчому СВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_12 , або слідчому СВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_13 , або слідчому СВ ХВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_14 або прокурору Херсонської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , в офісі комплексу нежитлових приміщень з підсобними приміщення, який знаходиться за адресою: м. Херсон, Миколаївське шосе, 4 км. та орендується ТОВ «Камелія-1» на підставі договору оренди нерухомого майна від 01.04.2019, з метою виявлення та вилучення оригіналів документів щодо виконання робіт з капітального ремонту проїзної частини вул. Севастопольської в м. Херсоні, а саме:

- договір № 134 від 25.09.2019 з підтверджуючими документами про його виконання: додатковими угодами, специфікаціями, договірні ціни, локальні кошториси; відомості ресурсів; актами приймання виконаних будівельних робіт; довідки про вартість виконаних будівельних робіт; звіти про витрати основних матеріалів будівництва і співставленні з виробничими нормами; дефектні акти; платіжні документи щодо отримання коштів за виконанні роботи з виписками банку про руху коштів щодо підтвердження їх отримання за виконані роботи по договору;

- договори субпідряду з підтверджуючим документами про їх виконання (актами, платіжними документами про перерахування коштів);

- виконавчу схему «Капітальний ремонт проїзної частини вул. Севастопольська, м. Херсоні»;

- робочий проект «Капітальний ремонт проїзної частини вул. Севастопольська, м. Херсоні»;

- декларацію про початок виконання робіт;

- акти на приховані роботи які виконувались при капітальному ремонті проїзної частини вул. Севастопольської в м. Херсоні;

- платіжні доручення, рахунки на придбання будівельних матеріалів та обладнання, які використовувались в ході виконання договору № 134 від 25.09.2019;

- товарно транспортні накладні на використані механізми;

- сертифікати відповідності на будівельні матеріали та чорнові записи, які складались в ході виконання робіт по договору № 134 від 25.09.2019.

- паспорти якості на будівельні матеріали; загальний журнал робіт по об`єкту;

журнал технічного нагляду по об`єкту; дефектні акти; відомості ресурсів; експертний звіт відповідно до договору підряду.

Строк дії ухвали визначити до 15.06.2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.05.2020
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу89281134
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —766/7708/20

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні