Ухвала
від 18.05.2020 по справі 420/3754/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/3754/20

УХВАЛА

18 травня 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Вовченко О.А., розглянувши матеріали позовної заяви Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Андрієво-Іванівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування про застосування заходів реагування,-

В С Т А Н О В И В:

04 травня 2020 року до Одеського окружного адміністративного суду надійшов позов Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Андрієво-Іванівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, в якому позивач просить суд застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Андрієво-Іванівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування:

- у спосіб: у вигляді повного зупинення експлуатації будівель Андрієво-Іванівської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, за адресою: АДРЕСА_1 ,

- у порядок: шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій вищевказаних будівель Андрієво-Іванівської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків наданих в акті перевірки №76 від 19.12.2019 до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки №76 від 19.12.2019 за номерами: 1,2,5.

Ухвалою суду від 05 травня 2020 року позов Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області залишено без руху та встановлено позивачу 5-денний строк для усунення недоліків позовної заяви. Роз`яснено, що виявлені недоліки повинні бути усунені, шляхом надання до суду належним чином оформленої позовної заяви, доказів сплати 2102,00 грн. судового збору, доказів на підтвердження повноважень Опаріна А.С. на представництво ним інтересів Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області у Одеському окружному адміністративному суді та підписання позовних заяв Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області та доказів направлення позовної заяви з додатками відповідачу.

12 травня 2020 року до суду від позивача за вх.№ЕП/6799/20 надійшла заява, в якій позивач просить суд продовжити йому строк на усунення недоліків позовної заяви.

Відповідно до п.3 Розділу VI Прикінцеві положення Кодексу адміністративного судочинства України Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, зокрема щодо залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви продовжуються на строк дії такого карантину. Строк, який встановлює суд у своєму рішенні, не може бути меншим, ніж строк дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Відтак, приймаючи до уваги вищевикладене, застосовуючи аналогію закону згідно ст.7 КАС України суд вважає за необхідне продовжити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви.

Недоліки позовної заяви зазначені в ухвалі суду від 05 травня 2020 року та повинні бути усунені, шляхом надання до суду належним чином оформленої позовної заяви, доказів сплати 2102,00 грн. судового збору, доказів на підтвердження повноважень Опаріна А.С. на представництво ним інтересів Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області у Одеському окружному адміністративному суді та підписання позовних заяв Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області та доказів направлення позовної заяви з додатками відповідачу.

Керуючись ст.ст. 160, 161, 169 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Продовжити Головному управлінню державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області строк для усунення недоліків позовної заяви Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Андрієво-Іванівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування про застосування заходів реагування.

Встановити позивачу 5-денний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії ухвали (з урахуванням пункту 3 розділу VI Прикінцеві положення КАС України, в редакції Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) від 30.03.2020 року №540-ІХ).

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута заявникові.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Вовченко

Дата ухвалення рішення18.05.2020
Оприлюднено19.05.2020
Номер документу89293170
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/3754/20

Ухвала від 04.01.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Рішення від 16.11.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 12.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 15.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 01.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 18.05.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

Ухвала від 05.05.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні