Ухвала
від 19.05.2020 по справі 820/4328/13-а
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

19 травня 2020 р.Справа № 820/4328/13-а Другий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

Головуючого судді: Бартош Н.С.,

Суддів: Подобайло З.Г. , Григорова А.М. ,

розглянувши клопотання Офісу великих платників податків ДПС про повернення судового збору по адміністративній справі за апеляційною скаргою Офісу великих платників податків ДФС в особі Харківського управління Офісу великих платників податків ДФС на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 04.10.2018 року по справі № 820/4328/13-а

за позовом Приватного акціонерного товариства "Завод Південкабель"

до Головного управління Державної казначейської служби у Харківській області , Офісу великих платників податків ДФС в особі Харківського управління Офісу великих платників податків ДФС

про стягнення суми,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалами Другого апеляційного адміністративного суду від 20.02.19 р. відмовлено у задоволенні клопотання Офісу великих платників податків ДФС в особі Харківського управління Офісу великих платників податків ДФС про поновлення строку на апеляційне оскарження та залишено без руху апеляційну скаргу Офісу великих платників податків ДФС в особі Харківського управління Офісу великих платників податків ДФС на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 04.10.2018 року по справі № 820/4328/13-а за позовом Приватного акціонерного товариства "Завод Південкабель" до Головного управління Державної казначейської служби у Харківській області, Офісу великих платників податків ДФС в особі Харківського управління Офісу великих платників податків ДФС про стягнення суми. Надано Офісу великих платників податків ДФС в особі Харківського управління Офісу великих платників податків ДФС строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги шляхом направлення до суду клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження та надати докази в їх обґрунтування - протягом десяти днів з моменту отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху .

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 12.03.19р. було відмовлено у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Офісу великих платників податків ДФС в особі Харківського управління Офісу великих платників податків ДФС на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 04.10.2018 року по справі № 820/4328/13-а за позовом Приватного акціонерного товариства "Завод Південкабель" до Головного управління Державної казначейської служби у Харківській області, Офісу великих платників податків ДФС в особі Харківського управління Офісу великих платників податків ДФС про стягнення суми.

До Другого апеляційного адміністративного суду 14.04.2020р. надійшла заява Офісу великих платників податків ДПС про повернення судового збору за подання апеляційної скарги. Адміністративну справу було витребувано з Харківського окружного адміністративного суду.

В обґрунтування вказаного клопотання заявник зазначає, що при поданні апеляційної скарги Офісом великих платників податків ДФС був сплачений судовий збір у розмірі 455,56 грн., що підтверджується платіжним дорученням № 186 від 25 січня 2019р. (оригінал доданий до заяви) та оскільки, ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 12.03.19р. було повернуто апеляційну скаргу заявнику, на підставі вищевикладеного, керуючись ст.7 ЗУ " Про судовий збір ", просить повернути сплачений судовий збір.

Згідно з ч. 2 ст. 132 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі, зокрема, відмови у відкритті провадження у справі в суді першої інстанції, апеляційного та касаційного провадження у справі.

При цьому, у випадках, установлених пунктом 1 частини першої цієї статті, судовий збір повертається в розмірі переплаченої суми; в інших випадках, установлених частиною першою цієї статті, - повністю (ч. 2 ст. 7 Закону України "Про судовий збір").

Відповідно до платіжного доручення про сплату судового збору № 186 від 25 січня 2019р., Офісом великих платників податків ДФС був сплачений судовий збір за подачу апеляційної скарги у загальному розмірі 455 грн. 56 коп.

Крім того, колегія суддів зазначає, що згідно до додатку № 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 р. № 537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби, до переліку територіальних органів Державної фіскальної служби, що реорганізовуються, входить зокрема й Офіс великих платників податків ДФС та була створена нова юридична особа - Офіс великих платників податків ДПС.

Суд, дослідивши матеріали справи та заявлене клопотання, вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно ст. 52 КАС України: у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 р. № 537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби. Реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної податкової служби згідно з додатком № 2.

Згідно ст. 104 Цивільного кодексу України, у разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку, що клопотання Офісу великих платників податків ДПС про повернення судового збору підлягає задоволенню, а сума сплаченого судового збору у розмірі 455 грн. 56 коп. підлягає поверненню.

Керуючись ст. 132 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання про повернення судового збору - задовольнити.

Повернути Офісу великих платників податків ДПС судовий збір у розмірі 455 грн. 56 коп., сплачений згідно платіжного доручення № 186 від 25 січня 2019 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає касаційному оскарженню.

Головуючий суддя (підпис)Бартош Н.С. Судді (підпис) (підпис) Подобайло З.Г. Григоров А.М.

Дата ухвалення рішення19.05.2020
Оприлюднено20.05.2020
Номер документу89294270
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення суми

Судовий реєстр по справі —820/4328/13-а

Ухвала від 19.05.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бартош Н.С.

Ухвала від 04.05.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

Рішення від 19.06.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 12.06.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

Ухвала від 14.05.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 18.04.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 12.03.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бартош Н.С.

Ухвала від 20.02.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бартош Н.С.

Ухвала від 20.02.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бартош Н.С.

Ухвала від 26.12.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні