Ухвала
від 18.05.2020 по справі 386/150/20
ГОЛОВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 386/150/20

Провадження № 2/386/138/20

УХВАЛА

про витребування доказів

18 травня 2020 року смт. Голованівськ

Голованівський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Шкамерда К. С.

секретаря судового засідання Максютенко О.О.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в смт. Голованівськ клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Красногірської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області , державного нотаріуса Голованівського районного нотаріального округу Кіровоградської області Бурдейної Ганни Іванівни, третя особа ОСОБА_4 про визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити певні дії ,

встановив:

ОСОБА_1 який діє в інтересах ОСОБА_2 , ОСОБА_3 звернувся до суду з позовною заявою до Красногірської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області , державного нотаріуса Голованівського районного нотаріального округу Кіровоградської області Бурдейної Ганни Іванівни, третя особа ОСОБА_4 про визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити певні дії, в якій просить визнати незаконною довідку від 02 вересня 2016 року №468 видану Красногірською сільською радою Голованівського району Кіровоградської області та зобов`язати державного нотаріуса Голованівського районного нотаріального округу Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) Бурдейну Ганну Іванівну скасувати записи, внесені нею до Спадкового реєстру за №55485847 про спадкодавця - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , про заведення спадкової справи (номер у спадковому реєстрі №55485847, номер у нотаріуса № 28/2019), на підставі заяви про прийняття спадщини ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_3 . Стягнути з відповідача судові витрати.

04.03.2020 р. ухвалою суду прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

В підготовче судове засідання представник позивачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 - ОСОБА_1 подав до суду клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати у Державного нотаріуса Голованівського районного нотаріального округу Кіровоградської області Бурдейної Г.І. спадкову справу, яка була заведена після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 , за заявою ОСОБА_4 , №28/2019

Клопотання обґрунтовує тим, що ним подано позов про визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити певні дії, в спадковій справі містяться документи, які були підставою для її заведення.

Представник відповідача Красногірської сільської ради сільський голова Мамонтов С.В. у підготовче судове засідання не з`явився,надав до суду клопотання про розгляд справи без його участі, з рішенням суду буде згодний.

Представник відповідача Голованівського районного нотаріального округу Кіровоградської області Державний нотаріус Бурдейна Г.І. у підготовче судове засідання не з`явилась, надіслала до суду клопотання про розгляд справи без її участі.

Третя особа ОСОБА_4 в підготовче судове засідання не з`явився про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

За приписами ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін; учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом; кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як та підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом; кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій; суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Частиною 1 статті 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу . Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частинами 6, 7, 8, 9 ст. 84 ЦПК України передбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Враховуючи викладене, зважаючи на те, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін, учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень та оскільки витребувані документи є предметом розгляду справи, суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 84, 258-260 ЦПК України, суддя -

постановив:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити повністю.

Витребувати у Державного нотаріуса Голованівського районного нотаріального округу Кіровоградської області Бурдейної Ганни Іванівни ( АДРЕСА_1 Соборна, 40, смт Голованівськ Голованівського району Кіровоградської області) належним чином завірену копію спадкової справи , яка була заведена після смерті ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 , за заявою ОСОБА_4 , №28/2019.

Встановити строк виконання ухвали протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Роз`яснити виконавцям ухвали в частині витребування доказів, що відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Витребувані документи направити до Голованівського районного суду Кіровоградської області: Кіровоградська область, Голованівський район, вул. Соборна,18.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Відповідно до ч. 2 ст. 353 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Шкамерда К. С.

СудГолованівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення18.05.2020
Оприлюднено20.05.2020
Номер документу89313161
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —386/150/20

Постанова від 30.03.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Постанова від 30.03.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 30.03.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 16.01.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Рішення від 11.11.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

Рішення від 11.11.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Шкамерда К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні