Ухвала
від 20.05.2020 по справі 930/592/20
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/592/20

Провадження №2-о/930/75/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.05.2020 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді: Царапори О.П.

присяжних: Магденка І.Л.,Костенка М.М.

за участю секретаря судових засідань: Євтодієвої Н.М.

заявника: ОСОБА_1

представника заявника: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Зяньковецької сільської ради про визнання особи недієздатною,-

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернулася до суду з вказаною заявою, в якій просила визнати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним та призначити йому опікуна. Заявлені вимоги підтримала та просида їх заовольнити.

В судовому засіданні представник заявника Кіцула ОСОБА_4 заявив клопотання про призначення амбулаторної судово-психіатричної експертизи та просив його клопотання задовольнити.

Представник органу опіки та піклування при виконкомі Зяньковецької сільської ради Немирівського району Вінницької області надав суду заяву про розгляд справи без представника сільської ради.

Суд, дослідивши матеріали справи, вислухавши представника заявника, думку заявника, яка не заперечує проти призначення експертизи, приходить до наступних висновків.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов:1) для зясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо;2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

За змістом ч.1 ст. 105 ЦПК України призначення експертизи судом є обовязковим у разі заявлення клопотання про призначення експертизи обома сторонами. Призначення експертизи судом є обовязковим також за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити:1) характер і ступінь ушкодження здоровя;2) психічний стан особи;3) вік особи, якщо про це немає відповідних документів і неможливо їх одержати.

В матеріалах справи наявні медичні документи щодо стану здоров`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який є інвалідом з дитинства бестроково.

Враховуючи достатні данні, які вказують на наявність у ОСОБА_3 психічного захворювання, а вирішення питання про те, чи може він усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними потребує спеціальних знань в області судової психіатрії суд вважає, що клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи підлягає до задоволення.

Оскільки для проведення судово-психіатричної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст. ст. 103 , 253 , ЦПК України , суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника заявника адвоката Кіцули В.І., - задовольнити.

Призначити у справі амбулаторну судово-психіатричну експертизу стану здоров`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , проведення якої доручити експертам Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. академіка Ющенка (м. Вінниця, вул. Пирогова, 109).

На вирішення судово-психіатричної експертизи поставити наступні питання:

1. Чи страждає ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , будь-якими психічними хворобами або недоумством та чи може за своїм психічним станом усвідомлювати значення своїх дій та свідомо керувати ними?

2. Чи потребує ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановлення над ним опіки?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384 , 385 КК України .

Направити експертам копію ухвали та матеріали цивільної справи.

Зобов`язати заявника ОСОБА_1 представити для огляду експертам ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Провадження по справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 15 днів з дня її проголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції .

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи до або через відповідні суди за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Суддя: Царапора О.П.

Присяжні: Магденко І.Л., Костенко М.М.

СудНемирівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення20.05.2020
Оприлюднено21.05.2020
Номер документу89327593
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —930/592/20

Рішення від 10.11.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Рішення від 10.11.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Рішення від 10.11.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні